Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Выплата при увольнении

Відправлено користувачем Maaska 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Выплата при увольнении
Что я должна выплатить сотруднику при увольнении если он проработал с 06.10. по 16.11. З/п за пол ноября понятно. А за неиспользованый отпуск надо? И что еще?
Re: Выплата при увольнении
Вы должны выплатить ему з/п за ноябрь и компенсацию за 2 дня отпуска (если у вас 24 к/д отпуска в год), поскольку он месяц отработал.И выплатить не позже дня увольнения, т.е. сегодня.
Re: Выплата при увольнении
Помогите пожалуйста расчитать. Не сталкивалась с отпусками, но когда-то же учиться надо. Ставка например 1100.
Заранее спасибо.


Re: Выплата при увольнении
Правильно ли я посчитала.
Ставка 1100,00. Неиспользованый отпуск начинаем считать с 01.11., т.е. 2дня. 1100/16*2=137,5
расчетный период октябрь. 1100/26*2
Re: Выплата при увольнении
Я не уверена, что полную ставку нужно делить на 26.Ведь октябрь неполный отработан.Для расчета отпускных берутся полные отработанные месяцы ( или год,если отработан),предшествующие отпуску или увольнению и делятся на количество календарных дней в этих месяцах минус количество дней праздников.С такой ситуацией, как у вас, я не сталкивалась на практике.Но у кого то наверняка было.
нашла письмо старенькое, но логика есть

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 22.12.2005 р. N 717/018/84-05

Про розгляд звернення

Відділ організації заробітної плати та удосконалення законодавства з оплати праці розглянув лист щодо правильності проведення обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані дні щорічної відпустки та повідомляє.

Обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані дні відпустки провадиться відповідно до норм Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок).

Пунктом 2 Порядку визначено, що обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані дні відпустки провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю, в якому провадиться виплата компенсації за невикористані дні відпустки.

Працівникові, який пропрацював на підприємстві менше року, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається відпустка або виплачується компенсація за невикористані відпустки. Тобто працівником має бути відпрацьований повністю календарний місяць.

У наведеному в листі випадку працівник влаштувався на роботу 17 жовтня 2005 року, а 23 листопада п. р. звільнився з підприємства. Отже, розрахункового періоду (повністю відпрацьованого календарного місяця з 1 по 1 число), виходячи із заробітної плати якого необхідно провадити обчислення середньої заробітної плати, у наведеному випадку немає.

Пунктом 7 Порядку передбачено, що нарахування виплат для виплати компенсації за невикористані відпустки провадиться шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням 12 календарних місяців або за менший фактично відпрацьований період на відповідну кількість календарних днів року або меншого відпрацьованого періоду, за винятком святкових і неробочих днів, установлених законодавством (стаття 73 КЗпП України). Одержаний результат перемножується на число календарних днів відпустки.

Згідно з пунктом 4 Порядку, якщо працівник протягом розрахункового періоду не мав заробітку (випадок, наведений у листі, коли працівник влаштувався на роботу 17 жовтня 2005 року, а 23 листопада п. р. звільнився з підприємства), то обчислення середньої заробітної плати провадиться виходячи з окладу (тарифної ставки), встановленого у трудовому договорі на момент проведення обчислення середньої заробітної плати.

 

Заступник директора
департаменту - начальник відділу 
 
Л. Колеснікова-Гузевата 

 

Надруковано:
"Галицькі контракти - Дебет-Кредит",
N 9, 27 лютого 2006 р.


т.е., нужно оклад умножить на 12 мес. и поделить на 355 дней.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031500000000007