Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Додаток 2 снимают строку24

Відправлено користувачем Raya 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
По акту камеральной проверки снимают строку 24, т.к. в додатке 2 не был указан период возникновения отрицательного значения, а только общая сумма строки 24.

Подскажите, пожалуйста, есть ли какая-то практика по этому вопросу. Сума немаленькая 541 тыс.
Quote
Raya
По акту камеральной проверки снимают строку 24, т.к. в додатке 2 не был указан период возникновения отрицательного значения, а только общая сумма строки 24. Подскажите, пожалуйста, есть ли какая-то практика по этому вопросу. Сума немаленькая 541 тыс..

Це "з нових пакращень" eye rolling smiley
Якщо коротко, то аргументейте свою захисну позицію тим, що:
"24 рядок в декларації - це фактично ваш не використаний податковий кредит (залишок). Право на даний ПК по відповідних періодах вам гарантують податкові накладні, які у Вас є в наявності (що передбачено і ПКУ). А додаток 2 до декларації лише деталізує 24 рядок по періодах виникнення (тобто носить в собі інформативний характер). Відповідно, невірно заповнений додаток 2 - це не що інше як методологічна помилка яка не призводить до податкових наслідків (несплата податку, ухилення від сплати і т.д.). Отже, Ви мене маєте штрафувати лише за невірно заповнену (оформлену) деку eye rolling smiley".

Доречі ці порушення мали виявляти у вас щомісяця камеральною перевіркою!
А якщо це не допоможе- то треба "брати погрозами"! cool smiley Ну тіпа: "А на підставі чого ви мені знімаєте залишок мого ПК? Де це написано, покажіть мені нормативний акт?! я буду скаржитись особисто на Вас за перевищення посадових обовязків і вимагати проведення службового розслідування... ну і т.д."
невірно заповнений додаток 2 - це не що інше як методологічна помилка яка не призводить до податкових наслідків (несплата податку, ухилення від сплати і т.д.)

А есть какие-то хоть нормативные акты или еще что-то под эту формулировку? Потому, что я вчера ему говорила об этом, на что мне ответили, что у них запрос из Киева по 24 строке и все снимать надо и озвучил мне сумасшедшую сумму.


Вот тут поглядите reyestr.court.gov.ua/Review/24337145 - тоже люди ошиблись в приложении 2, в суде доказали свою правоту, т.к. приложение 2 - "похідний документ від декларації".
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000441