Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Фінансовий звіт

Відправлено користувачем практикант 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 3    Сторінки: 123Наступна
Доброго утра всем, у кого есть инструкция к заполнению баланса..............или Админ расходы которые связаны с хоз.деятельностью, но 100% не участвовали в себестоимости реализованной продукции.........Или у меня не тот бланк.. заполняю в ОПЗ..
И еще вопрос, если Баланс сдавался за 1 полугодие 2010 г и за год 2010г, что ставить на початок звітного року..... статистика сказала год 2010, но меня терзают сомнения..
Re: Фінансовий звіт
Quote
практикант
И еще вопрос, если Баланс сдавался за 1 полугодие 2010 г и за год 2010г, что ставить на початок звітного року..... статистика сказала год 2010, но меня терзают сомнения..

"На початок звытного периода " означает на 01.01.11 независимо от того за какие периоды вы сдавали баланс


Re: Фінансовий звіт
Поддерживаю ludade.
А баланс сдается как обычно заполугодие? или тоже только за 2 квартал?
Звичайно за півріччя наростаючим підсумком.



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Re: Фінансовий звіт
Баланс и Зів про фін. рез сдавать в статистику ежеквартально?
Re: Фінансовий звіт
да. ежеквартально.
Re: Фінансовий звіт
В статистику обязательно, да?!
Больше никуда?
Re: Фінансовий звіт
в налоговую - если у вас предприятие крупное или среднее. Малым -по году.
Re: Фінансовий звіт
А как мне определить малое ли у нас, ведь мы только начали работать с апреля, Малими (незалежно від форми власності) визнаються підприємства, в яких середньооблікова чисельність працюючих за звітний (фінансовий) рік не перевищує п'ятдесяти осіб, а обсяг валового доходу від реалізації продукції (робіт, послуг) за цей період не перевищує сімдесяти мільйонів гривень.
до 20.07 сдаем? Спасибо!
Re: Фінансовий звіт
Quote
Slezinka
до 20.07 сдаем? Спасибо!
куда?
в статистику.
Re: Фінансовий звіт
в статистику до 25.07
Re: Фінансовий звіт
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
15.06.2011 № 722
Київ
Про затвердження Змін до Методичних рекомендацій з перевірки порівнянності
показників фінансової звітності
Відповідно до частини другої статті 6 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Зміни до Методичних рекомендацій з перевірки порівнянності показників фінансової звітності, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 22.12.2008 № 1524 (із змінами), що додаються.
2. Департаменту податкової, митної політики, доходів, адміністрування платежів та методології бухгалтерського обліку (Чмерук М. О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Мярковського А. І.
Міністра Ф. ЯРОШЕНКО
ЗАТВЕРДЖЕНО
Зміни
до Методичних рекомендацій з перевірки порівнянності показників фінансової звітності
1. У позиції «Форма № 2 «Звіт про фінансові результати», порівняння 13, 14 викласти у такій редакції:
13. Рядок 050, графа 3 Форма № 2, рядок 035 мінус рядки 040, 045
14. Рядок 055, графа 3 Форма № 2, сума рядків 040, 045 мінус рядок 035, графа 3
2. У позиції «Форма № 2-м «Звіт про фінансові результати», порівняння 26–30 викласти у такій редакції:
26. Рядок 070, графа 3 Форма № 2-м, сума рядків 030, 040, 050, графа 3
Рядок 090 Інші операц. витрати – Адмін. витрати (зар.плата, страх. витрати), оренда, витрати на збут, собівартість реализ. оборотних активів та груп вибиття, то що.
27. Рядок 120, графа 3 Форма № 2-м, сума рядків 080, 090, 100, графа 3
28. Рядок 130, графа 3 Форма № 2-м, рядок 070 мінус рядок 120 графа 3
29. Рядок 140, графа 3 Декларація з податку на прибуток підприємства
30. Рядок 150, графа 3 Форма № 2-м, рядок 130 мінус рядок 140 графа 3
3. Позицію «Форма № 2-м «Звіт про фінансові результати» доповнити порівнянням 30.1 такого змісту:
30.1. Рядки 010 - 160, графа 4 Форма № 2-м за попередній рік, рядки 010 - 160, графа 3
Директор Департаменту податкової, митної політики,
доходів, адміністрування платежів
та методології бухгалтерського обліку М. О. Чмерук
Re: Фінансовий звіт
Подскажите пожалуйста, баланс и звит про фин. рез. надо сдать до 25.07 а прибыль до 10 августа, но ведь сумма прибыли входит в фин. отчетность, получается до 25 июля я должна быстро сделать отчет по прибыли?
Или в квартальных отчетах можно показать приблизительно, а годовом уже точно?
Хотела сделать баланс и форму 2м в опз, но там округляет и пишет без запятой. Можно как то это убрать?
Re: Фінансовий звіт
Нет конечно. Вы разве незнаете, что правила формирования документа описаны в схемах XSD, которые применяются к конкреному документу и немогут быть изменены?
Если Вам необходимо изменить количество занков, то:
1) Или Вам нужен статститический отчет
2) Или Вы незнаете, что налоговая утвердила свою форму и размерность в ней
Определитесь, чего Вы хотите.
Подскажите пожалуйста, в новой форме 2-м (звіт про фін.рез-ти) "витрати на оплату праці", "відрахування на соціальні заходи" та "амортизація" - все это включаем теперь в ряд.090 (інші операційні витрати) или ряд080 (Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)? Что писать в "інші витрати"?
5.6. У статті "Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)" показується виробнича собівартість реалізованої продукції (робіт, послуг) та/або собівартість реалізованих товарів. Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) визначається згідно з положеннями Податкового кодексу України.

