Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Смена юрадреса - срок действия строго св-ва НДС

Відправлено користувачем bux1981 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Как долго можно работать со старым св-вом НДС, у нас изменился юрадрес (все в одном районе), уже больше месяца работаем по старому св-ву НДС????
Не переживайте, после того, как подадите заяву на новое, ещё с полгодика по старому работать будете. Очень уж неохотно налоговые его меняют, люди по десять раз бегают. Кому удаётся выяснить цену вопроса, а кому и нет.
Спасибо, просто нигде не могу найти о сроках ничего...Может кто знает?


У меня как раз полгодика на все это и ушло
нигде о сроках не найдете, мы месяца 3 работали
IV. Перереєстрація платників податку на додану вартість
1. Перереєстрація платника ПДВ проводиться та Свідоцтво підлягає заміні у разі виникнення змін у даних платника ПДВ, які стосуються коду ЄДРПОУ, податкового номера, який надається податковими органами, та/або найменування (прізвища, імені, по батькові), та/або місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, і якщо зміни не пов'язані із припиненням платника ПДВ, крім випадків, визначених підпунктом 16.1 пункту 16 розділу III цього Положення.
У разі зміни платником ПДВ місцезнаходження (місця проживання) або його переведення на обслуговування до іншого податкового органу зняття такого платника з обліку в одному податковому органі і взяття на облік в іншому здійснюється в порядку, встановленому центральним органом державної податкової служби.
2. Для заміни Свідоцтва платник ПДВ зобов'язаний у двадцятиденний строк після виникнення змін подати до податкового органу, в якому перебуває на обліку, додаткову реєстраційну заяву з позначкою "Перереєстрація". До такої заяви мають бути додані Свідоцтво та всі засвідчені копії Свідоцтва.
Податковий орган видає платнику ПДВ нове Свідоцтво (за новим номером) замість старого в такому самому порядку, як і при реєстрації. При цьому дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою початку дії нового Свідоцтва та датою анулювання старого Свідоцтва є останній день строку у 10 робочих днів від дня отримання додаткової реєстраційної заяви з позначкою "Перереєстрація".
На бажання та згідно із заявою платника ПДВ датою початку дії нового Свідоцтва та датою анулювання старого Свідоцтва може бути встановлений день до закінчення строку у 10 робочих днів від дня отримання додаткової реєстраційної заяви з позначкою "Перереєстрація". При цьому дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою початку дії нового Свідоцтва та датою анулювання старого Свідоцтва є дата внесення відповідного запису до Реєстру.
3. У період перереєстрації до початку дії нового Свідоцтва платник ПДВ використовує реквізити старого Свідоцтва. За потреби податковий орган повертає платнику ПДВ на цей період старе Свідоцтво та необхідну кількість засвідчених копій старого Свідоцтва із спеціальними записами про термін дії:
"Свідоцтво дійсне до <дата, що відповідає останньому дню строку у 10 робочих днів від дня отримання додаткової реєстраційної заяви>,
запис зроблено <дата>".
Запис у Свідоцтві та всіх засвідчених копіях Свідоцтва засвідчується підписом керівника (заступника керівника) податкового органу та печаткою.

******************************************************
Всем бобра!
извините, док втратив чинність з 16.12.2011р.

******************************************************
Всем бобра!
[zakon2.rada.gov.ua] свежее

******************************************************
Всем бобра!
А как налоговые регистрировать??? С каким адресом???
Сейчас просмотрела новую редакцию положения о регистрации плательщиков НДС - вроде ничего в плане перерегистрации не поменялось.

Мы поменяли адрес в июне 2011 года, а новое свидетельство получили в октябре 2011 - с 6-го раза!!! (Т.е. только в ответ на 6-е наше заявление по форме 1-ПДВ нам выдали, наконец, св-во!)

В процессе, так сказать, "работы с ГНИ" по вопросу получения нового св-ва, я интересовалась, какой адрес нам надо указывать в н/н. Она сказала: конечно, новый, вы же в Гос.реестре его поменяли. А в НКУ, кстати, в п.45.2 сказано, что податкова адреса - это та, что указана в ЄДРПОУ (т.е. в стат.справке - которая тоже меняется сразу после регистрации у гос.регистратора).

Так что со ссылкой на НКУ и предоставлением копий выписки из гос.реестра и стат.справки я попросила поставщиков поменять уже полученные н/н, где был указан старый адрес.

Хотя в журнале "Бухгалтер" где-то в июле-августе 2011 г. авторы в статье на эту тему пришли к выводу, что до замены свидетельства в налоговых накладных все-таки надо указывать старый адрес...
У меня была аналогичная ситуация. Я специально делала пистменный запрос в налоговую и мне дали письменный ответ, что до получения нового свидетельства я использую старый адрес.
Похожая ситуация- смена юр.адреса в том же районе и изменение названия фирмы из-за реорганизации. Прочитав Н А К А З 07.11.2011 N 1394, получается, что старым свидетельством пользуемся до получения нового, указывая реквизиты старого. А по срокам выходит, что новое выдать должны в течении10 дней после подписания заявления "перерегистрация".....В налоговой ничего вменяемого не ответили-отфутболивают из одного кабинета в другой по кругу
Все верно только заявление с пометкой "перерегистрация" вы можее подавать не один раз, как показывет практика
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000345