Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

1-ДФ SOS Неправильный ИНН Сотрудника - что делать!?

Відправлено користувачем hedgehog 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
В ИНН сотрудника была допущена механическая ошибка, с которой на протяжении года подавалась форма 1-ДФ. Подскажите, пожалуйста, что делать, куда бежать?!
Спасибо!
подать уточнёнки за каждый квартал...

У формі 1ДФ невірно відображено ідентифікаційний номер найманого працівника. Чи є можливість виправити таку помилку?
24-07-2014 Категорія - ПДФО - Звіт 1ДФ

Порядок заповнення і подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ) визначено у Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України, від 21.01.2014, № 49.

У розділі ІV цього Порядку зазначено, що уточнюючий податковий розрахунок подається у разі необхідності проведення коригувань податкового розрахунку після закінчення строку його подання. Уточнюючий податковий розрахунок може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди.

Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків є однаковим. Звітний новий та уточнюючий податкові розрахунки подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до податкового агента.

Для вилучення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати "1" - на виключення рядка.

Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 указати "0" - на введення рядка.

Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію відповідно до абзацу другого цього пункту та ввести правильну інформацію відповідно до абзацу третього цього пункту, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 9 указується "1" - рядок на виключення, а в другому - "0" - рядок на введення.
Благодаря изменениям, внесенным в НКУ Законом № 657, с 1 января 2014 года за самостоятельное исправление ошибок в форме № 1ДФ не будут применять штрафы в размере:

· 510 грн (1020 грн за повторное нарушение в течение года) за непредставление, представление с нарушением установленных сроков, представление не в полном объеме, с недостоверными сведениями или с ошибками налоговой отчетности о суммах доходов, начисленных (уплаченных) в пользу налогоплательщика, суммы удержанного из них налога, если:

такие недостоверные сведения или ошибки НЕ привели к уменьшению и/или увеличению налоговых обязательств налогоплательщика и/или к изменению налогоплательщика;
самостоятельное исправление недостоверных сведений или ошибок в налоговой отчетности осуществлено в связи с проведенным в соответствии с п. 169.4 НКУ пересчетом.

.....это только моё мнение, я точно не могу сказать.... "такие недостоверные сведения или ошибки НЕ привели к изменению налогоплательщика"...... у Вас получается "привели"


TanyaOdessa, Спасибо!
Может быть вы сталкивались с такой ситуацией, на сайте ДПИ есть письмо, о том, что за ошибки не приведшие к изменению суммы налога не штрафуют? правда ли это?

И сразу по ЭСВ, там тоже нужно делать корректировку за каждый месяц?
Quote
hedgehog
TanyaOdessa, Спасибо!
Может быть вы сталкивались с такой ситуацией, на сайте ДПИ есть письмо, о том, что за ошибки не приведшие к изменению суммы налога не штрафуют? правда ли это?

Я бы на вашем месте запросила в налоговой консультацию....чтобы уже наверняка быть уверенным на 100%
ПОРЯДОК
формування та подання страхувальниками звіту
щодо сум нарахованого єдиного внеску
на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

……….

5.5. Скасовуючі документи до системи персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб надаються, якщо страхувальником було допущено помилку:
у П.І.Б. ЗО;
у зазначенні громадянства;
у коді страхувальника;
у номері облікової картки застрахованої особи (номер ЗО);
у серії та номері свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
у паспортних даних;
у серії та номері документа, що засвідчує особу, яка не є громадянином України, але працює на території України та не має реєстраційного номера облікової картки платника податків;
у коді категорії ЗО;
у коді підстави для обчислення стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства (спеціальний стаж).
5.6. У разі якщо в таблиці 5 додатка 4 до цього Порядку страхувальник не зазначив застраховану особу, з якою було укладено або розірвано трудовий договір за попередній період, він подає разом із звітом за поточний звітний період звіт за попередній період, який містить: титульний аркуш (перелік таблиць звіту), дані на цю застраховану особу із зазначенням статусу таблиці 5 – додаткова.
Аналогічно подається таблиця 7 додатка 4 до цього Порядку.
5.7. У разі якщо страхувальником були допущені помилки, зазначені в пункті 5.5 розділу V цього Порядку, страхувальник повинен сформувати та подати разом із звітом за поточний звітний період звіт за попередній період, який містить: перелік таблиць звіту, відповідну таблицю зі статусом – скасовуюча з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб та відповідну таблицю зі статусом – початкова із зазначеними правильними відомостями на одну або декількох застрахованих осіб. Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1-4 додатка 4 до цього Порядку.
5.8. У разі якщо страхувальник подає за один і той самий звітний період таблиці зі статусом - скасовуюча та додаткова, вони подаються з окремими титульними аркушами (як два окремих звіти).
5.9. Зміни в сумах нарахованої заробітної плати або доходу та у зв’язку з цим нарахованих сум єдиного внеску за звітний місяць при формуванні та поданні скасовуючих документів не допускаються.
[pfu.cv.ua]


Помилки в персональних даних, а також в реквізитах Таблиць 5, 6, 7, 8, що не стосуються грошових показників (загальні помилки), виправляються шляхом подання Таблиць, в яких було допущено помилки типу «Скасовуюча» та «Коригуюча» (для Таблиці 5), складених за період, за який виправляють допущену помилку (п. 2.17 Порядку № 26-1). При такому способі виправлення помилок дані про суми заробітку застрахованої особи та суми внесків у виправленому документі мають бути ідентичні даним, які було надано раніше. Таблиця 1 у цьому випадку не формується і не подається. Порядок виправлення таких помилок описано в п. 2.17 Порядку № 26-1.

Источник: [nibu.factor.ua]
Спасибо большое, вы очень помогли!
если был неверно указан ИНН, то при подаче уточненки по 1ДФ штраф выпишут?
Уточнювала ІПН працівника в 1ДФ, то без 510 грн не обійшлось - шрафанули
Ну здохлики трактують це якраз помилками по невірним
показникам - ви ж показали на "неіснуючого", а виправили
на "існуючого" працівника - значицця міняли показники по
нарахованій і виплаченій з-ті та утриманому та
перерахованому ПДФО... отаке... sad smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
В первом квартале указала подоходный начисленный= перечисленному, по аналогии с зарплатой т.к.зарплата выплачивается в сроки и военный сбор также. Теперь думаю, надо ли подавать уточняющий расчет за 1-й квартал, т.к. подоходный за вторую половину марта перечислялся в апреле и военный сбр также. Значит будет штраф?
А почему Вы решили, что это не правильно? Или это НДФЛ и ВС не из зарплаты?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032600000000005