Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

1дф уточняющий

Відправлено користувачем Бум 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
1дф уточняющий
В отчете 1ДФ за 1кв.2011 забыла указать одну выплату ЧП. Сейчас делаю уточняющий с добавлением новой строки. Будет ли штраф, согласно "За непредставление расчета по форме № 1ДФ, несвоевременное представление, представление его не в полном объеме, с недостоверными данными или с ошибками предусмотрена ответственность согласно п. 119.2 НКУ – наложение штрафа в размере 510 грн. Те же действия на протяжении года, в котором был применен штраф, влекут за собой штраф уже в размере 1020 грн."
Re: 1дф уточняющий
Помогите, дорогие бухгалтера. Кто-что думает по этому поводу.
Re: 1дф уточняющий
А разве эти штрафы применяются в случае самостоятельно найденной ошибки? помоему они применяются тогда, когда вас уже проверили


Re: 1дф уточняющий
Подскажите, пожалуйста, где прочитать, что за самостоятельно найденные ошибки в 1ДФ штраф не начисляется.
Re: 1дф уточняющий
полагаю в налоговом кодексе smiling smiley более конкретно не подскажу, надо искать....
Re: 1дф уточняющий
вот что пишут, намешали конечно всего в кучу:

ЄДИНА БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Питання:

Яка передбачена відповідальність для податкового агента у разі самостійного виявлення і виправлення помилки у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також сум утриманого з них податку?

Відповідь:

Відповідно до п. 51.1 ст. 51 розділу II Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-IV (далі - ПКУ), податковий агент зобов'язаний подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків, а також сум нарахованого та утриманого з них податку органу державної податкової служби за місцем свого обліку. Згідно із п. 50.1 ст. 50 ПКУ у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім митної декларації або обмежень, визначених цією статтею), він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку. Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно виявлені. Платник податків, який до початку його перевірки контролюючим органом самостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, зобов'язаний:

а) або надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку;

(если уточненка не меняет обязательств по НДФЛ - значит штрафа нет!)

б) або відобразити суму недоплати у складі декларації з цього податку, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов'язання, збільшену на суму штрафу у розмірі п'яти відсотків від такої суми, з відповідним збільшенням загальної суми грошового зобов'язання з цього податку.

Якщо після подачі декларації за звітний період платник податків подає нову декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період, то штрафи, визначені у цьому пункті, не застосовуються.
Re: 1дф уточняющий
про статью 119 п.119.2 ни слова, значит действует штраф 510 и 1020 - при выявление неполных/недостоверных данных при проверке.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00047000000000003