Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Какие основания для обжалования Постановы ГАИ????

Відправлено користувачем Arina2009 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Господа юристы, подскажите пожалуйста как мне поступить в данной ситуации? Недавно работник ГАИ вынес на месте постановление по делу об админ нарушение (пересечение сплошной). При этом в мотивировачной части указано дословно: УСТАНОВИВ: "02.04.10 в 21.00 г.Симферополь, ул.Гагарина, 2 ж/д Вокзал водитель управляя транспортным средством невыполнил требований дорожной разметки 1.2 "сплошная линия" пересек ее. Чем нарушил п.п 8.5 ПДД Украины"

Смущает тот факт, что в мотивировочной части постанове не указано каким именно водителем (отсутствует Ф.И.О.) и на каком именно транспортном средстве совершено правонарушение.

Ну и далее: Ураховуючи, що гр. Ф.И.О. скоъва адміністративне правопорушенни ....... ну и далеепо тексту..

Подскажите, можно ли оспорить в суде данное постановление на этих фактах (в мотивировочной части постанове не указано каким именно водителем (отсутствует Ф.И.О.) и на каком именно транспортном средстве совершено правонарушение), т.е. не в полной мере изложены обстоятельтсва, установленные при рассмотрении дела?????? И какой нормой права следует пользоваться при этом???

Хочу самостоятельно обжаловать его!!!!!!
У мене питання на Вас склали Протокол про адміністративне правопорушення, чи винесли постанову?

Якщо постанову то на підставі якої ст. КУпАП?

Якщо склали протокол то ч ст. 256 КУпАП зазначено, що у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.
Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами.
У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу, в ньому робиться запис про це. Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви свого відмовлення від його підписання.
При складенні протоколу особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснюються його права і обов'язки, передбачені статтею 268 цього Кодексу, про що робиться відмітка у протоколі.


Тобто в мотивувальній частині не обов"язково зазначати, який транспортний засіб, та під керуванням кого, так як у верхній частині протоколу зазначається на кого він складається, і зазначаються дані ТЗ.

2. Протоколи та постпанови оскаржуються, але мені потрібно знать Протокол ви підписували чи ні? Від цього залежить багато чого.


Составили Постановление на месте. От получения Постановления отказалась. Свидетели есть. Указаны в протоколе....
1. В протоколі про адміністративне правопорушення підписувались?
2. Свідки бачили саме правопоршення, чи після того як Ви відмовились підписуватись їх зупинили і попросили підписатись? Це важливо, якщо вони не бачили правопорушення то можна викликатив суд і постанову розвалити.
3. по якій статті притягнули до відповідальності?

Не забудьте у Вас, десять днів на оскарження, тому не тягніть.
Від отримання можна відмовитись, попередньо зробивши прочерк в графах "свідки". В противному випадку, якщо є бажання подальшого оскарження, буде складно довести свою позицію без фактування в протоколі, зазначення пояснень по суті правопорушення.
пс. завтра останній день для оскарження.

_ _ _
litigation.kiev.ua@gmail.com
Добрый день, поскажите пожалуйста, гаишник остановил за превышение скорости. На спидометре было 79км/ч, показывает какой-то свой непонятный прибор, на котором написаны скорость (85 км/час) и время нарушения ( 8 секунд назад). Доказать что это скорость наша он никак не может, только его утерждения. Протокол составил и постанову. В постанове муж написал "не згоден". Возможно это обжаловать или штраф нести сразу?
Оскаржити не тільки "можно", а і "нужно"! smiling smiley
Ст. 288 КУпАП "постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено - у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом"
Ст. 289 КУпАП "Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано ПРОТЯГОМ ДЕСЯТИ ДНІВ з дня винесення постанови".
Оскаржувати або у вищестоящий орган або безпосередньо до суду. Витрати - на цінні листи. Вам вирішувати, але заплатити завжди встигнете.

_ _ _
litigation.kiev.ua@gmail.com
а можете сказать, что это оскарження должно содержать, куда оно подается, держ.мито какое-то оплачивается, судебное заседание должно быть? как в жизни это происходит?
1.Стаття 288. Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення

Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:

1) постанову адміністративної комісії - у виконавчий комітет відповідної ради або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом;

2) рішення виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради - у відповідну раду або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом;

3) постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення - у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом.

Постанову про одночасне накладення основного і додаткового адміністративних стягнень може бути оскаржено за вибором особи, щодо якої її винесено, чи потерпілого в порядку, встановленому для оскарження основного або додаткового стягнення.

