Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Дата в реестре налоговых накладных

Відправлено користувачем Taluna 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Здравствуйте! Нигде не могу найти ответ на вопрос, проконсультируйте пожалуйста. При формировании реестра налоговых накладных у нас в раздел 2, колонку 2 подтягивается дата регистрации нн в ЕРНН(в случае, если она была зарегистрирована), а не наша дата внесения в базу 1С. Например, в апрельском реестре у нас есть даты получения и майские и мартовские.....Налоговая по електронке реестр приняла без замечаний. Как правильно, не могу определиться до сих пор. Возможно, это уже здесь обсуждалось,но я, увы, не нашла...
Категорія: 130. Податок на додану вартість
[sts.gov.ua]
Підкатегорія: 130.23 реєстр виданих та отриманих податкових накладних
Запитання:
Яку дату отримання податкової накладної необхідно зазначати в графі 2 р.ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних при включенні її до податкового кредиту у звітному періоді виписки, якщо вона зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних та видана покупцю у місяці наступному за місяцем її виписки?
Відповідь:
Коротка:
При занесенні до розділу ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних податкової накладної та/або розрахунку коригування до податкової накладної, які зареєстровані в Єдиному реєстрі та видані покупцю у місяці, наступному за місяцем їх виписки, в графі 2 вказується фактична дата їх отримання, незалежно від того, в якому звітному періоді вони будуть відображені у складі податкового кредиту (у звітному періоді їх виписки або у звітному періоді їх отримання).


Повна:
Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту, затвердженою наказом ДПС України від 16.02.12 №127, передбачено, що податкова накладна та/або розрахунок коригування до податкової накладної, які зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних у місяці, наступному за місяцем їх виписки (але не пізніше ніж протягом 20 календарних днів з моменту їх виписки), можуть бути відображені покупцем у складі податкового кредиту у звітному періоді їх виписки та включені до реєстру виданих та отриманих податкових накладних у звітному періоді їх виписки за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту.
Відповідно до п.10 Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.10 №1002, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29.12.10 за №1402/18697 (далі – Порядок №1002), отримані податкові накладні та розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної відображаються у розділі II реєстру виданих та отриманих податкових накладних.
Дата отримання податкової накладної та розрахунку коригування вказується у графі 2 розділу ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних (пп.11.2 п.11 Порядку №1002).
Тому, при занесенні до розділу ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних податкової накладної та/або розрахунку коригування до податкової накладної, які зареєстровані в Єдиному реєстрі та видані покупцю у місяці, наступному за місяцем їх виписки, в графі 2 вказується фактична дата їх отримання.
Ставлю дату отримання і дату виписки однакові, і ніяких проблем , думаю так роблять майже усі.


Quote
rainy_days
Ставлю дату отримання і дату виписки однакові, і ніяких проблем , думаю так роблять майже усі.
У Вас є податкові накладні на значні суми порядка млн.грн.? Так роблять майже усі, але ж ніхто зараз не перевіряє у звіті з реєстру кожну накладну на 1000 грн. З чого не випливає, що проблем при перевірці не буде.

