Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Расходы на рекламу

Відправлено користувачем nata2006 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Расходы на рекламу
Может кто сталкивался, подскажите. Предприяте приобрело ежедневники и календари с нанесенным "своим" логотипом для подальшей раздачи среди клиентов. Можем мы отнести эту сумму на ВР?
Це дуже спірне питання, особливо для податкової. Ми теж друкуємо листівки і т.д., але я строго списую все це добро на виставки, тоді можна списати на витрати, а от якщо просто безоплатно роздані "на вулиці"....
Re: Расходы на рекламу
accountent, а как с НДС? Начисляете? И как Вы списываете под выставки? передаете организации для раздачи или через сотрудников?


Ми не платники ПДВ. А виставку закриваю: 1. наказ на участь; 2. план міроприємств; 3. кошторис витрат, в якому включаю всі понесені витрати, в т.ч. і на роздаткові матеріали.
А потім, як їх можна прив"язати на роздачу працівниками, якщо на виставці листівки і т.д. просто можуть лежати на столі, і відвідувачі самі їх беруть.
а как с подоходным?
Статья 165 НКУ (извлечение)

165.1. В общий месячный (годовой) налогооблагаемый доход плательщика налога не включаются следующие доходы:
<…>
165.1.39. стоимость подарков (а также призов победителям и призерам спортивных соревнований), если их стоимость не превышает 50 процентов одной минимальной заработной платы (из расчета на месяц), установленной на 1 января отчетного налогового года, за исключением денежных выплат в любой сумме.
<…>
что имеется под стоимостью? общая стоимость приобретенных ежедневников или каждому сколько отдавалось?
и как в 1ДФ (если считать что каждому) показывать эти суммы, собирать у всех идент. кода? это ж нереально
НДФЛ - это когда вы можете идентифицировать людей, а как реально это сделать??? Мы не платим НДФЛ.
Лист ДПАУ №3428 "Щодо оподаткування самостійно виготовлення (придбання) і розповсюдження матеріального носія реклами, який включає інформацію про товари (роботи, послуги), які надаються, виконуються компанією і який не можна використовувати ні в госп.діял., ін інакше, крім застосування його як носія інофрмації (брошури, каталоги і т.д.) + Лист № 5837 "якщо здійснення безкоштовного розповсюдження можна чітко ідентифікувати, як рекламу, то таке безкошт.надання товарів не включається до ВД платника податків" + Закон про рекламу трактує безкоштовну роздачу зразків рекламованих товарів як заходи рекламного характеру
Згідно із ст. 1 Закону України «Про рекламу» від 03.07.96 р. № 270/96-ВР реклама – інформація про особу чи товар, розповсюджена в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена сформувати або підтримати обізнаність споживачів реклами та їх інтерес щодо таких особи чи товару.

Заходи рекламного характеру – заходи з розповсюдження реклами, які передбачають безоплатне розповсюдження зразків товарів, що рекламуються, та/або їх обмін споживачам однієї кількості чи одного виду товарів, що рекламуються, на інший.

Іншими словами, законодавець не обмежує підприємства у способах проведення реклами, тобто будь-яка інформація (усна, письмова), що містить у собі дані про фірму та її господарську діяльність, є рекламою. Отже, безплатна роздача товарів (робіт, послуг), яка має цільовий характер (згідно з попередньо розробленою рекламною стратегією), що супроводжується вищезазначеною інформацією, відповідає визначенню реклами.

Відображення витрат на проведення рекламних заходів можливе лише за наявності відповідних підтвердних документів. При цьому обов'язковою умовою для включення витрат на проведення рекламних заходів до складу витрат у податковому обліку є виключно рекламний характер таких заходів.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033099999999997