Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

работа в выходные

Відправлено користувачем laneta 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
работа в выходные
у нас скандал! одни за другие против , помогите разобраться можем ли мы отправить сотрудника в командировку на выходные? В субботу уехал и в воскресенье приехал, какие доводы за и против, как платить з/п?
Re: работа в выходные
Quote
laneta
у нас скандал! одни за другие против , помогите разобраться можем ли мы отправить сотрудника в командировку на выходные? В субботу уехал и в воскресенье приехал, какие доводы за и против, как платить з/п?


Можно.

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ Н А К А З
17.03.2011 N 362
Про внесення змін до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон

10. Якщо працівник спеціально відряджений для роботи у вихідні або святкові й неробочі дні, то компенсація за роботу в ці дні виплачується відповідно до чинного законодавства.
11. Якщо працівник відбуває у відрядження у вихідний день, то йому після повернення з відрядження в установленому порядку надається інший день відпочинку.
12. Якщо наказом про відрядження передбачено повернення працівника з відрядження у вихідний день, то працівникові може надаватися інший день відпочинку відповідно до законодавства у сфері регулювання трудових відносин.
13. Питання виходу працівника на роботу в день вибуття у відрядження та в день прибуття з відрядження регулюється правилами внутрішнього трудового розпорядку підприємства.
14. За відрядженим працівником зберігаються місце роботи (посада) та середній заробіток за час відрядження, в тому числі й за час перебування в дорозі.
Середній заробіток за час перебування працівника у відрядженні зберігається на всі робочі дні тижня за графіком, установленим за місцем постійної роботи.


[zakon1.rada.gov.ua]

КЗпП

Стаття 107. Оплата роботи у святкові і неробочі дні
Робота у святковий і неробочий день (частина четверта статті 73) оплачується у подвійному розмірі:
1) відрядникам - за подвійними відрядними розцінками;
2) працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, - у розмірі подвійної годинної або денної ставки;
3) працівникам, які одержують місячний оклад, - у розмірі одинарної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота у святковий і неробочий день провадилася у межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота провадилася понад місячну норму.
Оплата у зазначеному розмірі провадиться за години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день.
На бажання працівника, який працював у святковий і неробочий день, йому може бути наданий інший день відпочинку.
Re: работа в выходные
Спасибо, а каими документами это все оформить, нужно ли заявление о то, что работник согласен работать в выходные?, если у него дети до 3-х лет и другой чернобылец 2-й категории?


Нужен приказ о командировке с подписью сотрудника, что он ознакомлен. Можете приложить заявление, что он не против и обязательно табель учета рабочего времени, где будут отмечені дни командировки. Причем эти дни могут быть оплачены в 2ом размере или работнику могут быть предоставлены отгулы, все это вы отмечаете в табеле.
Re: работа в выходные
Не мучайтесь. Если так получается что у вас сотрудник выезжает или приезжает в выходной то просто поставьте ему выходные по табелю рядом в рабочие дни.
например приехал в субботу -поставьте ему следующий понедельник выходным. а в должностных инструкциях и штатном расписании пропишите вероятность командировок которые могут припадать на выходные дни. ну и снизу как обычно подпись сотрудника что ознакомлен.
Re: работа в выходные
забыла дописать.. з/п платить обычно... и у вас совпадет кол-во выходных которые сотрудник должен был получить в мес и кол-во рабочих дней (типа скользящего графика)
подскажите, пожалуйста, если есть частые коммандировки в т.ч. и в выходные дни (например, выехал с среду обратно приехал в следующий вторник), то работа в эти выходные оплачивается в 2 размере среднедневной з/п или можно только предоставлять отгул взамен? ИЛИ двойная з/п + отгул по согласованию сторон?
Либо зарплата, либо отгул
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00035500000000002