Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Физик торгует алкоголем и Закон Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" щодо функцій уповноваженого органу

Відправлено користувачем apteka_13 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 3 з 4    Сторінки: Попередні1234Наступна
кошмар.
ну может я конечно зачерствела за годы работы бухгалтером...
честно говоря мне не понятны мотивы подобного шока и паники.

подождём, время покажет. не паникуйте.

___________________________________________________________________________________________

Не гоняйся за счастьем: оно всегда находится в тебе самом. (Пифагор)
____________________
[www.youtube.com]
сегодня заходили в местный департамент по выдаче лицензий. на стенде висит распечатанный закон, перечень старых бланков отчетов и срок подачи (10 сентября)
на вопросы по рознице отвечают - у нас не приемный день.


Quote
Norilda
Узнавала сегодня в Департаменте (Киев) Пока это касается только оптовиков. Розницу не готовы еще принимать)))))
И я сегодня спрашивала Департамент ( Львов ). Ответ точно такой же : бланков для розницы нет, на протяжении 3-х месяцев должны разработать и объяснить, что и как делать.Пока что розница не сдает. НО не исключают вариант, что бланк введут задним числом. А вообще Департамент сидит в шоке : предвкушают, как на них повалит вал отчетности со всей области!!!
Вчера дежурила по стране Одесса. Вот что отвечала ( часть ответа):
Додатково повідомляємо, що виконання норми Закону України від 19.12.1995р. №481/95-ВР щодо порядку подання та форми звітності суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі можливе після приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону. Виходячи з цього, суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі, тимчасово на період, наданий Кабінету Міністрів для приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону України від 19.12.1995р. №481/95-ВР “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, а саме 3 місяці або до затвердження форм та порядку подання звітів, не подаватимуть звіти про обсяги та реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів. (Довідково: прикінцевими положеннями Закону України від 04.07.2012 №5039-VI “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” встановлено, що Кабінет Міністрів України зобов’язано протягом трьох місяців привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом; забезпечити перегляд та приведення відповідними центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом)
ну тепер будем чекати нові форми. У нас пліткують , що до виборів нічого не буде ні нових форм звітності на алкоголь ,ні нової податкової накладної з ВМД confused smiley
Правильно у Вас пліткують!smiling smiley Їм не до того...
Головне, щоби комусь "активному" не приспічило розробити ті форми заднім числом, як у нас вміють...
Тоже не поняла...Между прочим, столбик называется не "в розничной торговле", а "Обсяги реалізації .... у роздрібну торгівлю". По-моему, это разные вещи : мы продаем не розничной торговле, а кінцевому споживачу.
Коллеги, я только что из Департамента. Все по-прежнему, никто ничего не сдавал(имеется в виду розница). Новенького вот что : Департамент сказал, что ходят упорные слухи, что эту бредятину для розницы отменят...
Подання звітності про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв

Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі, зокрема, алкогольними напоями та тютюновими виробами визначені Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 481).

Статтею 16 Закону № 481 встановлено, що суб'єкти господарювання, які одержали передбачені цим Законом ліцензії на виробництво або на право імпорту, експорту і оптової торгівлі (крім ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами), подають органу, який видає ліцензії, щомісячно, до 10 числа місяця, що настає за звітним, звіт про обсяги виробництва (імпорту) та/або реалізації продукції.

Форми звітів № 1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв» та № 1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів» затверджені наказом Державної податкової адміністрації України від 27.04.2006 року № 228 «Про затвердження Форм звітів щодо придбання та реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення» (із змінами та доповненнями).

Відповідно до зазначених форм та інструкцій Звіти складаються суб’єктами господарювання окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, надається в електронному вигляді та на паперових носіях до регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України за місцем реєстрації суб'єкта господарювання.

Таким чином, звіти про обсяги реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів подаються суб’єктами господарювання, які одержали ліцензії на виробництво або на право імпорту, експорту і оптової торгівлі (крім ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами).
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 3 з 4    Сторінки: Попередні1234Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00053300000000001