Собівартість виготовлених та реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг складається з витрат, прямо пов'язаних з виробництвом таких товарів, виконанням робіт, наданням послуг, а саме:

прямих матеріальних витрат;

прямих витрат на оплату праці;

амортизації виробничих основних засобів та нематеріальних активів, безпосередньо пов'язаних з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг;

вартості придбаних послуг, прямо пов'язаних з їх виробництвом (наданням);

інших прямих витрат.

До складу прямих матеріальних витрат включається вартість сировини та основних матеріалів, що утворюють основу виготовленого товару, виконаної роботи, наданої послуги, придбаних напівфабрикатів та комплектувальних виробів, допоміжних та інших матеріалів, які можуть бути безпосередньо віднесені до конкретного об'єкта витрат. Прямі матеріальні витрати зменшуються на вартість зворотних відходів, отриманих у процесі виробництва, які оцінюються у порядку, визначеному в положеннях (стандартах) бухгалтерського обліку.

До складу прямих витрат на оплату праці включаються заробітна плата та інші виплати робітникам, зайнятим у виробництві товарів (виконанні робіт, наданні послуг), які можуть бути безпосередньо віднесені до конкретного об'єкта витрат.

До складу інших прямих витрат включаються всі інші виробничі витрати, які можуть бути безпосередньо віднесені на конкретний об'єкт витрат, у тому числі внески на соціальні заходи, витрат з придбання електричної енергії, плата за оренду земельних і майнових паїв.



5.7. У статті "Інші операційні витрати" наводяться загальновиробничі витрати, адміністративні витрати, витрати на збут, а також собівартість реалізованих оборотних активів (крім готової продукції, товарів і фінансових інвестицій), необоротних активів, утримуваних для продажу, та груп вибуття; відрахування на створення резерву сумнівних боргів і сума списаних безнадійних боргів; втрати від знецінення виробничих запасів; втрати від операційних курсових різниць; визнані економічні санкції; відрахування для забезпечення відшкодування наступних операційних витрат; інші витрати, що пов'язані з операційною діяльністю підприємства. У цій статті також відображається належна до сплати за звітний період відповідно до законодавства сума податків і зборів. Конкретна назва податку або збору і відповідна сума наводяться у рядку 091.


