Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

неправдиві покази за вказівкою адвоката у к.справі

Відправлено користувачем Розумник 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Відносно громадянина-підприємця слідчим податкової міліції порушено кр. справу про що складено ним постанову про притягнення його як підозрюваного і взято підписку про невиїзд.Підприємець наняв адвоката у адвокатському об"єднанні.Під час досудового слідства за вказівкою адвоката цей підозрюваний надав свідчення в яих він зізнався у соєнні злочинів які він не скоював.Адвокат йому пояснив що зізнання пом"якшує вину.Після цього слідчим громадянинові була вручена постанова про притягнення його як обвинуваченого, справу із обвинувальним висновком направлено до суду.Після того як цей громадянин ознайомився зі справою сам у суді перед початком судового засідання по суті, то зрозумів що він себе обмовив, фактично дав свідчення проти себе.Як цей громадянин може відмовитись від своїх свідчень в судовому засіданні, якщо зі справою він не знайомився при досудовому слідстві, а у зауваженнях(за вказівкою адвоката) підписав що зауважень та клопотань по справі у нього не має?Адвокат при цьому з матеріалами справи не знайомився.Моя думка така що йому треба відмовитись від цих свідчень посилаючись на непрофісіоналізм захисника.Хто може прокоментувати цю ситуацію шановні юристи?
Да причем тут чей-то непрофессионализм... своей головой всегда надо думать... тем более в _таких_ ситуациях.

ИМХО лучше сослаться на ст. 63 Конституции

Стаття 63. Особа не несе відповідальності за відмову давати
показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких
родичів, коло яких визначається законом.

И просто сказать, что тогда у него было помутнение рассудка, аффективное состояние, и он наговорил того, чего на самом деле не было. И на этом основании и на основании ст. 63 отказаться от показаний.
И на этом этапе просто замолчать. Пусть другие люди свидетельствуют, совершал ваш ЧП преступление или не совершал.

Хотя в любом случае смотрите по своим обстоятельствам, советы на форуме - это только информация к размышлению, не более.

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Якщо можете то візьміть справку ще у лікаря, що у вас був наприклад "гіпертонічний криз", краще взять довідку вечором цього ж дня після свідчень що Ви звертались до лікаря і він дав Вам довідку що у вас там був передінфарктний стан, ну щось таке, можливо так якось відмовитесь, скажите мов нічого не соображав казав, що мені погано, а вони підсунули підписати я й підписав що б швидше підти до лікарні, але такого нічого не було.

Посилання на непрофісіалізм не пройде, адже не адвокат підписувався а Ви.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00026399999999993