Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Проверка по кассовому аппарату и комплексная

Відправлено користувачем Марина78 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день. Подскажите пожалуйста правда что теперь налоговая как районная, так и областная прийдя на проверку за 10 дней не должна уведомлять о проведении проверки на предприятии? Какой штраф за непробивание нулевых чеков в начале рабочего дня и чека изъятия денег? А то они вчера насчитали мне 36 тыс. грн. Спасибо.
Z-отчеты делались каждый день, не пробивали перед работой нулевой чек. А чек изъятия денег выкидывали по незнанию.


Штраф только за непробитие Z отчета. Так как он фискальный.
а насчет уведомления о проведении проверки?
Если в направлении написано "внеплановая", то без уведомления, а если "плановая" - то с предупреждением
Если не пробивали перед работой нулевой чек, то за это штрафа никакого.
Марина78, подскажите, чем закончилось. Я выбрасываю все чеки ( внос, вынос разменки,х-отчеты), только клею Z-отчеты. И так делала всегда. Неужели еще что-то нужно сохранять, и куда это девать?
и мне интересно, мы тоже выбрасываем все чеки, которые вносы.Единственное, что клеим себе (для шпаргалки в тетрадку) когда из кассы минус-и подписываем для чего.Иногда бывает нужно, так для себя. Храним контрольные кассовые и делаем zотчеты и все. Напишите,пожалуйста, чем закончилось, потому что в самом деле, это сколько макулатуры будет, если все хранить?
Порядок ведения КУРО не обязывает вклеивать в нее еще что-либо кроме Z-отчета.

А п.7.7 этого Порядка говорит о том, что если Z-отчет содержит данные по операцим внесения и возврата, то эти данные можно не вписывать в КУРО.

7.7. У разі роздрукування на РРО протягом робочого дня декількох фіскальних звітних чеків усі вони підклеюються у відповідній книзі ОРО, записи в розділі 2 книги ОРО робляться за кожним фіскальним звітним чеком окремо. Якщо фіскальний звітний чек містить дані про операції службового внесення та службової видачі коштів, то графи 3 і 4 розділу 2 книги ОРО можна не заповнювати.

А вот об обязательности нулевого чека вообще нигде не сказано. Его, как правило обязывают делать кассира, чтобы убедиться, что на начало рабочего дня принтер печатает, время на РРО не сбилось. Но это не обязаловка, установленная законодательством!

А за что насчитали 36 тыс штрафу?
как часто могут приходить с ВНЕПЛАНОВОЙ проверкой по РРО?
Когда нас проверяли - объясняли, что могут приходить хоть каждую неделю, только если упрощенная система налогообложения - не чаще одного раза в год
общая система - так что, теперь и правда, каждую неделю ходить будут?
А мы всегда делали два нулевых,потом внос разменной монеты и вклеивали в начале дня в кассовую книгу, в конце дня сверху наклеивали Z-отчет.В касовой книге не должно быть ошибок и все записано.Если от конечной сумы дневной выемки отнять суму продаж, должно получатся ваш утренний внесок.Во время дневной выемки в кассе продавца должен находится чек на выемку и корешок от приходного касового ордера, в конце рабочего дня это все выбрасывается .
А где написано,что проверка по РРО , если упрощенная система налогообложения - не чаще одного раза в год ?


К нам приходили на плановую проверку РРО без уведомления, сказали,что имеют на это право.

Проверяли наличие Z-отчетов. За нулевые и служебные чеки не спрашивали. Проверяли оформление возвратов покупателям.
плановая не чаще 1 раза в год, не раньше 9 лютого, ст.16 ЗУ про РРО....а вот ВНЕплановая - так хоть через день или как?
Стаття 16. Контролюючі органи мають право відповідно до законодавства здійснювати планові або позапланові перевірки осіб, які підпадають під дію цього Закону.

Планова перевірка здійснюється органами, уповноваженими законом нараховувати або стягувати податки і збори (обов'язкові платежі) з осіб, що використовують спрощену систему оподаткування згідно з пунктами 5 - 9 статті 9 цього Закону. Така перевірка здійснюється не частіше одного разу за наслідками звітного календарного року, але не раніше строків, визначених законодавством для подання річного податкового звіту (декларації) такими особами з такого податку.
Закон «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР
Получается, что внеплановая проверка может проводиться действительно часто. У знакомых недавно был случай - проверила неожиданно внепланово районная ГНИ, а через 2 недели пришел проверять город
позапланові перевірки, що проводяться стосовно осіб, перелічених у пунктах 5 — 9 ст. 9 Закону №265, можуть здійснюватися виключно на підставі постанови слідчого, органу дізнан­ня або відповідного рішення суду; ?
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 24.10.2006 р. N 19823/7/10-1417/4894

Щодо перевірок застосування РРО органами ДПС

Державна податкова адміністрація України з метою впорядкування роботи органів державної податкової служби України в процесі проведення перевірок суб'єктів господарювання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій органами державної податкової служби повідомляє, що до інформаційного листа стосовно питань щодо неоднозначного підходу до застосування нормативно-правових актів в частині прав та обов'язків платників податків або органів ДПС, направленого листом Державної податкової адміністрації України від 15.09.2006 р. N 17199/7/10-1417/4081, внесені зміни згідно з додатком.

