Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

книга обліку доходів у ПП

Відправлено користувачем olga1705 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Шановні бухгалтери ! допоможіть розібратись...

Заповнення книги обліку доходів «єдиноподатником» у разі використання найманої праці
Відповідно до п. 296.1 ст. 296 ПКУ платники єдиного податку ведуть облік у порядку, визначеному пп. 296.1.1 — 296.1.3, згідно з яким платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Як зазначено у п. 1 Порядку №1637, фізичні особи — підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої і другої груп, а також платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками ПДВ (далі — платник податку), ведуть книгу обліку доходів (далі — книга), у якій щодня, за підсумками робочого дня, відображають отримані доходи.

У книзі відображається фактично отримана сума доходу від провадження діяльності зі сумарним підсумком за місяць, квартал, рік (п. 4 цього Порядку).

Згідно з п. 5 Порядку №1637 записи у книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку та/або отримано готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, фактично безоплатно отримано товари (роботи, послуги).

Відповідно до п. 6 вищезазначеного Порядку платник податку заносить до книги відомості у такому порядку, зокрема: у графах 2 — 7 відображається дохід від провадження господарської діяльності, що оподатковується за ставками, встановленими згідно з п. 293.2 та пп. 2 п. 293.3 ст. 293 ПКУ, а саме: у графі 2 зазначається отримана сума коштів за продані товари, виконані роботи, надані послуги. У разі використання найманих працівників фізичні особи — підприємці у графі 2 за підсумками робочого дня проставляють суму коштів, яку отримали наймані працівники протягом робочого дня.

Таким чином, якщо фізичні особи — підприємці, які є платниками єдиного податку другої або третьої груп, що не є платниками ПДВ, при здійсненні господарської діяльності використовують найману працю, то сума коштів, яка отримується найманими працівниками протягом робочого дня, відображається у графі 2 книги наприкінці робочого дня загальним підсумком.

«Вісник податкової служби України», 13.04.2012 р., №14

ДПС у Львівській обл.




Виходить, що у 2 графі, де доходи...потрібно ставити з/п найманих працівників??? це ж витрати...мені їх податкова врахує до доходу.....чи я щось не правильно зрозуміла..??
У графі 2 - ВАШІ доходи, а не доходи Ваших найманих( але ж їхня зарплата - це їхній дохід!)
Якщо я,наприклад,єдиноподатник,маю 2 найманих і вид діяльності - роздрібна торгівля.За 15 травня один найманий наторгував 100, а другий - 300, в графу 2 ставлю 400. Все просто.smiling smiley
Дякую....я щось не те...зрозуміла....я просто не можу зрозуміти..,де в цій книзі пишуться витрати пі-ця?


скажіть..,а по найманих Ви видете окремо книги, чи ні?
Витрати єдиноподатника НІДЕ не пишуться і не облічуються.При цьому первинні документи (накладні, банківські виписки,чеки за проплачений товар, нарахування з/плати і т.п.) треба мати.І зберігати.
З січня 2012 року книжки по найманих не ведуться.
дякую.....розвіяли сумніви...
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000278