Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Физик торгует алкоголем и Закон Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" щодо функцій уповноваженого органу

Відправлено користувачем apteka_13 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 4    Сторінки: Попередні1234Наступна
У меня налоговики ничего не знают, говорят, что скорее всего розницы это не касается...я конечно глубоко сомневаюсь, в понедельник тоже буду будоражить


nikon
дата вопроса
31.08.2012
14:47:10 Доброго дня! Чи є якась конкретна інформація щодо нової звітності при торгівлі алкоголем і тютюновими виробами для суб'єктів господарювання, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами ( відповідно до Закону України від 04.07.12р. № 5039-VI "Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" щодо функцій уповноваженого органу"). Вперше мали би подавати цей новий звіт за серпень 2012р. не пізніше 07.09.2012р., а нових форм звітності ще немає.Існуючі форми - для гуртової торгівлі, і ніде не роз'яснюється, як ці форми пристосувати для роздрібної торгівлі і чи взагалі це треба робити. Дякую за відповідь.

Державна податкова служба у Луганській області

31.08.2012
17:10:10 Добрый день. Спасибо за вопрос. Законом Украины №5039-VI от 04.07.12 внесены изменения в Закон Украины "О государственном регулировании производства и оборота спирта этилового, коньячного и плодового, алкогольных напитков и табачных изделий", а именно, в соответствии с частью третьей статьи 16 субъекты хозяйствования, которые получили предусмотренные этим Законом лицензии, предоставляют органу исполнительной власти, уполномоченному Кабинетом Министров Украины выдавать такие лицензии, ежемесячно до 10 числа следующего месяца отчеты об объемах производства и/или оборота (в тому числе импорта и экспорта) спирта, алкогольных напитков и табачных изделий по форме, установленной этим органом. В соответствии с частью второй статьи 17 за непредоставление, несвоевременное предоставление отчета или предоставление отчета с недостоверными сведениями об объемах производства и/или оборота (в тому числе импорта и экспорта) спирта, алкогольных напитков и табачных изделий в орган исполнительной власти, уполномоченный Кабинетом Министров Украины выдавать соответствующие лицензии, применяется финансовая санкция в размере 1700 гривен. Закон Украины №5039-VI от 04.07.12 вступил в силу с 01.08.12. Законом Украины №5039-VI от 04.07.12 дано поручение Кабинету Министров Украины в течение трех месяцев с дня вступления в силу этого Закона привести свои нормативно-правовые акты в соответствие с этим Законом. В настоящее время Кабинетом Министров Украины разрабатываются формы отчетности по обороту алкогольных напитков и табачных изделий и порядок их предоставления. Справочно : В соответствии с постановлением Кабинета Министров Украины от 07.08.2001 года №940 (с изменениями и дополнениями) функция лицензирования деятельности по производству, оптовой и розничной торговли алкогольными напитками и табачными изделиями возложена на Департамент по контролю за производством и оборотом спирта, алкогольных напитков и табачных изделий ГНС Украины и его региональные управления.

Красным выделила я. НУ КАК ВАМ ???
Как что делаем? Идем домой, "отдыхать" на кухне. smiling smiley В понедельник возобновим попытки что-то узнать. И по понедельникам приходит "Бух. тиждень", может, там что-то будет.
как можна отчитываться, если уже пора это делать а,бланк будет 3 месяца разрабатыватьсяeye popping smiley???
это раз.

два - это то, что на сайте дебет-кредит в разделе "важное" стоит следующий текст (дословно) :

"Торговцам алкоголем и табаком необходимо отчитаться до 9 сентября
31.08.2012

К сведению субъектов хозяйствования, осуществляющих деятельность по производству и оптовой торговле (в том числе импорту и экспорту) спирта, алкогольными напитками и табачными изделиями!"


три - это : не рано ли паника?

