Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Заказчик требует ТТН и Витяг

Відправлено користувачем zagort 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Помогите разобраться в ситуации

Мы перевозчики (ФОП) оказали услуги по перевозке Юр.лицу (Заказчик)
по факту выполнения услуг отдали на подпись договор, акт и копии свидетельства о регистрации и платника єдиного податку (новое 2012 3-я група)

но оплачивать отказываются
просят чтоб мы сделали Витяг и ВЫПИСАЛИ ТТН (не подписали а выписали)

Насколько я понимаю Вытяг с 01.07.12 уже не обязательно
так как ст 177.8. поменялась

Было:
Під час нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю доходу від операцій, здійснюваних у межах обраних ним видів діяльності, суб'єкт господарювання, який нараховує (виплачує) такий дохід, не утримує податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою - підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності.

Стало:
Під час нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю доходу від здійснення нею підприємницької діяльності, суб'єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою - підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності.

То есть "у межах обраних ним видів діяльності" убрали - достаточно иметь "копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності"


По поводу ТТН
всю жизнь перевозчик в них только расписывался (о получении и передаче, № машины, водитель..) но тут требуют их составления вместе с номенклатурой груза

я читаю правила груз. перевезення (Наказ Міністерства транспорту України від 14 жовтня 1997 року N 363):

11.5. Товарно-транспортну накладну на перевезення вантажів автомобільним транспортом Замовник (вантажовідправник) повинен виписувати в кількості не менше чотирьох екземплярів. Замовник (вантажовідправник) засвідчує всі екземпляри товарно-транспортної накладної підписом і при необхідності печаткою (штампом).
11.6. Після прийняття вантажу згідно з товарно-транспортною накладною водій (експедитор) підписує всі її екземпляри.
11.7. Перший екземпляр товарно-транспортної накладної залишається у Замовника (вантажовідправника), другий - передається водієм (експедитором) вантажоодержувачу, третій і четвертий екземпляри, засвідчені підписом вантажоодержувача (у разі потреби й печаткою або штампом), передається Перевізнику.


Но предоставив это все Заказчику все равно требуют Витяг и выписаную нами ТТН

я уже начинаю в себе сомневатся но так как в нашем закон-ве может быть все прошу высказать свое мнение
Вибачте за дурне питання (мені ще не доводилось на даний момент бачити нових свідоцтв ЄП 3 групи), але в них начебто не зазначаються види діяльності підприємця. як у свідоцтвах 1-2 груп. Можливо через це ваш клієнт вимагає витяг.

Далі, якщо ви тільки перевізник , то відповідно печатка і підпис потрібні на ТТН, яку виписує Замовник ваших послуг.
ТТН точно должны делать они, а вот про Витяг сказать не могу.Укажите им пункт договора, где указаны штрафы и пени за не вовремя оплаченные услуги,если есть такой пункт конечно.


rainy_days
Re: Заказчик требует ТТН и Витяг нове
(мені ще не доводилось на даний момент бачити нових свідоцтв ЄП 3 групи), але в них начебто не зазначаються види діяльності підприємця. як у свідоцтвах 1-2 груп. Можливо через це ваш клієнт вимагає витяг.

Зазаначаються
Quote
Klubnika
ТТН точно должны делать они, а вот про Витяг сказать не могу.Укажите им пункт договора, где указаны штрафы и пени за не вовремя оплаченные услуги,если есть такой пункт конечно.

Они еще не подписали договора и акты но заплатили аванс (40%)
Quote
zagort
rainy_days
Re: Заказчик требует ТТН и Витяг нове
(мені ще не доводилось на даний момент бачити нових свідоцтв ЄП 3 групи), але в них начебто не зазначаються види діяльності підприємця. як у свідоцтвах 1-2 груп. Можливо через це ваш клієнт вимагає витяг.

Зазаначаються

Тоді не бачу причини вимагати витяг.
Витяг потрібен 100%, щоб ЄСВ не нараховувати
Я кщо мова йде про цю статтю

ЗУ "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування "
Стаття 7. База нарахування єдиного внеску
2) для платників, зазначених у пункті 4 (крім фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) та 5 частини першої статті 4 цього Закону, - на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, та на суму доходу, що розподіляється між членами сім'ї фізичних осіб - підприємців, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.


то 1) в нашому випадку "крім фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування"
2) а для загальної ситеми ст. 7 ЗУ "Про ЄСВ" прив'язана"до ст. 177.8. ПКУ ("що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб")
zagort, речь идет о другой статье ЗУ "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування ":

Стаття 4. Платники єдиного внеску
1. Платниками єдиного внеску є:
1) роботодавці:
підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми
власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або
на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору,
укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців)


А насчет ТТН - покажите им этот пункт Приказа, который вы процитировали выше :
11.5. Товарно-транспортну накладну на перевезення вантажів автомобільним транспортом Замовник (вантажовідправник) повинен виписувати в кількості не менше чотирьох екземплярів. Замовник (вантажовідправник) засвідчує всі екземпляри товарно-транспортної накладної підписом і при необхідності печаткою (штампом)

После этого, глядишь - и просветление появится у того, кто от вас ТТН требовал.
Из вашего первоначального вопроса казалось, что это дежурная отмазка заказчика, чтобы не платить. Но потом Вы написали, что "Они ...заплатили аванс (40%)". Поэтому, покажите им Приказ, который регулирует выписку ТТН, дайте копию Витяга и они успокоятся.


у меня была в прошлом году ситуация по ТТН, но не с покупателями, а с налоговиками.....
мы оптовая торговля, по договорам наши клиенты забирают свой товар сами, а наши поставщики привозят нам, то есть нам не нужны услуги транспорта вообще!!! это прописано в договорах. При проверке налоговикам было наплевать что у вас там написано ТТН должна быть хоть ты тресни
короче я к тому что лучше самим рисовать какую то маляву (я беру расходку называю ее ТТН и ее мне покупатели и поставщики подписывают), а то из-за того что раньше у меня их не было хотели признать все сделки не действительными....

по этому каждый конечно решает для себя, но советую рисовать хоть какую нибудь ТТН, может это побережет вам нервы когда нибудьsmiling smiley
ТТН выписывает отправитель. Один экземпляр ТТН перевозчик передает вместе с грузом получателю, а один вместе с актом выполненных работ, как подтверждение выполненной работы, указанной в акте, передает заказчику транспорта.
по поводу ТТН, могу сказать следующее:

Форма ТТН затверджена спільним наказом Мінтрансу та Мінстату України від 29.12.95р. №488/346. Порядок та умови її використання описані у Правилах№363 (наказ № 363). Правила №363 не можуть встановлювати правила ведення бухгалтерського обліку оскільки їх видавець не вповноважений на це. Вищезгаданий Наказ№488/346 не був зареєстрований в Мінюсті, а отже, не має юридичної сили. Окрім цього, будь-які нормативно-правові акти, що регулюють правильність заповнення ТТН, на сьогоднішній день не існують, про що Держадміністрація автомобільного транспорту повідомляла ще в листі від 21.04.2010р. №1802-04/09/19-10.
если даже поставщик и захочет ттн,он всеравно должен составлять их сам.
но без подписанного договора и акта выполененных работ вы доход себе не можете признать и заставить их заплатить к сожалению тоже.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00026599999999999