Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Корректировка зарплаты при расчете отпускных

Відправлено користувачем myr4ik 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день. как правильно провести корректировку . отпуск в декабре. расчетный период декабрь 2010- ноябрь 2011.до повышения 1060, повышение оклада в феврале 2011 - 1220, в мае 2011-1600?
Какую корректировку? Суммируете зарплату за отчетный период, делите на 355 дней. Полученную сумму умножаете на кол-во календарных дней отпуска. При чем здесь корректировка?
Может я не так поняла п.10 Порядок 100. но там написано:коэффициент повышения рассчитывается путем деления величины оклада, который установлен после повышения, на оклад, который был до повышения. (У випадках підвищення тарифних ставок і посадових окладів на підприємстві, в установі, організації відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективних договорах (угодах), як у розрахунковому періоді, так і в періоді, протягом якого за працівником зберігається середній заробіток, заробітна плата, включаючи премії та інші виплати, що враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищення коригуються на коефіцієнт їх підвищення.)
Раньше я не делала корректировки, даже если повышение было. А сейчас начиталась и не знаю что делать.


это должны делать обязательно госструктуры, остальные - по желанию и фин.возможности
имеется в виду корректировка на сумму индексации, наверное. я наибольший оклад делю на предыдуйщий, умножаю на начисленную зп за этот период. то есть
1600/1600 - коэф на май- ноябрь*зп в эти месяцы
1600/1220 - коэф на февраль март апрель*зп в эти месяцы
1600/1060 - коэф до февраля*зп в эти месяцы

но есть и другой вариант корректировки, я им не пользуюсь
(1600/1220)*(1220/1060) = коэф до февраля
да, это по финвозможности. я применяю чтоб люди побольше получили
но я могу и не делать? у нас маленькое предприятие 5 человек и фин. возможности маленькие. А если проверка начнет доставать за отсутствие корректировки, на что я могу опираться.в п.10 Порядок 100 не четко написано.
там же:
На госпрозрахункових підприємствах і в організаціях коригування заробітної плати та інших виплат провадиться з урахуванням їх фінансових можливостей.
спасибо. вы мне глаза открыли.
Корректировка заработной платы следующая: Последний месяц повышения делим на предыдущий и умножаем на зарплату начиная с декабря. Если последнее повышение 1060 то корректировка-за декабрь 2010-1600делим на 1060 получаем 1.51 на него умножаем зарплату декабря и января. Далее 1600 делим на 1220 получаем 1.31 умножаем зарплату феврвля марта и апреля. Далее за май- 1600 делим на 1600 получаем коэфициент 1 и больше не корректируем.
а как тогда с этим письмом?
здесь сказано, что должны все делать, можно только уменьшить коэффициент.

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 24.10.2008 р. N 696/13/84-08

Підприємствам, установам, організаціям 


Щодо застосування пункту 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100

Відділ організації заробітної плати та удосконалення законодавства з оплати праці Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо застосування пункту 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), і повідомляє.

Положення Порядку обов'язкові для виконання підприємствами усіх форм власності та господарювання на підставі пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. N 100 "Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати".

З метою недопущення зниження середньої заробітної плати у зв'язку із підвищенням на підприємстві, в установі, організації тарифних ставок окладів пунктом 10 Порядку передбачено проведення коригування заробітної плати.

Так, вищезазначеним пунктом визначено, що у випадку підвищення тарифних ставок і посадових окладів на підприємстві відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими колективними договорами (угодами), як у розрахунковому періоді, так в періоді, протягом якого за працівником зберігається середній заробіток, заробітна плата, включаючи премії та інші виплати, що враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищення коригуються на коефіцієнт їх підвищення.

У випадку, коли посадові оклади були підвищені не на один відсоток, коефіцієнт коригування визначається шляхом ділення окладу, який встановлено працівникові після підвищення, на оклад, який був у працівника до підвищення.

На госпрозрахункових підприємствах коригування заробітної плати провадиться з урахуванням їх фінансових можливостей. Тобто зазначена норма передбачає можливість госпрозрахункового підприємства у випадку скрутного фінансового стану дещо зменшити коефіцієнт коригування, але не позбавляє ці підприємства від коригування.