4) виключено 

5) виключено 

Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати.

Постанову уповноваженого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення може бути скасовано або змінено за протестом прокурора керівником відповідного органу, а також незалежно від наявності протесту прокурора - керівником вищестоящого органу.

Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

Тобто державне мито не сплачується.

Якщо оскаржуєте в прокуратуру, то ніхто нікуда нікого не визиває і все проходить без Вас, якщо в суд то визивають і відбувається судове засідання.
в ст.288 говорится о суде, а вы говорите в прокуратуру можно, можно поподробнее, а то тратить время и нервы на хождение как-то не очень хочется.
Посмотрите пожалуйста , если не сложно. Кому конкретно нужно адресовать сей документ? Спасибо.

Позивач:
02068, м. Київ, вул. ,
буд. , кв.
тел. _______________________
адреса електронної пошти _________________
Відповідач: посадова особа – Інспектор ДПС Броварського відділу ДПС
Гаркавка Микола Сергійович (ПІБ)

індекс, м. , вул. ____________________,
буд. ___, кв. ___
тел. _______________________
адреса електронної пошти – невідома
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування Постанови в справі про адміністративне правопорушення АІ 284021 від 05. червня 2010р.
по справі про адміністративне правопорушення
(в порядку адміністративного судочинства)
Я, Шкрябатовський Р.В., паспорт _________, ідентифікаційний номер _______, ___.___.2009р. керуючи автомобілем Mitsubishi Lancer, державний номер АА 1307 ІВ рухався по трасі Київ-Чернігів, зі швидкістю в межах 75-78 км/год згідно приладу для вимірювання швидкості руху на моєму транспортному засобі позаду іншого автомобіля. Був зупинений працівником ДАІ Гаркавка М.С . Після зупинення попросив пояснити причину зупинення. Зі слів працівника ДАІ я перевищив встановлену швидкість.Був складений протокол серія АІ 303553 та постанова АІ 284021 про адміністративне правопорушення. Зазначені протокол та постанова не відповідають обставинам справи.
При складенні Протоколу про адміністративне правопорушення Інспектором було допущено наступні порушення.
Оскаржуваною постановою на мене неправомірно накладено адміністративне стягнення з наступних підстав:
1. Я рухався позаду іншого автомобіля і, таким чином, підтвердити, що швидкість заміряна приладом Іскра 18793 належить моєму транспортному засобу неможливо, тому я не погодився із висновками Протоколу;
Згідно ст. 14-1 КУПАП передбачено, що особа притягується до адміністративної відповідальності у випадку, якщо її вина зафіксована за допомогою технічних засобів, що мають функції фото, відео фіксації. В протилежному випадку, можно стверджувати, що ніякакого порушения не було. Приладом Іскра 18793 не зафіксовано порушення ПДР моїм транспортним засобом.

2. Відповідач не надав мені документів на підтвердження своєчасного проходження перевірки та державної метрологічної атестації вимірювального приладу Іскра 18793, а також не повідомив із характеристиками можливих похибок у вимірах . Таким чином заміри було проведено із недотриманням вимог ст. 1, 2, 4, 9, 15, 17-20, 29-31 Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність” від 11.02.1998р., що виключає їх подальше використання в якості доказів у справі про адміністративне порушення;
3. Відповідачем у Протоколі і Постанові зазначено, що я порушив пункт 12.4 Правил дорожнього руху, затверджених Постановою КМУ від 10.10.2001р. №1306. В даному пункті ПДР зазначено, що у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 60 км/год, а ч.1 ст. 122 КУпАП встановлює відповідальність за перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 кілометрів на годину. В даному випадку за моїми свідченнями, що я рухався зі швидкістю не більше 80 км/год.
4. Відповідач не надав можливості висловитися та не розглянув свідчення свідка, що знаходився в автомобілі поруч з місцем водія.
На підставі вищевикладеного, керуючись п.12.4 Постанови КМУ “Про Правила дорожнього руху”, ст.ст. 1, 2, 4, 9, 15, 17-20, 29-31 Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність”, ч.1 ст. 122, ст.ст. 287-289 Кодексу України про адміністративні правопорушення, 6, 17, 18, 19 та статтями 104–106 Кодексу адміністративного судочинства України,
ПРОШУ:
- відкрити провадження у справі за даною позовною заявою та призначити справу до розгляду.
- На час розгляду справи, в порядку забезпечення позовної заяви, зупинити дію постанови АІ 284021, на підставі ч.1, 2, 3 ст. 117 КАС України
- скасувати Постанову АІ 284021, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю в моїх діях адміністративного правопорушення.
До заяви додаються:
1. 2 Копії паспорта позивача.
2. 2Копії ідентифікаційного коду позивача.
3. Копія позовної заяви.
4. 2 Копії Постанови АІ 284021 по справі про адміністративне правопорушення
від 05.06.2010р.
5. 2 Копії Протоколу АІ 303553 від 05.06.2010р.
11 червня 2010 року
Если уже подаёте в суд,тогда ответчика укзываете инспектора, который составил протокол и постанову про адм. штраф
то есть в протоколе фамилия гаишника который составил протокол, а если фамилию остановившего не помним?
Того гаишника, который протокол составил и подписал.
спасибо, а по тексту что-то выбросить или дописать нужно? и я так поняла, что подать можно в суд по месту проживания(а не прописки) и в прокуратур. А как этот орган правельно называется чтобы адресс узнать? Хочу отправить письмом.
Я сначала отправляла жалобу начальнику того гаишника,потом когда получала от них отрицательный ответ подавала иск в суд. В прокуратуту считаю незачем обращаться...задолбают, а результата "0".
А в протоколе гаишник написал, что измерял прибором Искра 18793?
получается нужно отправить НАчальнику Броварського взводу ДПС ?
Людмилка Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> получается нужно отправить НАчальнику Броварського
> взводу ДПС ?