1С вже підтримує заповнення реєстру за травень з наприклад: дата виписки "31.05", дата отримання "01.06". Хтось так здавав?
Давайте так, якщо податкова накладна приходить мені за попередній місяць поштою, і на конверті є дата коли він був зареєстрований, то ясно що я в реєстрі покажу її датою отримання і в мене буде право її відшкодувати собі в звітному періоді. Невже ви ніколи не стикалися з тим, що податківці викидають ПК через те що отримана ПН не відповідає даті виписки???
Мы так сдавали реестр за апрель, дата выписки апрельская, дата получения=дата регистрации в ЕРНН(май)... Реестр прошел без замечаний....Ведь есть же пояснение, что поставщик может выдать нн покупателю только после регистрации в ЕРНН(если это необходимо), а если нн зарегистрирована в мае, то как мы можем получить ее в апреле??? Но я не уверена в том, что наш реестр сделан правильно, ответ пока не могу найти, очень надеюсь на помощь форумаcool smiley
так, отож, це ще один пунктик який допоможе податковій моніторити ПН і штрафи ліпити, за те що ПН видана ДО реєстрації накладної.
Quote
rainy_days
Давайте так, якщо податкова накладна приходить мені за попередній місяць поштою, і на конверті є дата коли він був зареєстрований, то ясно що я в реєстрі покажу її датою отримання і в мене буде право її відшкодувати собі в звітному періоді. Невже ви ніколи не стикалися з тим, що податківці викидають ПК через те що отримана ПН не відповідає даті виписки???
Про конверты - это совсем другой вопрос, чем рассматривается в этой теме. Мы говорим о том, как правильно реализуется в реестре норма "налоговые с своевременной датой регистрации включаются в реестр за месяц выписки, а не за месяц регистрации", которая подтверждена в официальных толкованиях. Странно видеть в реестре за май дату получения июнь. Правда у реестра уже исключили графы "начат" / "окончен", потому дата получения другим месяцем не противоречит здравому смыслу smiling smiley
Ясно, тоді в мене питання, за це накладуть адмін. штраф? Чи є можливість зняття ПК?
Я тоже не знаю, есть ли такая вероятность, поэтому и создала эту тему, поскольку сама не могу найти ответ...Хотя, если Вы будете сдавать реестр как и раньше, где вероятность, что за это не снимут НК...
Мы обслуживаемся почти во всех районах г.Киева, и бывает, то, то одна налоговая называет белым, вторая называет черным...confused smiley
НК не снимут нарушений в заполнии нн нет, а только в случае чего ошибка в реестре - админштрафчик ИМХО. Когда бы Вам не дали нн, регистрация нн до того как Вы сдали декларацию ПДВ. Право на вкл есть. Ошибка в реестре не есть условие снятия кредита.
Полностью согласна с Предпринимателем.
Но правильным считать все-таки новое толкование, что надо ставить июньские даты регистрации в майском реестре? Даже если можно доказать, что "дата получения - не критическая ошибка для НК", это же не повод заведомо неправильно делать в новых отчетах winking smiley
Когда проставляю в 1С дату регистрации НН позже даты выписки, то упорядочение записей в реестре не выходит по дате получения. confused smiley
Кто-то сдавал с заполнением по дате регистрации? Как Вы формировали реестр из 1С, если с точки зрения здравого смысла НН должны упорядочиться по гр.2, а не по гр.3, как делает 1С?
я робила по даті отримання, 1с 8 , в мене реєстр сформувало по 3 колонці, 2 вийшла розкидана по датах.
И так сдали? С одной стороны, ничего нет о том, как формируется данный реестр, с другой стороны, по логике получена НН - дописана ниже, а не вперемешку.
так і здала. зауважень не було.
ыы так оно в Вытяг в Медок затягивает ФИО того, чья стоит на НН, а не того, кто наложил ЭЦП confused smiley


--------------------------------------------
Те, кто соблюдает нейтралитет, сталкиваются с ненавистью побежденных и презрением победителей. Никколо Макиавелли

Допомога нашим бійцям на сході
Приват 4731185602392919 Есаулова Тетяна
НП, відділення №80, Київ, 063-400-3434
Quote
cv
ыы так оно в Вытяг в Медок затягивает ФИО того, чья стоит на НН, а не того, кто наложил ЭЦП confused smiley
Так кажись само собой и разумеется, что иначе быть не может. В НН есть поле, кто ее подписал, оно и переносится. Как по-Вашему 1С должно знать, что надо приделать чье-то другое ФИО в выгрузку, если не выбрать его в конкретной НН?
Включаю в Реестр НН за прошлые периоды потому что из-за безпорядка, безграмотности...sad smiley не были включены в НК вовремя.
365 дней когда должно заканчиваться - 01.02.2013 или сегодня 19.03.2014, если сдаю Рестр сегодня за февраль 2014 и в него включаю эти НН за прошлые периоды?
Вот, например НН от 31.01.2013 точно нельзя включить в Реестр за февраль 14 Правильно я понимаю?
Надо ли писать какую-то пояснительную про эту несвоевременность?
Может кто сталкивался с подобным?
Спасибо!
Вот, нашла про это - [forum.byhgalter.com]
На протязі якого періоду платник ПДВ може включити податкову накладну до складу податкового кредиту?
Згідно пункту 198.6 ПКУ, платник ПДВ має право включити податкову накладну до складу податкового кредиту протягом 365 від дати її виписки. При цьому (на відміну від періоду до 2012 року) ніякого документального підтвердження отримання податкової накладної з запізненням не вимагається (див. лист ДПСУ 13.01.12 №1120/7/15-3417-22). Тобто отримувач може навіть отримати ПН у день її виписки, а включити до складу податкового кредиту на протязі року.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00037900000000002