Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

УБЭП

Відправлено користувачем Lavanda 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
УБЭП
Привет всем!
Вчера пришел представитель УБЕП с бумагой о предоставлении информации и копий документов. В тексте значится " В зв"язку з розглядом матеріалів, які знаходяться в провадженні УДСБЕЗ ГУМВС України в м. Києві, на підставі ст. 11 ЗУ "Про міліцію", п5 Положення "Про Державну службу боротьби з економічною злочінністю" затвердж. постановою Кабміна № 510. прошу в накоротший термін надати інформацію та завірені копії наступних документів:
Дальше следует перечень документов с марта по ноябрь этого года.
Предприятие в марте было зарегестрировано.
Это письмо не заверено печатью органа. Есть только подпись зам/начальника.
Чего с ними делать?
Спасибо!
Re: УБЭП
Це стандартне загальне формулювання у листах. Відсутність печатки говорить багато про що, але потрібно налати відповідь.
Справа в тому, що п.5 Постанови про УБЕЗ говорить наступне:
..... 5. Підрозділи Державної служби боротьби з економічною злочинністю користуються правами, передбаченими законами України "Про міліцію", "Про оперативно-розшукову діяльність", Кримінально-процесуальним кодексом. Зокрема, за наявності даних про порушення законодавства, що регулює фінансову, господарську та іншу підприємницьку діяльність, які тягнуть за собою кримінальну відповідальність, працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю мають право: .......

Отже, попросіть у відповіді на цей лист повідомити про дані, які свідчать про порушення вашим підприємством чинного законодавства, які тягнуть за собою саме кримінальну відповідальність......

Та нагайте їм, що п.5 Постанови про УБЕЗ не містить такого парва як вимагати надання копій документів про фінансово-господарську діяльність підприємства за певний період....
І ви із задоволенням надасьте їм всю необхідну інформацію, якщо вам конкретизують про які саме дані (факти), які тягнуть за собою кримінальну відповідальність, та якій саме документи йдеться.
Re: УБЭП
СПАСИБО! Мне кажется это происки конкурентов...


Re: УБЭП
Права ОБЕЗу, як органу міліції, передбачені ст.11 Закону про міліцію. Серед інших прав, вказаний закон надає працівникам ОБЕЗу право одержувати безперешкодно і безплатно від підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та об'єднань громадян на письмовий запит відомості (в тому числі й ті, що становлять комерційну та банківську таємницю), необхідні у справах про злочини, що знаходяться у провадженні міліції.
Ключовим є те, що одержувати будь-які відомості ОБЕЗ має право тільки в тому випадку, якщо в його провадженні знаходиться кримінальна справа. Крім того, мова йде не про документи, а про відомості.
Щодо документів підприємств установ, організацій, то їх ОБЕЗ має право вивчати тільки в рамках проведення перевірки. Абз. 3 п. 24 ст.11 Закону «Про міліцію» зазначено, що за рішенням суду в присутності понятих та керівників підприємств, …щодо яких проводиться перевірка, витребувати і вилучати оригінали документів, що свідчать про правопорушення,… а до ухвалення такого рішення суду - в присутності понятих та керівників підприємств, .., щодо яких проводиться перевірка, вивчати документи, що свідчать про правопорушення, за рахунок відповідного органу міліції робити з них копії із залишенням особам, щодо яких проводиться перевірка, опису документів, з яких виготовлено копії.
Таким чином, слід запам»ятати наступне:
1) працівники ОБЕЗу мають право отримувати на письмовий запит відомості, необхідні у справах про злочини. Отже, у запиті повинно бути посилання на наявний у провадженні ОБЕЗ злочин
2) витребовувати і вилучати оригінали працівники ОБЕЗ мають право тільки за рішенням суду.
3) вивчати документи і знімати з них копії працівники ОБЕЗ мають право тільки в рамках проведення перевірки


Из статьи журнала "Балланс"
Re: УБЭП
у нас были...а потом ходила к ним давать пояснения..брррр
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000471