Скаргу в течении 10 дней с даты составления постановы про адм. штраф - да
Людмилка Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> заказным? ценным?


обязательно ценным с описью и уведомлением
На перший погляд:
1. «зі швидкістю в межах 75-78 км/год згідно приладу для вимірювання швидкості руху на моєму транспортному засобі позаду іншого автомобіля»
«В даному випадку за моїми свідченнями, що я рухався зі швидкістю не більше 80 км/год»
Такими висловами Ви фактично підтвердили та погодились зі своїм порушенням.
Чітко сформулюйте «рухався в межах населеного пункту зі швидкістю 50 км/год, нижче максимально дозволеної
п. __ ПДР межі швидкості руху в 60 км/год»

2. «ніякакого порушения не було» - виправте русизм smiling smiley
3. Підтвердження сплати мита (за КпАПУ Ви звільнені від сплати, однак по КАСУ на практиці можуть повернути позовну заяву для усунення недоліків; 3,40 грн. – невеликі гроші).
4. Основна теза – «якщо її вина зафіксована за допомогою технічних засобів, що мають функції фото, відео фіксації». У Вашому випадку вимірювання швидкості здійснювалось не «Візирем», а «фєном», що фіксує фактично швидкість авто в космосі без можливості доказування приналежності саме Вашому авто.
5. Подавати в районний суд за місцем Вашої реєстрації проживання.

_ _ _
litigation.kiev.ua@gmail.com
то есть даже если мы ехали 78, то писать что ехали 56?
за місцем реєстрації проживання не реально, їхати в суд за 600км дорожче ніж заплатити штраф
Людмилка Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> за місцем реєстрації проживання не реально, їхати
> в суд за 600км дорожче ніж заплатити штраф


можно написать ходатайство, что бы рассмотрели без Вас
а если автомобиль зарегистрирован в Киеве, а водитель в Черновцах, можно подать иск в Киеве?
я правельно поняла, что Начальнику ДПС я подаю скаргу, а Гаи передает дело в сд по мест регистрации? или можно одновременно подавать Скургу в ДПИ и Позов в суд по мест регистрации?
Людмилка Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> я правельно поняла, что Начальнику ДПС я подаю
> скаргу, а Гаи передает дело в сд по мест
> регистрации? или можно одновременно подавать
> Скургу в ДПИ и Позов в суд по мест регистрации?


Вы сначала пишите Скаргу начальнику ( в течении 10 дней после даты протокола - не пропустите срок- это важно),потом ничего не делаете, ждёте 30 дней - начальник гаиншиков Вам должен ответить, обычно пишут, что всё у них в норме так что все в лес....и в течении 10 дней после получения ответа от начальника гаи Вы направляете иск в суд (тоже не пропустите срок - обычно гаишники на заседания суда не ходят и если у Вас все сроки в норме тогда суд принимает решение в Вашу пользу...ну в данной ситуации я думаю суд должен принят положительно решение)
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00045899999999999