Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Новое свидетельство НДс дали 30 декабр. 2013г. Как подавать отчетность по НДС за декабрь 2013г.?

Відправлено користувачем cezaryulia 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подскажите пожалуйста.
Получили новое свидетельство НДС 30 декабря 2013 г., как подавать отчетность по НДС за декабрь ?
Может кто-то сталкивался с такой ситуацией..

Подавать реестр и декларацию уже с новым свидетельством НДС ?

Просто читала на страницах форумах, что реестр следует подавать с реквизитами старого и нового свидетельства, правда я не могу понять как это?
Нашла ответ в ЄБНЗ , кому будет интересно..

Відповідно до п.183.15 ст.183 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі зміни даних про платника ПДВ, які зазначаються у свідоцтві про реєстрацію, платник податку подає реєстраційну заяву до контролюючого органу протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли змінилися дані про платника податку або виникли інші підстави для перереєстрації та заміни свідоцтва про реєстрацію.
Контролюючий орган видає платнику податку нове свідоцтво замість старого з дотриманням правил та у строки, визначені цією статтею для реєстрації платників податку.
У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації особи як платника податку контролюючий орган зобов’язаний видати заявнику або відправити поштою (з повідомленням про вручення) свідоцтво про реєстрацію такої особи як платника податку не пізніше наступного робочого дня після бажаного (запланованого) дня реєстрації платника податку, зазначеного у його заяві, або протягом 5 робочих днів від дати надходження реєстраційної заяви, якщо бажаний (запланований) день реєстрації у заяві не зазначено чи такий день настає раніше дати, що припадає на останній день строку, встановленого для реєстрації платника податку контролюючим органом. Якщо бажаний (запланований) день реєстрації, зазначений у заяві особи, настає після завершення 5 робочих днів від дати надходження реєстраційної заяви, контролюючий орган зобов’язаний видати заявнику або відправити поштою (з повідомленням про вручення) свідоцтво про реєстрацію такої особи як платника податку не пізніше бажаного (запланованого) дня реєстрації платника податку, зазначеного у його заяві (п.183.9 ст.183 ПКУ).
Перереєстрація платника ПДВ та заміна свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ (далі – Свідоцтво) у разі виникнення змін у даних платника ПДВ, які, зокрема, стосуються місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, проводяться відповідно до р.ІV Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 №1394 (далі – Положення), з урахуванням змін внесених Законом України від 24 травня 2012 року № 4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм».
У разі перереєстрації дата реєстрації платником податку на додану вартість не змінюється, а датою початку дії нового Свідоцтва та датою анулювання старого Свідоцтва є останній день строку у 5 робочих днів від дня отримання додаткової реєстраційної заяви з позначкою «Перереєстрація». У період перереєстрації до початку дії нового Свідоцтва платник ПДВ використовує реквізити старого Свідоцтва. За потреби податковий орган повертає платнику ПДВ на цей період старе Свідоцтво та необхідну кількість засвідчених копій старого Свідоцтва із спеціальними записами про термін дії.
Якщо зміни у даних платника ПДВ стосуються найменування юридичної особи і такі зміни не пов’язані з реорганізацією юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу або перетворення або пов’язані з перетворенням юридичної особи у випадку, визначеному пп.3.15.1 п.3.15 р.III Положення, а також у разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця при використанні реквізитів старого свідоцтва такий платник ПДВ зазначає одночасно нове та попереднє найменування (прізвище, ім’я, по батькові).
Таким чином, до дати початку дії нового Свідоцтва, а саме у період перереєстрації платника ПДВ, податкова декларація з ПДВ складається платником ПДВ із урахуванням реквізитів старого Свідоцтва із зазначенням одночасно нового та попереднього найменування (прізвище, ім’я, по батькові).
Якщо податкова декларація з ПДВ подається після початку дії нового Свідоцтва, платник ПДВ використовує реквізити нового Свідоцтва.
вот короткий ответ:
До дати початку дії нового свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ (далі – Свідоцтво), а саме у період перереєстрації платника ПДВ, податкова декларація з ПДВ складається платником ПДВ із урахуванням реквізитів старого Свідоцтва із зазначенням одночасно нового та попереднього найменування (прізвище, ім’я, по батькові).
Якщо податкова декларація з ПДВ подається після початку дії нового Свідоцтва, платник ПДВ використовує реквізити нового Свідоцтва.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00027599999999994