Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Командировка за границу

Відправлено користувачем Tanya 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подскажите, пожалуйста, выдала аванс на командировку в евро, авансовый отчёт я провожу в евро?
У меня есть чеки в гривнах и в евро. Я пересчитываю чеки в гривнах в евро по курсу на день выдачи аванса?
И перерасход выдаю в гривнах по курсу на день выдачи перерасхода?
Если Вы выдали аванс в евро: суточные и, к примеру, проживание, то в евро и прводите авансовый отчет. Остаток - возврат в кассу в той валюте что и выдавали, если есть перерасход, то пересчитайте на гривну НА ДАТУ АВАНСОВОГО ОТЧЕТА по курсу НБУ. Чеки в гривне компенсируйте тоже в гривне
Т.е. остаток евро везти в банк, а гривну возмещать отдельно?


А я ж могу сделать приказ и выдать часть аванса в евро на командировку человеку, который поедет в мае?
У нас в Положенні про відрядження прописана сума компенсації добових закордон в грн., коли працівник їде у відрядження, я виплачую аванс в грн. - добові + знімаю євро на таксі (або інші витрати) в банку. І авансові звіти закриваю 2: валютний і гривневий. Якщо працівник не використав валюту, повертаю в банк на поточний рахунок в євро. Можете видати зараз частину авансу на відрядження в травні, тільки треба написати наказ на відрядження тим числом, коли збираєтесь видавати аванс.
Получается по загранкомандировке у вас 2 аванс.отчета - в грн и в валюте, соответственно документы подкладываете к обоим ав/отчетам? правильно вас пониманию?
Да, совершенно верно. А еще у нас есть корпоративная карточка и бывает директор летит в одну страну на выставку, а потом оттуда в другую, и после этого только возвращается в Украину, и средства списываются в разных валютах. Соответственно и авансовых отчета тогда столько - сколько валют.
если на корпоративную карту была перечислена гривна, а за границей снималась валюта то авансовый можно и в гривнах закрыть
а если аванс не выдавался, будет ли нарушением суточные вернуть в гривнах в фиксированной сумме (без привязки к валюте), если в приказе на командировку указать сумма суточных в грн?
Quote
accountent
......
Можете видати зараз частину авансу на відрядження в травні, тільки треба написати наказ на відрядження тим числом, коли збираєтесь видавати аванс.

Аванс на командировку в мае можно выдать и сейчас, но полностью - так как если на эту майскую командировку вы захотите еще довыдать денег, то придется ранее выданный аванс вернуть в кассу, а потом уже выдать бОльшую сумму. Согл. п.2.11 "Положения о ведении кассовых операций":
"Видача відповідній особі готівкових коштів під звіт проводиться за умови звітування нею у встановленому порядку за раніше отримані під звіт суми." и "За видачу готівкових коштів під звіт без повного звітування щодо раніше виданих коштів передбачено штраф у розмірі 25 % виданих під звіт сум (абз. 5 ст. 1 Указу Президента «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» від 12.06.95 р. № 436/95)). 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00030799999999997