Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Списання з рах. 281

Відправлено користувачем Марша 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Підкажіть будь-ласка, у мене на складі зіпсувались товари, я списала зробила проводку 947 281, чи обов"язково сторнувати Податковий кредит, я от найшла статтю (на час коли діяв закон Про ПДВ):
"Так само і з податковим кредитом, пов’язаним із придбанням товарів. Оскільки при встановленні факту псування товарів вони не можуть бути використані в госпдіяльності, вимоги пп. 7.4.1 Закону про ПДВ не виконуються і податковий кредит доведеться сторнувати. При буквальному прочитанні Закону про ПДВ можна дійти висновку, що сторнувати ПК не потрібно, адже його було відображено за правилом першої події, а вимоги його зменшити немає. Платник податку повинен робити лише те, що прямо встановлено законодавством. Про сторнування податкового кредиту в Законі про ПДВ нічого не сказано, і цей аргумент сміливі платники можуть використовувати під час обстоювання своєї позиції. Обережним платникам ми все ж таки радимо зменшити ПК." Опубліковано
Дебет-Кредит № 30 (26.7.2010)
Я робила дану операцію ще в березні, податковий кредит не сторнувала, тепер думаю чи робити уточнюючу як самостійно виявлену помилку +штраф 5% (якщо не помиляюсь).
Re: Списання з рах. 281
Марша , мы уже пол года работаем по налоговому кодексу и консультации по закону об НДС не проходят.
Вы можете их читать для сравнения, что было раньше ... НО свою ситуацию находить в законодательстве сегодняшнем.. даже если решение вашего вопроса похоже, ссылки должны быть на новые законодательные документы.

ДПА в Волинській області:

Згідно із підпунктом "а" пункту 185.1 статті 185 ПКУ об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст.186 ПКУ.

Відповідно до підпункту 14.1.191 пункту 14.1 статті 14 ПКУ постачання товарів - будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

Оскільки операції зі списання товарно-матеріальних цінностей не підпадають під поняття "постачання товарів", то податкові зобов’язання за такою операцією не виникають.

Відповідно до пункту 198.3 статті 198 ПКУ податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг, але не вище рівня звичайних цін, визначених відповідно до статті 39 цього Кодексу, та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв'язку з: придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку; придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи), у тому числі при їх імпорті, з метою подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку.

Право на нарахування податкового кредиту виникає незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

Оскільки платником ПДВ здійснюється операція зі списання товарно-матеріальних цінностей (в т.ч. зіпсованих), які вже не можуть бути використані в межах його господарської діяльності, то такий платник не має права залишити суми ПДВ, сплачені (нараховані) ним при придбанні таких товарів, у складі податкового кредиту.

При цьому, якщо при придбанні таких товарно-матеріальних цінностей платником податку було сформовано податковий кредит, то у податковому періоді, в якому відбувається операція зі списання товарно-матеріальних цінностей (в т.ч. зіпсованих), платнику необхідно здійснити коригування податкового кредиту.
ВМ, очень большое спасибо.


Re: Списання з рах. 281
аналогичная ситуация: подскажите каким образом откорректировать налоговый кредит? условная продажа??
Подскажите, пожалуйста, в 1с как провести операцию сторно? Я тоже по ходу промухала в марте(((

С ув.
Також цікаво чи це тепер подавати як уточюючу у моему випадку за 2008рік, сторнуючи податковий кредит?
Re: Списання з рах. 281
В 1С в документе "Списание ТМЦ" есть поле для галочки "На собственные нужды (нет права на налоговый кредит) ставите галочку и программа отсторнирует НДС.
На сумму списания выписываете налоговоую накладную в таблице в левом верхнем углу:
Залишається у продавця "Х"
(тип причини) 04 – Постачання у межах балансу для невиробничого використання

продавець ви
покупець ви

договора конечно же нет

все остальное, кажется, должно быть понятно
Re: Списання з рах. 281
Марша
Списываете вы сейчас, значит и корректируете НК сейчас В 2008 г. у вас было полное право на НК

Alina
"откорректировать налоговый кредит?" - это снять с НК

"условная продажа??" - это начислить НО
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032300000000002