Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Вниманию плательщиков эконалога!

Відправлено користувачем RAT 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 2    Сторінки: Попередні12
328.1. Базовий податковий (звітний) період для збору дорівнює календарному кварталу.
328.2. Платники збору обчислюють суму збору наростаючим підсумком з початку року та складають податкові декларації за формою, встановленою в порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу.
328.3. Податкові декларації збору подаються платниками збору органам державної податкової служби у строки, визначені для квартального податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації.
Податкова декларація за спеціальне використання води для потреб водного транспорту за перший квартал не подається.
328.4. Збір сплачується платниками збору у строки, визначені для квартального податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації
Збір за спеціальне використання води для потреб водного транспорту за перший квартал не сплачується.
328.5. Філії, відділення, інші відокремлені підрозділи водокористувача, які мають банківські рахунки, ведуть окремий бухгалтерський облік своєї діяльності, складають окремий баланс, подають податкові декларації та сплачують збір за своїм місцем податкової реєстрації.
328.6. Якщо до складу водокористувача входять структурні підрозділи, які не мають банківських рахунків, не ведуть окремого бухгалтерського обліку своєї діяльності, не складають окремого балансу, то декларації збору подаються і збір вноситься водокористувачем, до складу якого входять такі структурні підрозділи, за місцем знаходження водних об’єктів та за ставками збору, встановленими для цих водних об’єктів.

Тобто, якщо у Вас філія, то платите по місцю знаходження об'єкта платимо за воду
Quote
Marina D.
Quote
Marina D.
Одесса Приморский, платить сюда:

код платежа 13020100
код ЕГРПОУ 38016923
р/с 33117357700008

сегодня узнала что на сайте [www.nalog.od.ua] неправильная инфа по реквизитам сбора за спец.водопользование, потому и платеж вернулся.

код платежа 13020100
код ЕГРПОУ 37607526
р/с 33117357700008

спасибо, Мариночка! сейчас попробуем им заплатитьsmiling smiley

будьте бдительны!
люди, что уже пора платить налог за квартал???? не пугайте.


Добрый день!

Извините за нескромный вопрос :-), а можно пояснить данную фразу:
"информация устарела, сегодня другая:

декларация одна, но в стр.1111 указать за период 01.01.12-12.01.12 и в стр.1112 - период за 13.01.12-31.03.12"?

В розрахунке указать двумя строками, например (додаток 1):
строка 1.1 Тверді речовини (01.01.12-12.01.12) ....
строка 1.2 Тверді речовини (13.01.12-31.03.12) ....
а в самой декларации еколог.налога вписать общую сумму в строку 1.1?
Или я неправильно понял?


Спасибо за помощь!
С уважением,
Сергей.
Сергей, сдесь смешалось все люди-кони, разговор о двух строчках относится к воде.
Сергей, неправильно поняли!!! Это по воде нужно делить до 12.01 и с 13.01 двумя строками. А в деке по экоподатку нужно подавать по каждому объекту налогообложения два додатка: один за период с 01.01.12 по 12.01.12 включительно; второй за период с 13.01.12 по 31.03.12р. (Смотри письмо ДПАУ от 13.03.12р. № 7224/7/15-2117) !!!
Теперь все стало на свои места! Благодарствую за консультацию! :-)
Добрый день!

Нашему предприятию водоканал дает акты началом месяца за текущий месяц (6 января за январь). У всех так или мы отличившиеся? :-)

С уважением,
Сергей.
у меня срединой месяца с 12 по 14, когда рабочий день.
люди куда платить , если регистрация в одном месте, а употребляем в другом. и сдаватся куда.
в НК нашла только
328.6. Якщо до складу водокористувача входять структурні підрозділи, які не мають банківських рахунків, не ведуть окремого бухгалтерського обліку своєї діяльності, не складають окремого балансу, то декларації збору подаються і збір вноситься водокористувачем, до складу якого входять такі структурні підрозділи, за місцем знаходження водних об’єктів та за ставками збору, встановленими для цих водних об’єктів.

328.7. Платники збору подають одночасно з податковими деклараціями органам державної податкової служби копії дозволу на спеціальне водокористування, договору на поставку води та статистичної звітності про використання води.
это из НКУ я читала, а как на практике?
я так понимаю мне нужно подать деку в свою налоговую, но код КОУТ указать того места, и платить туда.
вот еще
Лист Державної податкової адміністрації України
від 27.04.2011 р. № 8020/6/15-0816


Відповідно до статті 63 розділу II Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – Кодекс) взяття на облік в органах державної податкової служби юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів здійснюється незалежно від наявності обов'язку щодо сплати того або іншого податку та збору.

З метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в органах державної податкової служби за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб (за основним місцем обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність (неосновне місце обліку).

Згідно з пунктом 323.1 статті 323 розділу XVI Кодексу платниками збору за спеціальне використання води є водокористувачі – суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Відповідно до пункту 328.6 статті 328 розділу XVI Кодексу, якщо до складу водокористувача входять структурні підрозділи, які не мають банківських рахунків, не ведуть окремого бухгалтерського обліку своєї діяльності, не складають окремого балансу, то декларації збору подаються і збір вноситься водокористувачем, до складу якого входять такі структурні підрозділи, за місцем знаходження водних об'єктів та за ставками збору, встановленими для цих водних об'єктів.