 

Заступник Голови 
М. Романів 

 

Додаток 


ЗМІНИ ДО ІНФОРМАЦІЙНОГО ЛИСТА СТОСОВНО ПИТАНЬ ЩОДО НЕОДНОЗНАЧНОГО ПІДХОДУ ДО ЗАСТОСУВАННЯ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ В ЧАСТИНІ ПРАВ ТА ОБОВ'ЯЗКІВ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ АБО ОРГАНІВ ДПС

Розділ 6 викласти в наступній редакції:

6. Проведення перевірок суб'єктів господарювання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій органами державної податкової служби

Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та деяких інших законодавчих актів України" від 25.03.2005 р. N 2505-IV (далі - Закон N 2505), яким унесено зміни до Закону N 509, доповнив статтю 111 частиною сьомою такого змісту: "позаплановими перевірками вважаються також перевірки в межах повноважень податкових органів, визначених законами України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (далі - Закон про РРО), "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", а в інших випадках - за рішенням суду".

Здійснення контролю за дотриманням порядку проведення розрахунків врегульовано розділом IV (ст. 15 - 16) Закону про РРО. Зокрема, згідно зі ст. 15 Закону про РРО такий контроль здійснюється податковими органами шляхом проведення планових та позапланових перевірок відповідно до законодавства України.

Стосовно планових перевірок РРО, то згідно з п. 2.6 додатка 2 до наказу ДПА України від 11.10.2005 р. N 441 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо порядку складання плану-графіка перевірок суб'єктів господарювання та взаємодії між структурними підрозділами при їх проведенні" такі перевірки проводяться за окремими щомісячними планами податкових органів.

Відповідно до норми ст. 16 Закону про РРО:

• для перевірок суб'єктів (фізичних осіб - підприємців, що знаходяться на спрощеній системі оподаткування, є платниками фіксованого податку, суб'єкти підприємницької діяльності, які придбали спеціальний торговий патент), перелічених у пунктах 5 - 9 ст. 9 Закону про РРО, Закон про РРО установлює правила проведення планових та позапланових перевірок і не містить відсильних норм "...у встановленому законодавством порядку". Щодо підстав та періодичності проведення позапланових перевірок, то відповідно до ч. 3 ст. 16 Закону N 265 позапланові перевірки, що провадяться уповноваженими контролюючими органами стосовно осіб, визначених у частині другій цієї статті, може здійснюватися виключно на підставі постанови слідчого, органу дізнання або відповідно до рішення суду;

• для перевірок суб'єктів, які застосовують РРО (або КОРО з розрахунковими книжками), Закон про РРО (на відміну від осіб, перелічених вище) не встановлює порядку проведення планових та позапланових перевірок, а визначає, що планові та позапланові перевірки таких осіб проводяться в порядку, передбаченому чинним законодавством.

У питаннях застосування РРО Закон про РРО є спеціальним. Отже, інші акти законодавства, у тому числі й Закон України "Про державну податкову службу в Україні", застосовуються тільки в частині, не врегульованій Законом про РРО.

Отже, до перевірок РРО застосовуються всі правила, що стосуються допущення посадових осіб до проведення планових та позапланових перевірок (ст. 112 Закону N 509). Тому посадові особи податкового органу мають право приступити до проведення перевірок РРО за умови надання суб'єкту господарювання під розпис:

• направлення на перевірку;

• копії наказу керівника податкового органу про проведення позапланової перевірки. Наказ на проведення планової перевірки не видається. При цьому обидва документи має бути оформлено відповідно до вимог, установлених ст. 112 Закону N 509.

Таким чином, з метою контролю за порядком дотримання розрахунків органи державної податкової служби (у межах повноважень, визначених ст. 15 Закону про РРО) можуть проводити як планові, так і позапланові перевірки щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

 

Директор
Юридичного департаменту 
 
Л. Трофімова 

 
и все равно пришли к тому, что если есть правильно оформленные доки на проверку - то могут проверять БЕСКОНЕЧНО

посадові особи податкового органу мають право приступити до проведення перевірок РРО за умови надання суб'єкту господарювання під розпис:

• направлення на перевірку;

• копії наказу керівника податкового органу про проведення позапланової перевірки. Наказ на проведення планової перевірки не видається
народ....помогите....а направлени на ВНЕплановую проверку по РРО налоговая вписывает основание п.2 ст.11 и п.7 ст.11-1 (но там речь о заведеном оперативном деле).....че за фигня?
так а вы у них не пробовали уточнить - "чё за фигня?"....smiling smiley...
не моя проверка была, акт уже подписан....пытаюсь разобраться в прошлом...даже если заведено ОРдело - как в этом убедиться? делать запрос и посылать их подальше от дверей?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00040799999999996