Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Регистрация плательщиком НДС

Відправлено користувачем 220679 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
С 01.07.2012 июля вообще никаких условий для регистрации плательщиком НДС? Только заявление?
Отже, тепер добровільно зареєструватися платником ПДВ може кожен, хто здійснює оподатковувані операції, незалежно від їх обсягу. Оподатковувана операція — операція, яка підлягає обкладенню ПДВ відповідно до пп. 14.1.186 ПКУ, тобто та, до якої застосовується ставка оподаткування 20%, 0%, або звільнена від оподаткування (адже такі операції є просто пільгованими).
Зверніть увагу: у п. 182.1 ПКУ йдеться саме про здійснення таких операцій. А це дозволяє зробити висновок, що, наприклад, укладення договорів на постачання товарів/послуг чи наявність наміру здійснювати оподатковувані операції ще не буде підставою для добровільної реєстрації. Отже новостворена особа не може відразу зареєструватись платником ПДВ. На практиці орган ДПС звертається до особи з пропозицією надати розшифрування обсягів оподатковуваних операцій з метою визначення обґрунтованості реєстрації платником ПДВ. Такими розшифруваннями можуть бути копії видаткових накладних або актів наданих послуг (виконаних робіт) тощо. Відповідно, на нашу думку, для добровільної реєстрації достатньо факту здійснення навіть однієї оподатковуваної операції — і це вже буде підставою для добровільної реєстрації платником ПДВ.
Особа має право подати заяву на добровільну реєстрацію платником ПДВ1 не пізніше ніж за 20 к. д. до початку податкового періоду, з якого вона вважатиметься платником ПДВ (п. 183.3 ПКУ). За загальним правилом податковим періодом є календарний місяць (ст. 202 ПКУ).
Нагадаємо: у разі добровільної реєстрації у заяві можна зазначити бажаний (запланований) день реєстрації платником ПДВ, що відповідає даті початку податкового періоду (календарний місяць), з якого заявник вважатиметься платником податку та матиме право виписувати податкові накладні (п. 183.5 ПКУ).
А какие условия, чтобы НОВООБРАЗУЮЩЕЕСЯ предприятие зарегистрировалось плательщиком НДС сразу? Какие документы предоставить в данном случае, если еще никакая деятельность не осуществлялась?


Я б на Вашому місці, пішла в свою податкову. і конкретно розпитала. А то тут можна трактувати пку на свій лад, а на ділі все виходить по іншому. Думаю в реальності, потрібно хоч мінімальні обороти здійснити, хоч за місяць.
заполняется ли сейчас заява 1-ПДВ?
и что там писать собственно ,если предприятие сегодня зарегистрировано, т.е. новое!

операция, необходимая для "начала" - это получение денег от плательщика или можно просто купить комплектацию?
Заява-заполняется.лучше ПОЛУЧИТЬ деньги,чем потратить.а вот какие документы нужны-только в своей налоговой спрашивать,т.к. наша требует копии договоров,приходных,протокол о назначении директора,банк.выписки(!!!) (и анализ мочи)angry smiley должностных лиц)))шутка.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00046500000000005