Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

1ДФ. Налоговая считает, что даннные по выплатам частным предпринимателям должны вноситься в отчет.

Відправлено користувачем Хельга 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 4    Сторінки: Попередні1234Наступна
Всегда отражала в 1ДФ. Странно, никогда даже не задумывалась об этом.

________________________________________________________________________________
Любителям велоспорта рекомендую [veloage.in.ua]
Подскажите, пожалуйста, с каким кодом и как в 1ДФ отразить физ лицо (не СПД) арендуем машину....

в 1С начисляем аренду за месяц напр. 31 октября 1300 грн (каким документом Вы начисляете?, ручной операцией,актом?)
напр. 10 ноября выплачиваем с кассы через РКО 1 105 грн (195 подох налог), как закроются проводки?

и в 1ДФ ставим Начислено 1 300 грн Виплачено 1 300 грн Удержано 195 грн, правильно?


подскажите, а то никогда не отображала еще такого, а с октября нужно....


Quote
ketka
Кто подскажет, номер порции проставляется всегда 1?
обычно да
2.3.3. Податковий розрахунок готується у двох примірниках. Один примірник подається до органу ДПС. Другий - з підписом особи, відповідальної за приймання розрахунку, штампом та проставленим номером порції, отриманим при обов'язковій реєстрації розрахунку в органі ДПС, - повертається податковому агенту.

2.4. Податковий розрахунок подається податковими агентами із штатною чисельністю працівників до 1000 осіб єдиним документом на всіх, що працюють, з обов'язковим заповненням їхніх податкових номерів або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті) - однією порцією. Якщо штатна чисельність працівників є більшою ніж 1000 осіб, можливе подання податкового розрахунку кількома порціями, кожна з яких являє собою окремий податковий розрахунок із своїм номером порції. Строк подання останньої порції не повинен перевищувати встановленого строку подання податкового розрахунку. Аркуші окремого податкового розрахунку зшиваються.

