Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Нне вернули возвр финпомощь теперь 1 пп? и 1 дф?

Відправлено користувачем Барышня 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
учредитель одолжил фирме деньги но вернули на конец квартала ему часть
как быть теперь?
Условных процентов не будет?
И еще вопрос -нужно ли подавать форму 1 пп, и если да, то как долго после этого? мы обычно не сдаем

и что писать в 1 дф?
спасибо
Для повернення тепер термін 365 днів.
Тільки потім уже наслідки.



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Quote
Барышня
учредитель одолжил фирме деньги но вернули на конец квартала ему часть
как быть теперь?
Условных процентов не будет?
...
спасибо
По условным процентам ситуация "скользкая". Видимо, правильнее будет начислить. Можете посмотреть здесь подробную аргументацию с сопоставлением пунктов и подпунктов Кодекса.


Вика, сейчас отправлю на почту тебе статью
Джин, вышлите мне тоже статью, для меня это актуально, я не начисляла %...
В неті дивилась розрахунок умовних відсотків по не поверненим сумам поворотної фін. допомоги від засновника.
Там Кн*СТ нбу*К-ТЬ днів/366/100, де
Кн- кошти не повернені на кінець місяця
СТ нбу - ставка НБУ
К-ТЬ днів . Розрахована як дата закінчення кварталу або дата повернення поворотної фін. допомоги від засновника після 365 днів - дата закінчення договору.
Тобто якщо 06.06.2011 отримали поворотну фін. допомогу від засновника і на 30.06.2012 - дана сума була не повернена , то К-ть днів = 30-6=24

Але в ст. 14.1.257 вказано :"Безповоротна фінансова допомога - це: .... сума процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги, що залишається неповерненою на кінець звітного періоду, у розмірі облікової ставки Національного банку України, розрахованої за кожний день фактичного використання такої
поворотної фінансової допомоги.


виходить К-ТЬ днів необхідно рахувати 365-(січень-травень та 6 днів 06.2011р. )+(січень-червень 2012 р.), (в даному випаду буде 366+24=390 днів) , що збільшить суму умовних % в декілька разів.
То як все-таки правильно?
Категорія: 110. Податок на прибуток підприємств Підкатегорія: 110.06.03 порядок визначення доходів та їх склад: оподаткування фінансової допомоги
Запитання:Чи необхідно платнику податку на прибуток збільшувати доходи на суму процентів, умовно нарахованих на суму неповерненої на кінець звітного періоду поворотної фінансової допомоги, що отримана від засновника, який не є платником податку на прибуток, і строк повернення якої не пізніше 365 календарних днів з дня її отримання?Відповідь:Коротка:
Платник податку, який отримав від засновника/учасника (в тому числі нерезидента) поворотну фінансову допомогу, строк повернення якої не пізніше 365 календарних днів з дня її отримання, протягом зазначеного строку не повинен збільшувати доходи на суму поворотної фінансової допомоги, а також на суму процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги.


Повна:
Відповідно до п. 135.1 ст. 135 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 – VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) доходи, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, включаються до доходів звітного періоду за датою, визначеною відповідно до статті 137, на підставі документів, зазначених у пункті 135.2 цієї статті, та складаються з доходу від операційної діяльності, який визначається відповідно до пункту 135.4 цієї статті та інших доходів, які визначаються відповідно до пункту 135.5 цієї статті, за винятком доходів, визначених у пункті 135.3 цієї статті та у статті 136 цього Кодексу.
Згідно із пп. 135.5.4 п. 135.5 ст. 135 ПКУ до інших доходів включаються, зокрема, суми безповоротної фінансової допомоги, отриманої платником податку у звітному податковому періоді.
При цьому відповідно до пп. 14.1.257 п. 14.1 ст. 14 ПКУ безповоротна фінансова допомога – це сума процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги, що залишається неповерненою на кінець звітного періоду, у розмірі облікової ставки Національного банку України, розрахованої за кожний день фактичного використання такої поворотної фінансової допомоги.
Згідно з пп. 135.5.5 п. 135.5 ст. 135 ПКУ суми поворотної фінансової допомоги, отриманої платником податку у звітному податковому періоді, що залишаються неповерненими на кінець такого звітного періоду, від осіб, які не є платниками цього податку (в тому числі нерезидентів), або осіб, які згідно із цим Кодексом мають пільги з цього податку, в тому числі право застосовувати ставки податку нижчі, ніж установлені пунктом 151.1 статті 151 цього Кодексу.
У разі якщо в майбутніх звітних податкових періодах платник податку повертає таку поворотну фінансову допомогу (її частину) особі, яка її надала, такий платник податку збільшує суму витрат на суму такої поворотної фінансової допомоги (її частини) за наслідками звітного податкового періоду, в якому відбулося таке повернення.
При цьому доходи такого платника податку не збільшуються на суму умовно нарахованих процентів, а податкові зобов’язання особи, яка надала поворотну фінансову допомогу, не змінюються як при її видачі, так і при її зворотному отриманні.
Водночас відповідно до абзацу четвертого пп. 135.5.5 п. 135.5 ст. 135 ПКУ положення цього пункту не поширюються на суми поворотної фінансової допомоги, отриманої від засновника/учасника (в тому числі нерезидента) такого платника податку, у випадку повернення такої допомоги не пізніше 365 календарних днів з дня її отримання.
З урахуванням викладеного, платник податку, який отримав від засновника/учасника (в тому числі нерезидента) поворотну фінансову допомогу, строк повернення якої не пізніше 365 календарних днів з дня її отримання, протягом зазначеного строку не повинен збільшувати доходи на суму поворотної фінансової допомоги, а також на суму процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги відповідно до пп. 135.5.4 п. 135.5 ст. 135 ПКУ.
так умовно нараховані % були, коли не повернуті кошти юр особі? чи вже і коли засновнику теж умовні %? Наскільки я знаю, то коли засновнику не повернули, то після 365 днів неповернута сумма в доход. щось не так?
Polina, це вказано , якщо повернено не пізніше 365 календарних днів, а якщо пізніше ?
Quote
vito4ka
Джин, вышлите мне тоже статью, для меня это актуально, я не начисляла %...

