Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Ліцензія у ліцензії.

Відправлено користувачем AlfaOne 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Шановні допоможіть мені будь ласка! Будівельна компанія має ліцензію на прао зайняття будівельною діяльністю, у межах своєї діяльності здійснює перевезення вантажу (грунт, пісок, і тд.) наявними у себе вантажними автомобілями, в звязку з чим від нас вимагають ліцензію на здійснення вантажних перевезень. Треба нормативно обгрунтувати, що для здійснення перевезень для власних потреб підприємства ліцензія не потрібна.
Re: Ліцензія у ліцензії.
Дуже складна проблема.
З одного боку, є Наказ держкомпідприємництва від 1 лютого 2008 року N 9/119 про правила ліцензування перевезень, якій говорить наступне.

8. Організаційні, технічні та кваліфікаційні вимоги до здійснення робіт з надання послуг з внутрішніх перевезень вантажів вантажними автомобілями, причепами, напівпричепами

8.1. Ліцензіати, які надають послуги з внутрішніх перевезень вантажів вантажними автомобілями, причепами, напівпричепами, зобов'язані дотримуватися таких організаційних вимог:

8.1.1. Здійснювати перевезення вантажів згідно з договором про перевезення, укладеним між замовником перевезень і виконавцем у письмовій формі відповідно до Цивільного кодексу України та до статей 50 - 52 Закону України "Про автомобільний транспорт".

З лругого боку, є ст.47 закону про автомобільний транспорт, яка під внутрішніми перевезеннями розуміє перевезення вантажів між пунктами відправлення та призначення, розташованими в Україні, та комплекс допоміжних операцій, пов'язаних з цими перевезеннями, а також технологічні перевезення вантажів, що здійснюються в межах одного виробничого об'єкта без виїзду на автомобільні дороги загального користування.

І ліцензія видається на надання послуг з внутрішніх перевезень вантажів вантажними автомобілями, причепами та напівпричепами.
І терміном "для власних потреб" закон не оперує.
Хоча, все впирається саме в укладені договори на надання послуг. Можливо спробуйте з цієї точки зору обгрунтувати. Ви ж на укладаєте договорів зі сторонніми особами, перевозити виключно власним транспортом, водіями на трудових договорах та власну продукцію, скажімо, зі складу на обєкт.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00030600000000003