Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Штрафні санкції і податкова накладна

Відправлено користувачем elenka ua 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Виписала рахунок-фактуру на штрафні санкції за простій, податкову не виписувала,бо без пдв штрафні. Питання-в реєстр включити цю суму як БО?
Добрий день. Підприємство займається автоперевезеннями по Україні. Чи обкладається ПДВ, штраф за понаднормативний простій автомобіля під вигрузкою, який експедитор сплачує перевізнику, якщо це обумовлено договором.

Державна податкова служба у Хмельницькій області

22.09.2011
12:51:35 Доброго дня! Дякуємо за запитання. Відповідно до п. 185.1 ст. 185 розд. V ПКУ об’єктом оподаткування є операції платників податку з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ. Згідно з п. 188.1 ст. 188 розд. V ПКУ база оподаткування операцій із постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, але не нижче від звичайних цін, визначених відповідно до ст. 39 ПКУ, з урахуванням загальнодержавних податків і зборів (крім податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками — суб’єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові й вироблених із них препаратів, крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів, і збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на послуги стільникового рухомого зв’язку). До складу договірної (контрактної) вартості включаються будь-які суми коштів, вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податку безпосередньо покупцем або через будь-яку третю особу у зв’язку з компенсацією вартості товарів/послуг. Тобто кошти, отримані як сума штрафу за затримку оплати чи постачання товарів/послуг тощо, необхідно розцінювати як компенсацію вартості товарів/послуг, яка включається до бази оподаткування ПДВ.
Виходить на простій нараховується ПДВ? Шановні колеги,як Ви робите?
Виходить ніхто не знає,чи потрібно нараховувати пдв на простій?


ми не нараховували на простій пдв, т.як штрафна санція не об єкт оподаткування і не розцінюється як компенсація вартості послуг....хоча існують і протилежні думки
В журналі "Все про бух. облік" №11 від 01,02,2012р є стаття на цю тему.Висновок такий , що якщо за договором плата за простій -частина оплати послуги, то її обкладають ПДВ у загальному порядку, а якщо за договором плата за простій- штраф (неустойка), тоді її не обкладають ПДВ.
трохи не втему, але як ви думаєте єдиний податок платиться з усієї суми простою яку ми виставляємо на клієнта чи від різниці?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033