Так, якщо підвищення тарифних ставок на підприємстві відбулось в 1,7 разу, але підприємство не має можливості провести коригування середньої заробітної плати на коефіцієнт 1,7, необхідно здійснити аналіз наявних фінансових можливостей підприємства на проведення коригування, видати наказ про застосування коефіцієнта нижчого, наприклад, коефіцієнта 1,5 чи 1,3 тощо. Цей наказ (розпорядження) має погоджуватись із профспілковим комітетом підприємства або з іншим уповноваженим на представництво трудового колективу органом.

У випадку, коли підвищення окладів відбулося в періоді, коли працівник перебував у щорічній відпустці, його середній заробіток необхідно прокоригувати і донарахувати належні йому кошти. Донарахування необхідного провадиться і у випадку, коли працівник відразу після відпустки звільняється, а в період, коли працівник перебував у відпустці, відбулося підвищення окладів.

 

Начальник відділу 
Н. Синько 
lyudasikl , вот и я это письмо прочитала. начала задавать вопросы. а мне сказали, что финансы не позволяют и во вторых повышение у всех одновременно происходило. как быть не знаю. пока продолжаю ничего не корректировать. confused smiley
подыму вопрос.
повышения были незначительные з/п, не корректировала з/п. теперь у меня некоторым профессиям подняли оклады кому в 1,8, кому в 1,6 раз. считаю отпускные , а отпускные маленькие. народ не поймет, то нужно корректировать средний?
и еще корректируется вся з/п, в том числе и сумма индексации?
Столкнулась с тем, что коэффициентов для расчета отпускных бюджетникам еще нет - обычно они в "Бюджетной бухгалтерии" появлялись. Если кому-то нужно, ловите для первого тарифного разряда на январь (в смысле, если в отпуск человек идет в январе), рассчитанные так, как считает "Бюджетная бухгалтерия":

Январь - март: 1,069
Апрель - июнь: 1,0484
Июль - сентябрь: 1,0408
Октябрь - ноябрь: 1,026
Декабрь: 1,0115

Если нужны будут коэффициенты для других тарифных разрядов, говорите - посчитаюsmileys with beersmileys with beer.
Если Вы платите отпуск в декабря 2012 года, то при чем тут повышение в мае 2011?
Какой май 2011? У меня человек с первым тарифным разрядом в отпуск идет в январе 2013 года. Пропечатанных коэффициентов нигде нет - считаем сами. Кстати, прикольно считается )).
Добрый день! Подскажите, пожалуйста, при расчете отпускных корректирую зарплату, так как было повышение оклада. Также в периоде выплачивалась фиксированная сума индексации. Необходимо корректировать всю з/п, в том числе и сумму индексации или нет? Спасибо!
Якщо не в тему написала, направте куди писати, бо не знайшла схожої.
Директор йшов у відпустку на 12 днів з 24.03. по 04.04. Відпускні виплатила в березні, а в квітні забула про його відпустку і виплатила йому повну суму за місяць. Якщо директор виступає і власником фірми, і не є проти тих зайвих грошей, чи потрібно мені щось виправляти. Чи можна залишити так як є, кошти приватні до бюджету відношення не мають. Податки сплачені??? Допоможіть хто знає!!!!confused smiley
Ну так ту суму зайвої з/п нарахуйте як премію.
Quote
IRINA_KASYAN@bigmir.net
Ну так ту суму зайвої з/п нарахуйте як премію.

Премій в нас поки нікому не видають, тому це приверне зайву увагу при перевірці, тим більше, що сума не рівна. Просто чи буде це порушенням великим, якщо залишити так як є, чи все таки в травні заплатити за мінусом тієї суми???
"тому це приверне зайву увагу при перевірці"- і що? перевіряючим це тільки сподобається, тому що податки ви заплатили у бюджет) Зробіть на каз на цю суми та і усе, можна написати що це премія, а можно що надбавка за гарну роботу.
Quote
Klubnika
"тому це приверне зайву увагу при перевірці"- і що? перевіряючим це тільки сподобається, тому що податки ви заплатили у бюджет) Зробіть на каз на цю суми та і усе, можна написати що це премія, а можно що надбавка за гарну роботу.

Дякую за пораду.smiling smiley
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00041199999999997