Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Компенсация отпуска при увольнении

Відправлено користувачем Annet99 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый вечер!

У меня такая ситуация : в октябре 2011 уволила работника и не начислила отпускные. С головы выпало на тот момент и все. А заметила только сейчас, перепроверяла документы по ЗП. Что делать??? Переплаты по налогам нет, подкорректировать задним числом невозможно. Помогите пожалуйста полезным советом, скажите штраф за такое 1700??? Может есть варианты корректировки??
у меня такое было, начислила просто в том месяце, когда обнаружила и включила в отчёты и всё
На компенсации уже уволенным работникам ЕСВ не начисляется, есть разъяснение ПФУ. Только НДФЛ.


А вы его найдете, чтобы выплатить?
"На компенсации уже уволенным работникам ЕСВ не начисляется, есть разъяснение ПФУ. Только НДФЛ." Т.е. правильно ли я поняла, что рассчитывая сотрудника 30 марта, я начислю з/плату, компенсанцию и ЕСВ начислю только на з/плату?
Quote
ОКС
"На компенсации уже уволенным работникам ЕСВ не начисляется, есть разъяснение ПФУ. Только НДФЛ." Т.е. правильно ли я поняла, что рассчитывая сотрудника 30 марта, я начислю з/плату, компенсанцию и ЕСВ начислю только на з/плату?

На компенсации уже уволенным работникам ЕСВ не начисляется
нет, ЕСВ будет со всей суммы и ЗП и компенсации
ЕСТЬ ДВА ПИСЬМА ПФ:

Лист Пенсійного фонду України
від 03.01.2012 р. № 33/03-20
--------------------------------------------------------------------------------

Пенсійний фонд України розглянув лист щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на суми компенсації за невикористану відпустку і повідомляє.

Базою для нарахування єдиного внеску для роботодавців та найманих працівників відповідно до пункту 1 частини першої статті 7 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі – Закон) є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці".

Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, при нарахуванні єдиного внеску передбачено Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27.01.2004 р. за № 114/8713.

Відповідно до статті 116 Кодексу законів про працю України при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення.

Згідно з підпунктом 2.2.12 Інструкції зі статистики заробітної плати суми грошових компенсацій у разі невикористання щорічних (основної та додаткових) відпусток та додаткових відпусток працівникам, які мають дітей, у розмірах, передбачених законодавством, входять до фонду оплати праці у складі фонду додаткової заробітної плати. Таким чином, зазначені виплати є об'єктом для нарахування та утримання єдиного внеску.



Лист Пенсійного фонду України
від 03.03.2011 р. № 4149/05-10
--------------------------------------------------------------------------------

Зазначений в частині другій статті 7 Закону порядок нарахування єдиного внеску поширюється також на осіб, яким після звільнення з роботи нараховано заробітну плату (дохід) за відпрацьований час. Наприклад, якщо після звільнення особам нараховано премію, єдиний внесок визначається шляхом ділення премії, виплаченої за результатами роботи, на кількість місяців, за які вони нараховані. У реквізиті 11 таблиці 6 додатка 4 обов'язково повинно бути відображено місяць, за який проведено нарахування.

Суми грошових компенсацій у разі невикористання щорічних (основної та додаткових) відпусток є платою за невідпрацьований час, отже особам, які звільнені, зазначені вище компенсації та суми єдиного внеску не нараховуються та не відображаються в звіті.

Також порядок нарахування єдиного внеску поширюється на осіб, яким згідно з рішенням суду нараховано середню заробітну плату за вимушений прогул. Єдиний внесок нараховується на суму, що визначається шляхом ділення заробітної плати (доходу) на кількість місяців, за які її нараховано, та у реквізиті 11 таблиці 6 додатка 4 обов'язково повинно бути відображено місяць, за який проведено нарахування.
Спасибо, но подскажите как рассчитать и отобразить эту компенсацию отпуска, работник сможет получить эту компенсацию, но мне важно как исправить ошибку. Просто начислить, выплатить через ведомость за минусом 15% НДФЛ и отобразить выплату по этому человеку (уволенному) в 1ДФ этого квартала???? А с каким кодом?? Помогите.
Начислить, выплатить за минусом НДФЛ. Отобразить в 1ДФ в этом квартале.
Претензии могут быть только со стороны инспекции труда, при проверки. Но все равно будет учтено, что нарушение устранено.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031300000000001