Отже, якщо головне підприємство має структурні підрозділи, які не мають банківських рахунків, не ведуть окремого бухгалтерського обліку своєї діяльності, не складають окремого балансу, то головне підприємство повинно стати на облік як платник збору за спеціальне використання води в органі державної податкової служби за місцем знаходження водних об'єктів та відповідно до пункту 328.6 статті 328 Кодексу подавати декларації по збору та сплачувати збір за місцем знаходження водних об'єктів та за ставками збору, встановленими для цих водних об'єктів.

Заступник голови комісії
з проведення реорганізації ДПА України,
заступник Голови ДПА України О. Любченко
я там плачу за землю, зарегестрирован как плательщик окремих видіві податків та зборів, подавала 20-ОПП туда. Теперь только туда декларацию по воде подавать и все. больше не нужно регистрироваться.
У нас фирма зарег. в Киеве, а скважина в Полт. обл., так мы сдаем отчет в Киеве и платим сюда же, просто в отчете указываем 50/50 (гос/месн) согласно бюджетного кодекса, ну покрайней мере нас так заставляет Киев smiling smiley область пока молчит smiling smiley
Quote
Nastya
У нас фирма зарег. в Киеве, а скважина в Полт. обл., так мы сдаем отчет в Киеве и платим сюда же, просто в отчете указываем 50/50 (гос/месн) согласно бюджетного кодекса, ну покрайней мере нас так заставляет Киев smiling smiley область пока молчит smiling smiley
Спасибо.
Вот нашла в ЕБНЗ
Категорія: 270. Збір за спеціальне використання води
Підкатегорія: 270.04 порядок обчислення
Запитання:
До якого органу ДПС подається податкова декларація та сплачується збір за спеціальне використання води СГ, що не має відокремлених структурних підрозділів, а має власні приміщення або будівлі в різних регіонах України або/та районах міста та використовує воду згідно з дозволом на спеціальне водокористування (договором на поставку води)?
Відповідь:
Коротка:
Суб’єкт господарювання, що не має відокремлених структурних підрозділів, а має власні приміщення або будівлі в різних регіонах України або/та районах міста та використовує воду згідно з дозволом на спеціальне водокористування (договором на поставку води) повинен стати на облік як платник збору за спеціальне використання води в органі ДПС за місцем знаходження водних об’єктів (за місцем здійснення використання води) та подавати податкові декларації по збору і сплачувати збір за таким неосновним місцем податкової реєстрації.


Повна:
Відповідно до п.328.3 ст.328 Податкового кодексу України від 02.12.10 № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) податкові декларації збору подаються платниками збору органам державної податкової служби у строки, визначені для квартального податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації.
Збір сплачується платниками збору у строки, визначені для квартального податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації (п.328.4 ст.328 ПКУ).
Водночас, згідно з п.7.1 р.VII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.11 №1588, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29.12.2010 р. за №1562/20300 (далі – Порядок), якщо відповідно до законодавства в платника податків, окрім обов’язків щодо подання податкових декларацій (розрахунків, звітів) та/або нарахування, утримання або сплати (перерахування) податків, зборів на території адміністративно-територіальної одиниці за своїм місцезнаходженням, виникають такі обов’язки на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, то такий платник податків зобов’язаний стати на облік за таким неосновним місцем обліку у відповідному органі державної податкової служби, а п.8.3 р.VIII Порядку передбачено, що якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об’єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов’язаний стати на облік за неосновним місцем обліку в органі державної податкової служби за місцезнаходженням такого об’єкта у порядку, визначеному р.VII Порядку.
Таким чином, суб’єкт господарювання, що не має відокремлених структурних підрозділів, а має власні приміщення або будівлі в різних регіонах України або районах міста та використовує воду згідно з дозволом на спеціальне водокористування (договором на поставку води) повинен стати на облік як платник збору в органі ДПС за місцем знаходження водних об’єктів (за місцем здійснення використання води) та подавати податкові декларації по збору і сплачувати збір за неосновним місцем податкової реєстрації.
Quote
nikon
Сергей, неправильно поняли!!! Это по воде нужно делить до 12.01 и с 13.01 двумя строками. А в деке по экоподатку нужно подавать по каждому объекту налогообложения два додатка: один за период с 01.01.12 по 12.01.12 включительно; второй за период с 13.01.12 по 31.03.12р. (Смотри письмо ДПАУ от 13.03.12р. № 7224/7/15-2117) !!!

Пожалуйста, еще раз для меня (по воде): Я делаю отчет в ОPZ, мне после строчки 1.111 нужно вставить строчку это и будет 1.112 и туда вписать данные с 13.01. -правильно?

А по эконалогу мне в моей налоговой сказали что можно сдавать один отчет по большей ставке. У меня там копейки, так, что не буду заморачиваться и сдам по большей ставке.
Karolina, все так, только я не знаю, откуда Ваша вода, в смысле , или строка 1.111. В ветке " Отчет по воде" я писала, что у меня водопровод и потребление только на хоз. нужды, и я заполняла 1.1.2.1(підземні води та джерела).А строка 1.1.1 - это поверхневі водні об'єкти.Советую уточнить !
подскажите пожалуйста, где взять ставки эконалога? у меня отходы - 4 класса (малобезп.), 3 кл (помирно безп.) и какие ставить коэффициенты?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 2    Сторінки: Попередні12
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033899999999998