5.8. У статті "Інші витрати" відображаються: витрати на сплату процентів та інші витрати підприємства, пов'язані із запозиченнями; втрати від участі в капіталі; собівартість реалізації фінансових інвестицій; втрати від неопераційних курсових різниць; втрати від уцінки фінансових інвестицій та необоротних активів; інші витрати, які виникають у процесі звичайної діяльності, але не пов'язані з операційною діяльністю підприємства. Також у цій статті наводяться втрати від надзвичайних подій.
2.5. В статье «Себестоимость реализованной продукции (товаров, работ, услуг)» приводится производственная себестоимость реализованной продукции (работ, услуг) и/или себестоимость реализованных товаров.

Себестоимость изготовленных и реализованных товаров, выполненных работ, предоставленных услуг состоит из следующих расходов, прямо связанных с производством таких товаров, выполнением работ, предоставлением услуг:

прямых материальных расходов;

прямых расходов на оплату труда и социальное страхование;

амортизации основных средств и нематериальных активов, непосредственно связанных с производством товаров, выполнением работ, предоставлением услуг;

стоимости приобретенных услуг, прямо связанных с их производством (предоставлением);

других прямых расходов,

уменьшенных на стоимость остатка незавершенного производства и готовой продукции, определяемого на основании первичных документов, которыми оформляется движение (приобретение, изготовление, передача в места хранения, отпуск на сторону, реализация) запасов, или по результатам инвентаризации на конец отчетного периода. Остаток готовой продукции оценивается по цене реализации, за вычетом непрямых налогов, расходов на сбыт и суммы ожидаемой прибыли, а остаток незавершенного производства оценивается по материальным расходам и расходам на оплату труда.

2.6. В статье «Прочие расходы» приводятся другие расходы операционной деятельности и другие расходы обычной деятельности: общепроизводственные расходы, административные расходы, расходы на сбыт, себестоимость реализованных оборотных активов (кроме готовой продукции, товаров); сумма списанных безнадежных долгов; потери от обесценивания производственных запасов; потери от операционных курсовых разниц; признанные экономические санкции; другие расходы, связанные с операционной деятельностью предприятия, расходы на уплату процентов и другие расходы предприятия, связанные с заимствованиями; потери от участия в капитале; себестоимость реализации финансовых инвестиций, необоротных активов; потери от неоперационных курсовых разниц; другие расходы предприятия. В этой статье также отражается подлежащая к уплате за отчетный период в соответствии с законодательством сумма налогов и сборов. Конкретное название налога или сбора и соответствующая сумма приводятся в строке 101. В этой статье также приводится информация о потерях от чрезвычайных событий.
это какой то бред.... одни пишут что зп включать в себестоимость, другие пишут что в инши. eye rolling smiley
Re: Фінансовий звіт
У цій статті також відображається належна до сплати за звітний період відповідно до законодавства сума податків і зборів Уменя в стр.090 тянет НДС на реал-ю, разве это правильно??? Проверяю,не сходится баланс с финрезами...
Уменя в стр.090 тянет НДС на реал-ю, разве это правильно???

нет, Ндс в стр. 020
Re: Фінансовий звіт
Да,и в 20стр тоже, дублируется. Читала вашу ссылочку в др.теме, видать ,у меня не правильные регл.отчеты
А Вы случайно НДС в себестоимости в калькуляции не поставили?
Re: Фінансовий звіт
Quote
sim
Да,и в 20стр тоже, дублируется. Читала вашу ссылочку в др.теме, видать ,у меня не правильные регл.отчеты

Та же ерунда, регл.отчеты неправильные

Re: Фінансовий звіт
да нет, по 1-й фирме вообще опт.торг-я, в 020стр тянет реал/6 (арифмет), а в 090 с каждого акта или расх.накл.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 3    Сторінки: 123Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00049299999999997