======================================================================
Все вышеуказанное строго мое ИМХО!
Я так и не поняла, почему предпринимателей считают налоговыми агентами. ну не попадают они под это определение, даже если выплачивают доход другому предприимателю.
Налоговая сопоставляет данные формы 1-ДФ с данными отчетов и деклараций предпринимателей. И если они не совпадают, идут к предпринимателям на проверку. Об этом мне рассказывали те, кого таким образом вычисляли, и что-либо доказать уже потом практически невозможно. А у юр. лиц при проверке правильности начисления НДФЛ обязательно отслеживают СПД-ов по первичным документам и 1-ДФ. Всё время так было. Считаю, что показывать в 1-ДФ выплаченные предпринимателям доходы обязаны как юр. лица, так и физ. лица-предприниматели.
код 157-доходы выплаченные .а налоговая требует теперь .чтобы указывались и начисленные.если выплаты в следующем месяце.я звонила где то еще в апреле месяце у мень был начисленный доход единщику.а выплаты не было.они говорили .когда выплатите .тогда и покажете.а теперь совершенно другое мнение -по начислению.вот я в апреле и не показала в 1ДФ.теперь штраф 510.00 грн.написали бы начисленные .тогда было бы понятно.
а единщику .что делать .вести целую бухгалтерию.по начислению и выплатам?
cveta_2006, вы ведь не платите за СПД его НДФЛ, а только указываете факт получения им дохода. А доходом у СПД-единщика является полученная им сумма на р/с или в кассу, он так и отчитывается. Значит и показывать нужно в 1-ДФ за период, когда этот доход был выплачен. А те доходы, которые начислены в одном месяце, а выплачены в след., и которые необходимо обложить НДФЛ (напр. з/пл, доп. доход и пр.), нужно показывать в 1-ДФ за период их начисления и удержания НДФЛ.
filipina !Мне бы тоже так хотелось.но к сожалению это не так..я уже столько консультировалась по этому вопросу и в единой базе тоже есть ответ сейчас сайт глючит .хотела дать вам ссылку.они именно так и трактуют .если начисления и выплаты по СПД в разных периодах (кварталах).то тогда .начисления показываете в периоде когда был акт.а выплату в том периоде.когда выплачено.например начисление в 3 квартале.а выплата в 4 тквартале.а не показывать начисление и выплату в 4 квартале.
2755 Яким чином відображається у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ доходи, які виплачуються самозайнятим особам (в межах обраних видів діяльності), якщо дохід нараховано та виплачено податковим агентом в різних кварталах?
Повна відповідь : Відповідно до п. 3 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.10 № 1020 (далі – Порядок): у графі 3а "Сума нарахованого доходу" відображається (за звітний квартал) дохід, який нараховано фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку. У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов'язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні; у графі 3 "Сума виплаченого доходу" відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом; у графі 4а "Сума нарахованого податку" відображається сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством; у графі 4 "Сума перерахованого податку" відображається фактична сума перерахованого податку до бюджету. Довідником ознак доходів, наведених у додатку до Порядку, визначено, що дохід, виплачений самозайнятій особі, відображається у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу "157". Згідно із п. 177.8 ст. 177 та п.178.5 ст. 178 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) під час нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю доходу від операцій, здійснюваних у межах обраних ним видів діяльності, суб'єкт господарювання, який нараховує (виплачує) такий дохід, не утримує податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою - підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності. Пунктом 178.5 ст.178 ПКУ встановлено, що під час виплати суб'єктами господарювання - податковими агентами, фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність, доходів, безпосередньо пов'язаних з такою діяльністю, податок на доходи у джерела виплати не утримується в разі надання такою фізичною особою копії довідки про взяття її на податковий облік як фізичної особи, яка провадить незалежну професійну діяльність. Таким чином, якщо дохід, який виплачується самозайнятій особі, отримується від операцій, здійснюваних в межах обраних ними видів діяльності, то в податковому розрахунку за ф. № 1ДФ заповнюються графи 3 та 3а. При цьому, графа 3 "Сума виплаченого доходу" заповнюється у разі фактичної виплати доходу самозайнятій особі. Наприклад, якщо нарахування доходу було здійснено у лютому місяці (І квартал), а виплату здійснено у квітні місяці (ІІ квартал), то нарахована сума буде відображатись в графі 3а "Сума нарахованого доходу" за І квартал, а виплачена сума буде відображатися в графі 3 "Сума виплаченого доходу" податкового розрахунку за ф. № 1ДФ за ІІ квартал. Графи 4а "Сума нарахованого податку" та 4 "Сума перерахованого податку" в даному випадку не заповнюються, а в них проставляється нуль.
Да Marina D..спасибо это именно .эта консультация .но в апреле месяце ее не было .да и ознака дохода 157-выплаченный доход.никак не предполагал такую ситуацию..
Ну что ж, ещё одной глупостью больше. Хотят по актам, будем ставить по актам, только что им это даст? Они и так в этой каше нововведений нечего не соображают, а хотят добавки. Чтоб разгрести ворох новоиспеченных форм, отчетов и правил их заполнения, налоговикам понадобится не один год, да и то, вряд ли разберутся. В местных налоговых уже невозможно узнать ответ ни на один вопрос. Не думаю, что в единой базе налоговики "семи пядей во лбу". Это уже подтвердилось при введении отчета по НДФЛ, эконалога, БПД, 20-ОПП. Продолжение следует...
так что же выходит, что если мы "ООО" приобретаем товар у СПД ФЛ (ндсника), то все-таки должны указывать эти суммы в 1ДФ ? за 4,5 года никогда не показывали...но вопрос и раньше возникал.
читаю-читаю этот кодекс,почему-то не понятно - налоговый агент,тот ,кто удерживает и уплачивает налог с доходов, почему же мы налоговые агенты для СПД ФЛов, а в расшифровке кодов для 1дф - есть №157. нестыковки.

кстати,наша ГНИ говорит,если мы сами покажем корректировками штрафа не будет, а если уж они найдут- штраф.
И что теперь, показывать выплату корректировками этим спд в 1дф все же? поднимать бучу за 4 года?
14.1.180. податковий агент щодо податку на доходи фізичних осіб  юридична особа (її філія, відділення, інший відокремлений підрозділ), самозайнята особа, представництво нерезидента  юридичної особи, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розділом ІV цього Кодексу, до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі, вести податковий облік, подавати податкову звітність податковим органам та нести відповідальність за порушення його норм в порядку, передбаченому статтею 18 та розділом ІV цього Кодексу;

Т.е. налоговый агент этот тот, кто обязан и начислять, и удерживать, и переречислять НДФЛ за физическое лицо.

Является ли юрлицо, выплачивающее доход предпринимателю, агентном по отношению к нему? Однозначно нет

51.1. Податковий агент зобов’язаний подавати у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків, а також сум нарахованого та утриманого з них податку органу державної податкової служби за місцем свого обліку.

