Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Налоговая накладная

Відправлено користувачем Ксюха_. 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Мопед не мой,знакомые спрашивают как зарегестрировать НН в реестре если срок 20 дней уже прошёл. Операции безНДСная согласно п. 197 ,но покупатели скандальные попались.
Пунктом 201.10 ст.201 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, зокрема, що реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки. По закінченню 20 календарних днів за датою виписки податкової накладної платник податку втрачає можливість реєстрації в Єдиному реєстрі не тільки такої податкової накладної, а й будь-яких розрахунків коригування до неї. Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період. Також не надасть права покупцю на внесення змін до податкового кредиту і розрахунок коригування до такої податкової накладної, але це не звільнятиме продавця від необхідності збільшення своїх податкових зобов’язань у разі перегляду цін за такою поставкою.
скажите как правильно писать в НН "Фізична особа-підприємець Іванов Іван Іванович" или "Іванов Іван Іванович" если Иванов плательщик НДС?? И где-то есть это прописано?


Стаття 201. Податкова накладна

д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, — покупця (отримувача) товарів/послуг;
"Іванов Іван Іванович"значит вот так правильно! А если я делала "Фізична особа-підприємець Іванов Іван Іванович" это будет ошибкой? Спасибо!
По-моему, реестр такие данные не отслеживает, а токмо налоговые реквизиты и сумму
спасибо, утешили, а то много переделывать пришлось бы! Теперь только так буду делать "Іванов Іван Іванович
так це ж не помилка , головне що дані достовірні
Заметьте, что в очень старых свидетельствах НДС указывали "предприниматель ФИО" или другие варианты, но не просто ФИО, как сейчас. Я указываю как в свидетельстве.
а как у Вас в свидетельстве?
Согласно ПКУ ст 201 пункти "в","д" название продавца и покупателя ФОП а вписывается только фамилия, имя, отчество, т.е "Іванов Іван Іванович".
Может быть уже обсуждалось.
Контрагент в графе дата Договора проставляет дату оплаты. Договора нет, работаем по счету. Ссылаются на свой внутренний документ, согласно которого их юрист считает, что ставится дата устной договоренности, каковой является дата оплаты.Т.е. в какой день мы оплатила-в такой согласились с их условиями.
Кто читал какие-то высказывания дражайшего налогового органа по этому поводу? Поделитесь пожалуйста информацией.
Для Людмилка

Делаю как Ваш юрист сказал.Долго толклась в этом вопросе.И на консультацию звонила и с аудиторами общалась и др.В цивыльном кодекск как-то прописано так .
Також читала багато консультації, запитувала, взнавала в податковій, якщо договору не має, а є лише усна домовленість, до датою в графі повинна бути дата оплати, хоча деякі мої постачальники проставляють дату рахунку, вважаю це не вірним, адже рахунок не є первинним документом і не підтверджує факт отримання товару чи оплати.
Подскажите, если в гр. 9,10,11 налоговой накладной, данные для заполнения отсутствуют, считается ли нарушением проставление прочерков в этих графах?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000385