Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Компенс....

Відправлено користувачем Людмильчик 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Компенс....
Працівник працював на підприємстві з листопада 2005 по жовтень 2006 року.Весь цей час йому не виплачувалась зарплата, а лише нараховувалась, та платились податки. При звільненні ні заробітньої плати ні розрахункових коштів йому не було виплачено. В березні 2009 року згідно судового рішення виконавча служба стягнула кошти на корить звільненого працівника. Підкажіть, будь-ласка, як розраховується компенсація чи штраф за несвоєчасну виплату заробітньої плати.Можливо комусь відомі нормативно-правові акти,які регламентують цей розрахунок. Мені відомо, що можливо застосовуються Постанови КМУ, де в розрахунках використовуються індекси споживчих цін, але не маю уявлення порядку розрахунку. Чекаю на Вашу допомогу
Re: Компенс....
А хіба в рішенні суду не було заявлена компенсація за несвоєчасну виплату працівнику - позивачу з/п, крім сум самої з/п?
Re: Компенс....
ні, тому що рішення суду було винесено ще в минулому році,а кошти стягнуті лише в березні цього року. а розрахунок компансації розраховується виходячи з дня виплати заборгованості, а лише потім по формулах все й розраховується. мені не відомо сама методика та формули


Re: Компенс....
Не поняла, в чем проблема? У вас есть решение суда. Суд обязан был учесть все выплаты по требованию истца. ОГИС стягнул гроши. Зачем вам индексировать? Раз решение вынесено, там и указана сумма, подлежащая оптале. Если исполнение решение суда задержлось, вы заплатите ОГИС 10% за услуги. И все. Индексировать сумму вы можете только по решению того же суда. Пусть ваш работник снова подает в суд и доказывает сумму компенсации. Зачем вы сами -то будете платить и на каком основании? Зачем создавать себе проблемы. Компенсируется заработная плата, выданная с задержкой. Но после решения суда все эти начисления прекращаются. Я бы не начисляла без решения суда.
Re: Компенс....
Якщо вас цікавить питання про те як та згідного чого наруховується штраф за несвоєчасну виплату заробітньої плати.
Кодекс законів про працю України , Стаття 117. Відповідальність за затримку розрахунку при звільненні

В разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу, при відсутності спору про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.
Тобто, середня заробітна плата, яка розраховується як для центра зайнятості * на кількість днів прострочення виплати З/П = сема штрафу!!!!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031899999999996