297.1. Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів:
2) податку на доходи фізичних осіб у частині доходів (об'єкта оподаткування), що отримані в результаті господарської діяльності фізичної особи та оподатковані згідно з цією главою;

Единоналожник не платит НДФЛ. Является ли он плательщиком налога в понимании ст.51.1? ИМХО нет. А кто же есть? Вот кто:

162.1. Платниками податку є:
162.1.1. фізична особа  резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;
162.1.2. фізична особа  нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;
162.1.3. податковий агент.

Налоговый агент является плательщиком налога приментительно к разделу 4 кодекса. Почему же при начислении дохода другим налоговым агентам юридическим лицам мы не подаем на них 1-ДФ? Они же плательщики налога


176.2. Особи, які відповідно до цього Кодексу мають статус податкових агентів, зобов’язані:
а) своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати за її рахунок;
б) подавати у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, якщо інше не визначено нормами цього Кодексу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до органу державної податкової служби за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається незалежно від того, виплачує чи ні доходи платникам податку зазначена особа протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності з зазначених питань не допускається.

ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ТА ПОДАННЯ ПОДАТКОВИМИ АГЕНТАМИ ПОДАТКОВОГО РОЗРАХУНКУ СУМ ДОХОДУ, НАРАХОВАНОГО (СПЛАЧЕНОГО) НА КОРИСТЬ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКУ, І СУМ УТРИМАНОГО З НИХ ПОДАТКУ

1.2. Дія цього Порядку поширюється на податкових агентів, а саме: юридичних осіб (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи), самозайнятих осіб, представництва нерезидентів  юридичних осіб, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) нараховують (виплачують, надають) доходи фізичній особі та/або зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розділом ІV Кодексу, до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі.

Т.е. действия порядка заполнения 1-ДФ не распространяется на неналоговых агентов
в 1-дф вдобавок надо указывать кучу выплат которые вообще на являются доходом. Например, возвратная финпомощь.
Я тоже задавала этот вопрос аудиторам перед сдачей 1-ДФ за 3 квартал. На протяжении 4 лет СПД ни разу в 1-ДФ не показывали. Аудиторы обьяснили, что раньше за это 1-ДФ штрафов не предполагал. Согласно кодекса в 2011году обязательно нужно показывать СПД с кодом 157. Так как. первые 2 кв. действовало правило - штраф 1 грн. за нарушения, то там еще пролетаем. А с 3 кв. нужно обязательно показывать СПД.
тогда же почему бухгалтера,форумчане таки подают инфу в 1дф по выплатам дохода чпшникам и т.д.и т.п.
да и налоговая на этом настаивает и грозит штрафами. где же правда?
Докажи потом,что ты не налоговый агент для них.

№ ознака доходу 157 - дохід, виплачений самозайнятій особі
Дохід, виплачений самозайнятій особі (пп.. 165.1.36 п. 165.1 ст. 165, статті 177 та 178 розділу IV Кодексу)
Доходи (виплати), які слід зазначати під ознакою:
1. Доходи фізичних осіб – підприємців, з яких сплачується єдиний чи фіксований податки згідно із спрощеною системою оподаткування відповідно до Кодексу.
2. Доходи фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування, пов’язані з їх господарською діяльністю (ст.. 177 Кодексу)
3. Доходи, отримані фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність та не є найманими особами у межах такої професійної діяльності (ст.. 178 Кодексу)
Податковий агент:
Юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які здійснюють ці виплати.

значит мы -податковий агент. я не знаю.
Quote
accountent
Я тоже задавала этот вопрос аудиторам перед сдачей 1-ДФ за 3 квартал. На протяжении 4 лет СПД ни разу в 1-ДФ не показывали. Аудиторы обьяснили, что раньше за это 1-ДФ штрафов не предполагал. Согласно кодекса в 2011году обязательно нужно показывать СПД с кодом 157. Так как. первые 2 кв. действовало правило - штраф 1 грн. за нарушения, то там еще пролетаем. А с 3 кв. нужно обязательно показывать СПД.

