Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Реестр мест хранения алкогольных напитков

Відправлено користувачем KTV 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Налоговая хочет, чтобы розничные магазины были занесены в этот реестр. Кто-нибудь с этим уже сталкивался? На основании какого нормативного документа они это требуют?
Тоже интересует, нужен ли он и для чего??
[www.prostobiz.ua]

вот ссылка,но почему все молчат? давайте обсуждать, а-уу


В порядок добавили абзац:
"Для внесення до Єдиного реєстру місць зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв або тютюнових виробів суб'єкти підприємницької діяльності подають заяву до регіонального управління Департаменту за місцезнаходженням місця зберігання.
(абзац шостий пункту 2.1 у редакції наказу Державної
податкової адміністрації України від 07.09.2009 р. N 489)
(Приказ|Порядок, Государственная налоговая администрация, от 28.05.2002, № 251 "Об утверждении Порядка ведения Единого государственного реестра мест хранения и формы справки о внесении места хранения в Единый государственный реестр")
И теперь они требуют внесение розничных магазинов в реест. У меня уже была проверка по этому вопросу. Решение еще не вынесено.
Пришли к выводу, что регистрировать надо. Но все помещение регистрировать как место хранения нельзя, т.к. для торговли необходимо помещение не мение 20 кв.м. Могут потом лицензию на розничную торговлю не дать.
Кто еще не понял, насколько это серьезно, советую обратить на это внимание! У нас в городе идут поголовные проверки налоговой на предмет наличия этих Довідок. Поскольку на этот вопрос совершенно не было сакцентировано внимание ни Департамента при получении лицензий, ни налоговой при регистрации кассовых аппаратов, да и вообще в городе даже не было бланка Заявки для получения этой Довідки, то все спокойно торговали. Но прошли новогодние праздники и с 12 января 2010 начались облавы, иначе это не назовешь. Вы только в думайтесь в размеры штрафа: 100% стоимости реализуемой партии товара, но не меньше 1700 гривень. И это не за какое-нибудь страшное нарушение, а за отсутствие разрешительной бумажки на объект, на который разрешение на торговлю алкоголем и табаком уже получено в виде лицензии. Не хотите отдать государству штраф в размере всей стоимости вашего спиртного и сигарет? Не хотите сократить людей и сидеть ничего не делать, потому что у вас все равно все заберут? У нас тоже была проверка. Это было сразу после новогодних "каникул". Хорошо, что мы уже слышали, какие скандалы в городе из-за этих проверок, но даже в налоговой не говорили первые дни, что проверяют и что должно быть, в Интернете не могли найти, потому что даже в голову не пришло, что Наказ ДПА Украины мог дать такие полномочия налоговикам для уничтожения малого и среднего бизнеса. И даже при том, что мы не допустили до проверки, нам прислали акт по почте, где сказано, что "В магазине на хранении находяться алкогольные напитки и табачные изделия, которые не внесены в единый гос. реестр мест хранения АН и ТВ", а поскольку снять остатки товара мы им не дали, то ожидаем решение на штрафную санкцию в размере 3400 грн. - по 1700 за табак и 1700 за спиртное. До каких пор малый и средний бизнес в стране будут уничтожать? У нас тоже работают люди и они тоже хотят есть! Разве может киоск или небольшой отдел в магазине выжить при таких штрафах?. Разве размеры штрафов, принимаемые нашими правителями соизмеримы с теми нарушениями,
за какие они применяются? Вся политика направлена на уничтожение мелкого бизнеса. Им надо, чтоб остались только их скпермаркеты, а мы все закрылись. На сегодняшний день в городе закрыта половина точек по торговле спиртным и табачным. И перед нами стоит вопрос, а стоит ли их вообще открывать? Стоит ли платить в бюджет за лицензии, патенты, содержать людей, когда ты не знаешь, что придумают завтра и за что тебя обдерут в следующем месяце!. Это крик души не только мой , а очень многих предпринимателей города.
Напряму зіткнулась наразі з цією проблемою. Але, в мене запитання: якщо у маленькому барі чи кафе взагалі не передбачено місць для зберігання алкоголю та тютюну? У місцях громадського харчування не зберігають товар, їм там торгують.
Закон № 481 передбачає окремі місця для торгівлі та для зберігання. Якщо бар бере 20 пляшок спиртного та тримає їх в холодильнику або спеціальній шафі, наданій виробником з рекланими написами. В такому разі чи можна вважати це місцем зберігання, яке підлягає реєстрації? Це виставкова шафа для огляду предмету торгівлі.
Адже маючи окреме місце зберігання, необхідно вест облік таких товарів та видавати їх для торгівлі на прилавок. Для цього існують відповідні доки по руху товару зі складу до місця торгівлі. Я написала цілу петицію податковій, вони пішли думати.
Що скаже шановна публіка???
А у нас очереди в департаменте на подачу этих документов. Опять же вопрос, если помещение 36 м кв, сколько заносить в реестр как хранилище-склад? И что делать при атаке налоговиков вот в эти дни, пока мы не защищены? Недопуск- это хорошо, но они катанут по минимуму по 1700 на лицензию- это тоже очень немало!! Что делать?
Почитайте Закон № 1759 - там сказано, що у разі подання документів, але за умови, що довідка не видана у строк - ваша діяльність цілком законна.Без штрафів!
успели подать сегодня документы. И только в пятницу получать, через неделю. Авось продержимся.
Вычитала на сайте налоговой (внимательно-последний абзац):
СПД, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі, здійснює реалізацію і збереження алкогольних напоїв в одному торговельному приміщенні (будівлі). Чи потрібно такому СПД реєструвати місце зберігання алкогольних напоїв за адресою місця проведення торгівлі?
Відповідь:
Відповідно до ст. 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) місце торгівлі - місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів - без обмеження площі, для алкогольних напоїв - торговельною площею не менше 20 кв. м, обладнане електронними контрольно-касовими апаратами (незалежно від їх кількості) або де є товарно-касові книги (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів.
Місце зберігання - місце, яке використовується для зберігання спирту, або приміщення, яке використовується для зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, відомості про місцезнаходження якого внесені до Єдиного державного реєстру місць зберігання.
Згідно зі ст. 15 Закону № 481 зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється в місцях зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання (Єдиний реєстр).
Відповідно до п. 2.1 Порядку ведення Єдиного реєстру, затвердженого наказом ДПА України від 28.05.02 № 251 зі змінами та доповненнями, до Єдиного реєстру вносяться тільки відокремлені від об’єкта роздрібної торгівлі алкогольними напоями місця зберігання.
Враховуючи зазначене, якщо суб’єкт господарювання, який здійснює реалізацію і збереження алкогольних напоїв в одному торговельному приміщенні (будівлі), немає відокремленого від об’єкта роздрібної торгівлі місця зберігання алкогольних напоїв, то у такого суб’єкта господарювання немає підстав для внесення до Єдиного реєстру відомостей про місце зберігання через його відсутність.


Если правильно поняла, то в кафе не нужно получать справку о внесении в реестр мест хранения алкоголя?
Поняли правильно, только судя по всему это старый ответ и не актуален после внесения изменений в приказ № 251, скорее всего не успевают обновлять свои разъяснения
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000332