я лично сомневаюсь, что это касается розници

___________________________________________________________________________________________

Не гоняйся за счастьем: оно всегда находится в тебе самом. (Пифагор)
____________________
[www.youtube.com]
Так, в свежем " Бух. тижне" ни слова....
Шилка , спасибки, действительно, на сайте Дт-Кт обращаются к оптовикам. Но в законе-то ссылка для всех СПД, получивших лицензии, и оптовые, и розничные.Отсюда и паника, о-о-о-чень не хочется влететь в штраф 1700.
Вот же ж , блин, сумму штрафа определили быстро и четко, а форму бланка -.......Поди знай, когда, что, куда и в каком виде/объеме сдавать!
я так понимаю, что непонятка так и осталась...и наверноеостанется на долго. А подскажите пожалуйста, могу я написать письмо в налоговую и попросить ПИСЬМЕННОЕ разьяснение по даному вопросу?
А чего же нет, можно, конечно. Только неясно :
1) когда ответят
2) если ответят, то не ту ли же самую отписку, какую получила я от "Дежурного по стране"
8 - это суббота...я только что с налоговой...при мне звонили в бепартамент...сказали. что еще ничего не извесно и до средины октября ничего и не будет...инспектор сказал, что до средины октября можно не волноваться. а там будет видно
позвонила и я в налоговую Обол.р-на. Ответ- это только для оптовиков и импортеров,начала задавать наводящие вопросы, она растерялась и послала звонить в Департамент. Там сказали- розница тоже сдает, но, пока нет бланков- не сдаетeye rolling smiley .
У нашому Житомирському департаменті теж сказали ,що роздріб поки що не подає, штрафувати не будуть ,але це тільки СЛОВА ,хоч би лист офіційний надали , деякі податкові ось такі повідомлення пишуть ниже Камя"нецька є щей від Запоріжської .

У зв’язку із набранням чинності Законом України від 4 липня 2012 року №5039-VI «Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» ДПС України повідомляє (лист від 03.08.12 №4408/21-3017), що до приведення нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом звіти за формами:
- 1-РС ; 2-РС; 3-РС (щодо виробництва та реалізації спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ), затверджені наказом ДПА України від 13.10.05 №449 ;
- ОА ; ОТ (щодо обсягів придбання та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів) затверджені наказом ДПА України від 27.04.06 №228 – подаються до регіональних управлінь Департаменту САТ ДПС України, як до структурних підрозділів органу виконавчої влади, уповноваженого видавати ліцензії.
Звіти надаються на паперових носіях та в електронному вигляді щомісяця до 10 числа наступного місяця. Датою отримання звіту вважається дата його реєстрації у регіональному управлінні.
Виконання норми Закону щодо порядку подання форми звітності та відповідальності суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі можливе після приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону.
Звертаємо Вашу увагу на те, що уразі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до регіонального управління до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 1700 гривень.

Сектор взаємодії із засобами
масової інформації та
громадськістю
Кам’янець-Подільської ОДПІ
Дозвонилася на гарячу лінію ДПС скзали ,що роздріб поки що не подає звітність ,всі інші подають , порадили почитати відповідь у єдиній базі податкових знань, цікавий останній абзац. Тільки знаючи нашу ДПС ,можна очікувати ці форми 8 чи 9 вечором .......

відповідь ЄБПЗ :
Яку звітність про обсяги роздрібної торгівлі подають СГ, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, та чи застосовуються фінансові (штрафні) санкції за неподання (несвоєчасне подання) такої звітності?Відповідь:Коротка:
Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на виробництво та оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.
За неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 1700 гривень.
Виконання норми Закону щодо порядку подання, форми звітності та відповідальності суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами можливе після приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону. Відповідно до ст.16 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами і доповненнями (далі – Закон) Суб’єкти господарювання, які отримали передбачені цим Законом ліцензії, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.
У зв’язку із набранням чинності ЗаконуУкраїни «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 04.07. 2012 № 5039-VI до приведення нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом, звіти за формами:
№ 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту»,
№ 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв»,
№ 3-РС «Звіти про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів», затверджені наказом ДПА України від 13.10.2005 № 449;
№ 1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв»,
№ 1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів», затверджені наказом ДПА України від 27.04.2006 № 228 –
подаються до регіональних управлінь Департаменту САТ ДПС України в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, як до структурних підрозділів органу виконавчої влади, уповноваженого видавати ліцензії.
Звіти надаються на паперових носіях та в електронному вигляді щомісяця до 10 числа наступного місяця.
Датою отримання звіту вважається дата його реєстрації у регіональному управлінні.
За неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 1700 гривень (ст.17 Закону).
Виконання норми Закону щодо порядку подання, форми звітності та відповідальності суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами можливе після приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону.
ну как бы немного становится понятней....подавать розница будет после "приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону"..второй вопрос, когда это будет? весело если 8 или 9...может все таки за август и не будем подавать, даже если и появятся бланки 8 или 9?
Да,туман немного развеяли. Но, думаю, не подарят они нам отчет за август...Блин, бланк-бланком, а ведь из него еще отчет склепать надо...
Вот-вот, и у нас будет полный мрак...У нас принимают доки на лицензии только до обеда, выдают готовые доки только после обеда, короче, пока выстоишь...И их там в этом Департаменте полтора человека...
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 4    Сторінки: Попередні1234Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00040099999999998