т.е. если у нас были поставщики-спд фл (не важно на какой сис-ме обложения) корректировки за 2007-2010года можно не предоставлять? или все равно штрафовать будут по НКУ с 2011г.
Нужно ли в 1 ДФ показывать выплаты при выходе учредителей. Если да, то под каким кодом?
Я думаю не нужны корректировки за прошлые года по 1-ДФ. Кодекс то вступил в силу с 2011года. Тем более, что штрафовать имеют право только за последние 3 года, тоесть 2007-2008 вы пролетели в любом случаи. И в законодательстве 1-ДФ не считался декларацией, и за предоставление недостоверных даных наказаний в виде штрафа не было.
Quote
accountent
Я думаю не нужны корректировки за прошлые года по 1-ДФ. Кодекс то вступил в силу с 2011года. Тем более, что штрафовать имеют право только за последние 3 года, тоесть 2007-2008 вы пролетели в любом случаи. И в законодательстве 1-ДФ не считался декларацией, и за предоставление недостоверных даных наказаний в виде штрафа не было.
спасибо. просто везде пишут,что штрафы хотят применять по НКУ даже за старые периоды.
значит за 2009-2010, 2011 нужно подать корректировки. ясно. мне и самой так глубоко (2007-2008) копать не хотелось. самими светиться...
Вот это я попала!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Люди подскажите на какую сумму я влетела!
во 2 кв. 2010 ФОП предоставил услуги (сумма более 100 тыс.) есть акт, НО выплаты небыло (до сих пор)!
В звитной 1-ДФ я показала "начисление" 100 т. и "выплату" 0 (теперь как я уже поняла я сделала всё правильно)...(((тогда...
В конце 2011 г мне позвонил глав. бух. того ФОПа и благим матом ( типа чё ты дура натворила, мы закрываем ФОП, а у него начисление лезет, нельзя было эту сумму показывать, типа ФОПов в 1-ДФ показывают по наличию выплат!!!) Ну я в силу своей неопытности, и аргументируя себе в приоритет опыт "МАТЁРОГО" бухгалтера - пошла и в январе 2012 УТОЧНИЛАСЬ!!!! Т.е вывела эту "ошибочную" строку, при этом долго общалась с инспектором, как правильно уточнится....
Ну и чего мне теперь ждать....

******************************************************************
СПАСИБО ВСЕМ ЗА ПОМОЩЬ!
не возьмусь что-то четко аргументировать, но, поскольку решая вопрос по выплатам СПД ФЛам ,я перечитала много инфы, так вот в пояснениях (правда уже не помню где именно) так и было сказано - если начисление и выплата доходов в разных кварталах - то так и показывать. и чевой-то чпшка разнервничалась, если доход у них все равно возникнет по оплате, когда Вы перечислите.
на Вашем месте, я бы тоже так сделала. кстати, ща буду лопатить свои выплаты СПД ФЛам, и гляну что выскочит у меня. так что вопрос актуален тоже.
уважаемые бухгалтера, нашла инфу, что в журнале ВоБУ № 35 за 2011 год раскрыта тема "1ДФ и предприниматели".
у кого есть, скиньте на попрошайку,пожалуйста! или на marine_mir@mail.ru
буду очень признательна! спасибо заранее
ИМХО - это полная фигня показывать по акту. Если 1ДФ - это документ для встречной сверки, то в идеале суммы должны совпадать - что показывают в 1ДФ должно совпадать с тем, что показывает в отчете ЧПшник. Если у ЧПЕна доход по кассовому методу, то и в 1ДФ нужно показывать в момент выплаты. Если уж показывать. Лично я считаю, что никакого законного основания показывать эти доходы нет, т.к. ни юр, ни физлица не являются налоговыми агентами для Чпшников по определению налогового агента. Так что пусть скажут спасибо, что вообще кто-то что-то отражает в 1ДФ
И еще один вопрос: если выплаты производятся ЧПшнику (ФЛП ОС +НДС), то какую сумму указывать в 1-ДФ с НДС или без НДС? Ведь если указать сумму с НДС, то при сравнении 1-ДФ и декларации, поданой ЧПшником (доход в декларации берется без НДС), будет "рвать" на сумму НДС.
Я по СПД начисления показывала всегда, т.к. morozea писала, получила акт выполн.работ- в 1ДФ к начислению поставила, платить пока не собираемся.
мне тоже не понятно, сумму с НДСсом показывать? я в ГНИ спрашивала,как мутно ответили.
За 4 кв. последний раз показываем физ.лиц в 1ДФ? Хотя налоговая против...
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 4    Сторінки: Попередні1234Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00044100000000002