Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Валютный контроль

Відправлено користувачем Ксюха_. 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Резедент України купує товар(квитки) у нерезидента без ввозу на митну територію України . В послідуючому товар буде продано резидентам фізособам .(Резеденти отримують квитки на митній території нерезидента та відвідують захід) . Банк знімає цю операцію з валютного контролю після надання акту прийому-передачі товару (квитків) так як вони вбачають у цьому послуги Для податкової в разі перевірки чи буде ця операція вважатися завершенною ?
Re: Валютный контроль
квитки - не товар. Це документ, за яким в майбутньому хтось отримає щось (у вашому випадку послуги).

Так що нормально, що банк вимагає акти. А чому ви вважаєте, що операція у вас незавершена може бути для податкової = ви зробили акт про те, що вам нерез продав мульйон квитків, а ви йому заплатили.

Так з актом проблем нема. Цікавить слідуюче питання . Зг. положення 136 п. 3.6. Якщо імпорт продукції (послуг, робіт) здійснюється без увезення з-за кордону цієї продукції (послуг, робіт) на територію України, то резидент, крім документа, який згідно з умовами відповідного імпортного договору засвідчує здійснення нерезидентом поставки на користь резидента продукції, надання послуг, виконання робіт, подає також договір, який передбачає продаж цієї продукції нерезиденту та зарахування виручки від такого продажу на рахунки цього резидента в банках, або документи, які підтверджують потребу використання ним цієї продукції (послуг, робіт) за межами України [договори (контракти, угоди), інші форми документів, що застосовуються в міжнародній практиці та можуть уважатися договором].

Банку досить акту для завершення операциї.Чи є ризик , що податкова при перевірці буде вважати таку операцію незавершенною на тому грунті , що квитки в подальшому були продані резидентам , і як наслідок оштрафує підприємство за порушення строків завершення импортної операції .


Якщо квитки не товар, то як їх тоді відображати в обліку . Ми купуемо послугу і цю ж саму послугу перепродуемо? Але ж це суперечить ЦКУ.
Re: Валютный контроль
є визначення постачання товарів - пп. 14.1.191 ПКУ

є визначення постачання послуг - пп. 14.1.185

А як ви отримуєте квитки від нерезидента?

В пп. 14.1.244 Налогового Кодекса Украины (НКУ) закреплено, что в целях налогообложения операций по перемещению имущества и энергии через таможенную границу Украины термин «товары» употребляется в значении, определенном ТКУ.
Товары – любое движимое имущество (в том числе валютные ценности, культурные ценности), электрическая, тепловая и другие виды энергии, а также транспортные средства, за исключением транспортных средств, которые используются исключительно для перевозки пассажиров и товаров через таможенную границу Украины (п. 39 ст. 1 ТКУ). Согласно ст. 181 ЦК Украины движимым имуществом являются вещи, которые можно перемещать в пространстве. Билет на бумажном носителе , его можно свободно перемещать в пространстве , как бы абсурдно это не звучало в таком случае билет – движимое имущество.
В нашем случае билеты не перемещаются через таможенную границу Украины , следовательно по логике мы руководствуемся определением термина «товар» изложенным в НКУ , а именно : товары - материальные и нематериальные активы, в том числе земельные участки (паи), а также ценные бумаги и деривативы, которые используются в любых операциях, кроме операций по их выпуску (эмиссии) и погашению. Получается билеты - это активы и следовательно товары.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000327