на какой e -mail?
Quote
Аль
и мне пож-та, на paa77@ukr.net благодарю.

смотри почту
Бачила що вже попрошайку підготовили, може Ви і туди відправите.
я також читала в единій базі що відсотки не нараховуються та в дохід протягом 365 к. д. не включаються. самі податківці це кажуть т а аудитори на початку 2011 року трубили, а тепер почитали і вирішили туди його.
може хтось бачив, чи є узагальнююча податкова консультація на цю тему.
пришліть і мені матеріали по цьому. IRINA_KASYAN@bigmir.net
Quote
25020
Бачила що вже попрошайку підготовили, може Ви і туди відправите.

отпраила
Quote
Джин
Quote
25020
Бачила що вже попрошайку підготовили, може Ви і туди відправите.

отпраила

отправила
135.5. Інші доходи включають:

135.5.5. суми поворотної фінансової допомоги, отриманої платником податку у звітному податковому періоді, що залишаються неповерненими на кінець такого звітного періоду, від осіб, які не є платниками цього податку (в тому числі нерезидентів), або осіб, які згідно із цим Кодексом мають пільги з цього податку, в тому числі право застосовувати ставки податку нижчі, ніж установлені пунктом 151.1 статті 151 цього Кодексу.

У разі якщо в майбутніх звітних податкових періодах платник податку повертає таку поворотну фінансову допомогу (її частину) особі, яка її надала, такий платник податку збільшує суму витрат на суму такої поворотної фінансової допомоги (її частини) за наслідками звітного податкового періоду, в якому відбулося таке повернення.

При цьому доходи такого платника податку не збільшуються на суму умовно нарахованих процентів, а податкові зобов'язання особи, яка надала поворотну фінансову допомогу, не змінюються як при її видачі, так і при її зворотному отриманні.

Положення цього пункту не поширюються на суми поворотної фінансової допомоги, отриманої від засновника/учасника (в тому числі нерезидента) такого платника податку, у випадку повернення такої допомоги не пізніше 365 календарних днів з дня її отримання.

Операції з отримання/надання фінансової допомоги між платником податку та його відокремленими підрозділами, що не мають статусу юридичної особи, не приводять до зміни їх витрат або доходів;

____________________________________________________________________
Самый хороший учитель-опыт.Берет,правда,дорого,зато объясняет доходчиво!
то есть условых процентов нет
1. остался не выясненным вопрос по 1пп
2. по 1 дф как отражать?
1 пп заполняла, в 1 Д Ф при возврате показывала.
В Справочнике льгот №58 существует такая льгота по налогу на прибыль, как сумма возвратной финансовой помощи, полученной от учредителя согласно пп. 135.5.5 НКУ. Код льготы — 11020226, действует с 01.04.2011 г.

А как долго показывать и сдавать теперь этот отчет?

И как отразть в 1 ДФ?
ООО!
Смотрите что нашла [club.dtkt.com.ua]

Подскажите пож-та если я отражаю возвратную фин помощь от физ.лица (директора=учредитель) предприятию в 1-пп
1. нужно ли при этом в декларации по прибыли что-то указывать?

раньше где-то на форуме находил (сохранил себе) такую подсказку (может кому пригодится):
"код податку 11021000 код пільги 11020226 суму неповернутої фін допомоги *23% - сума пільги
в 1 ДФ отображают не полученную фин помощь от учредителя, а ту часть что ему возвращается.
Например,
1. во 2-м квартале получили от учредителя 10 000. эту фин помощь не отдавали, на конец квартала она у вас есть не возвращенная.
в 1ДФ она никак не отобразится, в 1 ПП будет 10 000 *23% = 2300., коды выше, начало действия с 01.04.11 по 30.06.11
2. в 3-кв. вернули 5000. В 1 ДФ с кодом 153 - 5000. 1 ПП 5000 (не возвращенных на конец квартала) * 23% 1150 период действия с 01ю04ю11 по 30.09.11г.
3 и т. д."
насчет как отображать в 1 пп при возврате ответ внятный не могут дать. так как 1 пп заполняется нарастающим итогом, если в 1 кв. 12 года не возвращено 10000, льгота т.н. 10 000*21% = 2100, во 2 кв вернули 2 000, осталось 8000, то 1 пп заполняется
1. вариант (10000+8000)*21 % = 3780
2 вариант 8000 *21 % 1680 .
скажите а в отчете 1 пп
есть последний стобик ""Сума податкових пільг, що
використана за цільовим
призначенням, гривень" = это что такое?

Сумму пильг я написала тут ""Сума податкових пільг,
гривень"

А в последнем чтолбике что писать?
Про целевое назначение не заполняется. Это про льготы, где средства можно использовать только на что-то конкретно (типа про 0% по прибыли).
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00043799999999999