Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Возмещение комунальных арендодателю и право на расходы

Відправлено користувачем Цветик 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
В 2008 году занималась вопросом имеем ли мы право на валовые расходы по телефонным разговорам, которые нам в счёте выставляет арендодатель. Пришла к выводу, что нет и оформила договор с телефонной компанией напрямую. (не имеем права на расходы, потому что они не имеют права предоставлять такие услуги, у них в видах деятельности прописана только аренда, а не телекомуникационные услуги).
Теперь арендодатель (другой) выставляет счета за аренду, где отдельной строчкой прописана электроэнергия и вода. Вопрос: надо полагать, в этом вопросе ничего особо не изменилось, но заключать договор с электроенерго и водоканалом из-за тех 100-150 грн врядли имеет смысл, значит расходы тю-тю?
Да?
нет, но вот на сдачу отчета по воде вы попадаете. у вас спд- арендодатель? счетчики есть?
Арендодатель - ТОВ на общей системе. Счётчиков нету, какие счётчики? Снимаем 1 кабинет, а они включают в счёт услугу пользования туалетом. У меня что, серьёзно возникает отчёт по воде????


как они меряют сколько литров воды использовал, как часто в туалет сходил? вы ж не одни туда ходите.
были статьи по этому поводу. у вас-арендатора нету договора на поставку воды ни с водоканалом, ни с арендодателем. вы не есть плательщик сбора за спецводопользование. ваш арендодатель, поскольку у него заключен договор с водоканалом о постаке воды, есть плательщик налога.
я считаю, что вы имеете право на расходы в нал учете за возмещение ком услуг. но специ говорят лучше включит расходы по комуналке в арендную плату, тогда вообще зацепки нету.
если вам віставляют за воду - у вас отчет по воде автоматомsmiling smiley значит у вас это в договоре с арендатором прописано, что вы пользуетесь, а потом возмещаете. вот и основание на поставку воды.
так что просите размазать как угодно, без счетчиков они считают "пол-потолок", вот пусть и придумывают как. как они э/э вам считают? по кол-ву душ? однозначно размазать в аренде для расходов
А, если с арендодателем договориться не получается, то, при условии, что я не буду включать эти расходы в расходы, можно ничего по воде не подавать?

п.с. Как считают? От метража снимаемого помещения, наверное. Пропорционально. Если что, то я бы тоже так считала. А что, есть какие-то другие варианты подобных подсчётов? Или неужели все, кто снимают помещение в больших бизнес-центрах имеют счётчики на воду?
# то є платником збору за спеціальне використання води у разі сплати орендарем комунальних послуг (у т.ч. плати за використання водних ресурсів, передбаченої згідно з договором оренди приміщення), за умови якщо орендодавцем укладено договір на поставку води?

# Коротка відповідь : У разі сплати орендарем орендодавцю за договором оренди комунальних послуг (в тому числі плати за користування водою), платником збору за спеціальне використання води є орендодавець. При цьому орендар буде вторинним водокористувачем і платником збору за спеціальне водокористування у разі укладання договору на поставку води.


# Повна відповідь : Згідно із п.323.1 ст.323 розділу ХVІ „Збір за спеціальне використання води” Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі - ПКУ) платниками збору є водокористувачі - суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва. Відповідно до п.326.2 ст.326 ПКУ збір обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших водокористувачів) водних об’єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок збору та коефіцієнтів. За обсяги води, переданої водокористувачем - постачальником іншим водокористувачам без укладення з останніми договору на поставку води, збір обчислюється і сплачується таким водокористувачем - постачальником. Згідно із п.326.12 ст.326 ПКУ органи, що видають дозволи на спеціальне водокористування, щороку до 20 січня подають органам державної податкової служби та органам водного господарства інформацію про водокористувачів, яким видано такі дозволи. Водокористувачі, яким видано дозволи на спеціальне водокористування та які здійснюють постачання води іншим водокористувачам, щороку до 20 січня подають органам державної податкової служби та органам водного господарства перелік водокористувачів - абонентів. У разі зміни умов водокористування, видачі протягом року нових дозволів на спеціальне водокористування, укладення договорів на поставку води водокористувачі, які отримали переоформлені дозволи на спеціальне водокористування, договори на поставку води, зобов’язані протягом 10 днів повідомити про це органам державної податкової служби та органам водного господарства. Таким чином, у разі сплати орендарем орендодавцю за договором оренди комунальних послуг (в тому числі плати за користування водою), платником збору за спеціальне використання води є орендодавець. При цьому орендар буде вторинним водокористувачем і платником збору за спеціальне водокористування у разі укладання договору на поставку води.

Платит налог тот , у кого договор с водоканалом и установлены лимиты , я так думаю smiling smiley
гм, у нас тоже в счете от арендодателя отдельной строкой идут комунальные услуги, и в договоре прописано, что арендная плата - фиксированная, а ком услуги отдельно и в зависимости от показаний счетчика. Вот только счетчик имеется только на электроэнергию. Задумаласьeye rolling smiley
Коммунальные услуги отражаются в расходах.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000389