Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

налоговые накладные и код

Відправлено користувачем Кэт 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подскажите с кодами УКТ ЗЕД, при продаже с ввезенным товаром все понятно, а вот если мы оказываем услуги и используем при этом материаллы завезенные, как быть в таких случаях?
На протяжении месяца на оказание услуг выписывали н/н без кода, а сегодня покупатель звонит и требует код на оказание услуг.
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 29.12.2011 р. N 10768/7/15-3117

Державним податковим адміністраціям в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

Щодо наказу МФУ від 01.11.2011 р. N 1379
Таким чином, при реалізації придбаних імпортованих чи підакцизних товарів, платники податку - продавці, які не є безпосередніми імпортерами чи виробниками вказаних товарів, у випадку коли податкова накладна, на підставі якої такі товари були придбані, не містить коду згідно з УКТ ЗЕД по таких товарах, самостійно визначають код товару згідно з УКТ ЗЕД відповідно до Основних правил інтерпретації УКТ ЗЕД, передбачених Законом України "Про Митний тариф України", з урахуванням пояснень і методичних рекомендацій Держмитслужби та зазначають його в податковій накладній.

Код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України) повинен зазначатись по всьому ланцюгу постачання таких товарів до моменту їх продажу кінцевому споживачу, або до моменту коли такі товари перетворюються в інший товар, або стають частиною нового в результаті виробництва, обробки, переробки тощо. У випадку, коли в результаті такого виробництва, обробки, переробки тощо створено новий підакцизний продукт, йому присвоюється новий відповідний код згідно з УКТ ЗЕД.

Главою 53 Митного кодексу України передбачено, що в УКТ ЗЕД товари систематизовано за розділами, групами, товарними позиціями, товарними підпозиціями, найменування і цифрові коди яких уніфіковано з Гармонізованою системою опису та кодування товарів.

Структура десятизнакового цифрового кодового позначення товарів в УКТ ЗЕД включає код групи (перші два знаки), товарної позиції (перші чотири знаки), товарної підпозиції (перші шість знаків), товарної категорії (перші вісім знаків), товарної підкатегорії (десять знаків).

При заповненні податкової накладної в графі "код товару згідно з УКТ ЗЕД" зазначається десятизнаковий код товару та вноситься він суцільним порядком без будь-яких розділових знаків (пробілів, крапок тощо).
У випадках, коли у ВМД, з урахуванням норм Інструкції про порядок заповнення вантажної митної декларації, затвердженої наказом Державної митної служби України від 09.07.97 р. N 307 (у редакції наказу Державної митної служби України від 07.11.2007 р. N 933), зазначена інша кількість знаків коду УКТ ЗЕД, до податкової накладної переноситься аналогічний код без дописування нулів чи інших знаків з вирівнюванням по правому краю поля.
У випадку виписки податкової накладної при постачанні одночасно імпортованих та вітчизняних товарів або підакцизних та не підакцизних товарів, у такій податковій накладній графа "код товару згідно з УКТ ЗЕД" заповнюється лише по тих товарних позиціях, які відносяться до підакцизних, або які ввезені на митну територію України.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00024199999999999