Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

юрадрес

Відправлено користувачем tanushagold 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
юрадрес
должен ли юрадрес соответствовать фактическому адрессу нахождения юрлица?
Re: юрадрес
Не обязательно.
Можете почитать вот эту статью. Довольно понятно написано обо все, что касается местонахождения юр.лица
[www.dtkt.com.ua]
Re: юрадрес
Смотря чем эта организация занимается.


Re: юрадрес
Если лицензия или другие подобные разрешительный документы - то могут и лишить вас их за ненахождение по юрадресуwinking smiley
Re: юрадрес
Ерунда! Начнем того, что такого понятия, как "юрадрес" наше законодательство вообще не содержит.
Re: юрадрес
Леда, и не ерунда. Юрадрес - понятия вроде как и нет, но привязка все же существует.и называется она "Місцезнаходження юридичної особи". И если это місцезнаходження не совпадает с фактическим, то в определенных случаях последствия могут быть очень нежелательными.
Re: юрадрес
Согласен понятия юр. адреса наше законодательство не содержит но оно просто бытует - юрадрес - то что написано например в свидетельство о регистрации. По поводу лицензии если она оформлена на так называемый "юр адрес" а вас по ему нету - то есть примеры признания недействительными подобых лицензий за то что не находились по адресу указаному в лицензии
Re: юрадрес
Давайте разберемся с определением местонахождения предприятия (думаю, цитировать не нужно).
А теперь сами дадим определение понятию "фактический адрес". Что это?
Место, где расположен офис? Место, где сидит бухгалтерия? Место, где сотрудники пьют чай (кофе, Мартини)?
Т.е., что вы называете фактическим адресом?

ИМХО, если через тот адрес, по которому зарегистрировано юр.лицо есть возможность связаться с руководителем этого юр.лица, кроме того, своевременно подтверждается информация о местонахождении (рег. карточка № 6), то никаких проблем быть не может. Свои аргументы я неоднократно приводила на страничках ДтКт и "Баланса",

Другое дело, если так называемый юр.адрес куплен для регистрации, и по этому адресу о вашем предприятии знать не знаю, а на письма госрегистратора, налоговой и т.д. никто не реагирует, то рано или поздно проблемы будут обязательно.

Вывод: если так сложилось, что по местонахождению предприятия никого из сотрудников нет, т.е., все сотрудники и руководитель находятся по другому адресу, необходимо своевременно принять меры для того, чтобы вся корреспонденция в нормальные сроки попадала руководителю. Кроме того, предприятие должно своевременно подавать регистратору необходимые документы.
Re: юрадрес
Дозвольте приєднатися до вашої розмови.
Наскільки я правильно розумію ситуацію, то проблема не в тому, що вважати юрадресою та чи є таке поняття у чинному законодавстві, а питання стоїть так: чи може бути підставою для анулювання ліцензії відсутність підприємства, за адресою, вказаною саме у ліцензії? Правильно?
Так, ось, виходячи з положень Закону про ліцензування, такої підстави там немає. Проте, на мою думку, формулювання факту відсутності підприємства може звучати інакше, наприклад, підставою для анулювання (ст. 21 Закону) може бути, зокрема:
- акт про виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання ліцензії;
- акт про встановлення факту передачі ліцензії або її копії іншій юридичній або фізичній особі для провадження господарської діяльності;
- акт про встановлення факту неподання в установлений строк повідомлення про зміну даних, зазначених в документах, що додавалися до заяви про видачу ліцензії...
Отже, відсутність підприємства за відповідною адресою цілком може бути розцінена з відповідним формулюванням як підстава для анулювання ліцензії.
Наприклад, якщо ви вказали місцезнаходження вашого магазина у ліцензії, скажімо, вул. Мира,1, а насправді за такою адресою ви не знаходитесь, а там є інший госпсубєкт, то цілком можлива ситуація зі складанням акту про виявлення недостовірностей даних, поданих у заяві на отримання ліцензії АБО акт про неповідомлення в установлений строк про зміну адреси (місцезнаходження, фактичної адреси - не має значення як госпсубєкт це розуміє та називає).
Хоча, цілковито погоджуюсь з позицією, що якщо не йдеться про субєкт торгівлі, то потрібно, щоб за адресою, вказаною у ліцензії, знаходилось одна або кілька осіб, які могли б певним чином мати звязок із, наприклад, головним офісом підприємства, назва якого вказана у ліцензії.
Re: юрадрес
"Наприклад, якщо ви вказали місцезнаходження вашого магазина у ліцензії, скажімо, вул. Мира,1, а насправді за такою адресою ви не знаходитесь, а там є інший госпсубєкт, то цілком можлива ситуація зі складанням акту про виявлення недостовірностей даних, поданих у заяві на отримання ліцензії АБО акт про неповідомлення в установлений строк про зміну адреси (місцезнаходження, фактичної адреси - не має значення як госпсубєкт це розуміє та називає). "

В процитованій частині тексту звертаю вашу увагу на наступному: "а насправді за такою адресою ви не знаходитесь, а там є інший госпсубєкт". Яким чином можна визначити, знаходиться тут моя фірма чи не знаходиться? Це тільки якщо орендодавець скаже, що ніколи не чув, і не бачив такої компанії і її представників - тоді зрозуміло. За однією і тією ж адресою може знаходитися певна кількість орендарів. І це нормально.

Стаття 93. Місцезнаходження юридичної особи

1. Місцезнаходженням юридичної особи є адреса органу або
особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи
закону виступають від її імені.

Таким органом або особаю, що вистуапає від імені юрособи є, зазвичай, керівник (директор, гендиректор, президент тощо).
Далі "адреса органу". Що такое адреса? Визначення немає. Отже, це може бути і домашня адреса, і поштова адреса....., і яка завгодно.
Головне, щоб за цією адресою був зв"язок з особою, що діє від імені....
Re: юрадрес
Перевіряє зазвичай податкова інспекція. Приходять, розпитують... Якщо представник орендодавця скаже, що така-то компанія у них є (орендує приміщення, платить орендні платежі), то ніяких проблем не буде. А те, що директора немає на місці, так це його проблеми, і вони жодним чином не стосуються перевіряючих.
Більше того, якщо навіть податківці складуть акт про відсутність за місцезнаходження (18-0ПП), вони зобов"язані надіслати інформацію держреєстратору. Той, в свою чергу, надішле лист за місцезнаходженням юр.особи. Тіпа " прошу підтвердити інформацію про місцезнаходження". Керівник, як я вже зазначала, вчасно отримає листа (тому що він це питання тримає на контролі!!!) і підтвердить держреєстратору необхідні відомості. Все, на цьому проблема закінчиться.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000307