Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

15 строка Деклариции на прибыль

Відправлено користувачем BigShark 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Допущено помилку в 15 рядку Декларації на прибуток за 11 місяців. внесені дані не 14 рядок попередньої деклараії а 12, що призвело до здільшення переплати в особовій картоці у Податкоїй їнспекції. Як правильно виправити помилку і чи потрібно нараховувати штраф у розмірі 5% при подачі уточнюючого розрахунку. Податок оплачено в повному розмірі та вчасно, навіть переплата по даному податку.
откуда вы знаете что привело...вы сверку делали?

Да, была у инспектора. Инспектор настаивает на 5% штрафа при подаче уточненки, я не согласна ведь налоговое обязательство (стр.14) правильное и недоплаты в бюджет не последовало, т.е. в принципе я ничего не нарушила, кроме неправильно заполненной декларации, а это 170 грн.как мне известно(и то при проверке), так вот вопрос как без штрафов исправить 15 строку и надо ли ее править и так что-бы не привело к штрафам, Такое возможно или нет????


вы не поверите,но я торжественно вляпала налог 9тимесячный в стр 15 годовой деки...так что привет вам от меня sad smiley

ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛОК У РЯДКАХ 13 ТА 15 ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО ПРИБУТОК МОЖЛИВЕ ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ РЯДОК 6 УТОЧНЮЮЧОГО РОЗРАХУНКУ

“Дебет-Кредит”
N 45, від 10 листопада 2008 р.

Антоніна Кольвах

Нормативна база

Закон N 2181 — Закон України від 21.12.2000 р. N 2181-III «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами».
Закон про прибуток — Закон України від 28.12.94 р. N 334/94-ВР «Про оподаткування прибутку підприємств».

При заповненні декларації про прибуток підприємства сума нарахованого податку за попередній податковий період 1250,00 грн замість рядка 15 була помилково відображена у рядку 16. Як виправити таку помилку?

Помилки бувають різні, у т. ч. і за способом їх виправлення. Помилки, допущені при обчисленні валових доходів та валових витрат попередніх звітних періодів, можна виправити як через Уточнюючий розрахунок, так і через поточну декларацію. А виправлення помилок, допущених при зменшенні податкових зобов'язань платника податку (рядки 13 та 15 декларації з податку на прибуток) можливе лише через рядок 6 Уточнюючого розрахунку (УР). У цьому рядку відображають помилки, пов'язані із заповненням рядків 13 та 15 декларації про прибуток та додатка К6 до декларації, а саме помилки, допущені при визначенні:
1) вартості торгових патентів, розрахованої згідно зі ст. 16.3 Закону про прибуток (рядок 13.1 додатка К6);
2) податку, сплаченого з прибутку (крім пасивного), отриманого за кордоном (не більший за визначений граничний розмір зарахування), розрахованого згідно зі ст. 19 Закону про прибуток (рядок 13.2 додатка К6);
3) податку, сплаченого з пасивного прибутку за кордоном, у разі наявності міжнародного договору згідно з п. 18.1 та ст. 19 Закону про прибуток (рядок 13.3 додатка К6);
4) суми податку, нарахованого платником за місцезнаходженням його філії (у разі сплати консолідованого податку) згідно з пп. 2.1.3 Закону про прибуток (рядок 13.4 додатка К6);
5) суми сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів та прирівняних до них платежів, розрахованої згідно з пп. 7.8.3,7.8.4 Закону про прибуток (рядок 13.5 додатка К6);
6) суми нарахованого податку за попередній податковий період поточного року, розрахованої згідно з п. 16.4 Закону про прибуток (рядок 15 декларації з податку на прибуток). Отже, для виправлення помилки треба заповнити УР.
Наведемо фрагмент заповнення такого Уточнюючого розрахунку.

Зразок
Виправлення помилки у рядку 15 декларації з прибутку шляхом подання Уточнюючого розрахунку
Показники
Сума помилки, допущеної при зменшенні податкових зобов'язань, у тому числі за кодами рядків декларації, у якій було допущено помилки*: 6 1250,00
код 15


сума (±) 1250,00


Сума недоплати (+) або переплати (-), нарахованої у зв'язку з виправленням помилки
р. 4 х р. 5-р. 6 або р. 7.2-р. 7.1 7 -1250,00
Сума податкового зобов'язання звітного періоду, при розрахунку якого виявлена помилка 7.1 —
Сума виправленого (вірного) податкового зобов'язання звітного періоду, при розрахунку якого виявлена помилка 7.2 —
Сума штрафу, нарахована платником самостійно у зв'язку з виправленням помилки**
р. 7x0,05 8 —
Помилки, допущені при заповненні рядків 19 — 23 декларації 9 —
код 19 19.1 К7 19.2 19.3 20 21 22 23К4


сума (±)


* Коди рядків із сумами виявлених помилок вписуються платником податку самостійно.
** Заповнюється у разі, якщо рядок 7 має позитивне значення.

Рядок 16 декларації про прибуток відображає суму переплати податку на прибуток, що утворилася за наслідками минулих періодів. Як правило, такий рядок заповнюється на підставі даних звіряння особового рахунка платника податку станом на початок звітного року. Таким чином, якщо на особовому рахунку платника податку немає зазначеної у рядку 16 суми переплати, а показник рядка 15 є нульовим, то цілком імовірно, що у такого платника податку виникає недоплата податку на прибуток. У цьому випадку штрафних санкцій за пп. 17.1.7 Закону N 2181, на думку автора, уникнути не вдасться, адже після подання декларації про прибуток та закінчення граничних термінів сплати податку на прибуток може виникнути недоплата податку до бюджету. А після подання УР недоплати податку на прибуток до бюджету не виникає, тому п'ятивідсотковий штраф згідно з п. 17.2 Закону N 2181 нараховувати не треба.
Оскільки виправлення показника рядка 16 декларації про прибуток через УР не передбачено, то доцільно надати пояснювальну записку щодо помилкового заповнення зазначеного рядка.

Я вообще не могу понять зачем вам что то менять за 11 месяцев. Согласно закона о прибыли отчетный период у нас КВАРТАЛ. Следовательно какие штрафные санкции могут быть за 11 месяцев. 170 гривен это максимум что могут и то можно поспорить.
А мне как быть? Обнаружила, что за 11мес. неправилно перенесла в 15стр. Если бы правильно, был бы убыток. И соответственно в годовую перенесла неправильно. Что делать? Подать уточненки? Крыша поехала, помогите.
nata2006 Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> А мне как быть? Обнаружила, что за 11мес.
> неправилно перенесла в 15стр. Если бы правильно,
> был бы убыток. И соответственно в годовую
> перенесла неправильно. Что делать? Подать
> уточненки? Крыша поехала, помогите.


Я так понимаю! Вы неверно заполнили 15 строку, и у вас получилась что Н-я сумма к уплате, если показать верно то выйдет переплата. Если так, то подайте уточненки, а на сумму переплаты заплатите меньше в 1 квартале, только предварительно согласовав с Органами.
Я седня была у инспектора. Она сначала сказала, откорректируйте годовой (уточненку подать). А потом посидела, подумала и сказала - ниче не делайте, ведь так будет, что переплата. На том и порешили. Со мной шеф был, согласился подарить в бюджет 72грн.
nata2006 Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Я седня была у инспектора. Она сначала сказала,
> откорректируйте годовой (уточненку подать). А
> потом посидела, подумала и сказала - ниче не
> делайте, ведь так будет, что переплата. На том и
> порешили. Со мной шеф был, согласился подарить в
> бюджет 72грн.


И Вы из-за 72 гривен морочили себе голову?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000332