Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

ст. 366 ККУ і послуги бух. обліку підприємець

Відправлено користувачем biy 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Я, СПД-підприємець, надаю юридичній особі послуги з ведення бух.обліку на підставі договору про надання послуг з ведення бухгалтерського обліку. В одному із звітів в пенсійний фонд я не вказав суму заборгованості по заробітній платі, хоч фактично вона на підприємстві була. На підставі цього проти мене відкрито прокуратурою кримінальну справу за ст.366 ч.1 ККУ за кваліфікуючими ознаками - службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також складання і видача завідомо неправдивих документів.
Чи являюсь я службовою особою. в даному випадку і чи є "Розрахунок суми страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті" - офіційним документом??? Може ще є якісь нюанси в такому випадку???
Нет, вы не являетесь служебным (должностным) лицом. Поэтому не можете быть субъектом преступления по указанной вами статье.
Какой кошмар !!!!!!! Бухгалтер права на ошибку уже вообще не имеет , чуть что , сразу статья .
Крепись коллега . Сама была в похожем переплёте . По своему опыту скажу , что в данной ситуации крайне сложно доказать умысел , что все эти документы были заведомо не правдивые . Ошибся человек и всё тут и никакого злого умысла никогда у меня не было . Они очень сильно морально пресуют , но главное не поддаваться . Цель у них всё равно одна - деньги выкачать .Тем более если Вы ЧП , тут правильно написали Вы не должностное лицо .


бред какой-то
своим вопросом сами уже и ответили
а ущерб есть? а право подписи? а подпись? а что такое подпись и в каком месте? а договор?
прокуратура - не имеет НИКАКОГО отношения к хозяйственным отношениям между заказчиком и исполнителем, тобто ответственность ваша только перед заказчиком.
моральный ущерб - самое то

"В одному із звітів в пенсійний фонд я не вказав суму заборгованості по заробітній платі"
вот тут и цепляются за "Я не вказав"
сами на себя вешаете статью, хотя той статьи даже в этом случае нет...

этож как надо исполнять бухуслуги не имея представления об ответственности???
А ви що підписували їх звіти?
Причому тут ст366
Leda [ Відповісти приватно ]
Re: ст. 366 ККУ і послуги бух. обліку підприємець нове 16 липня, 2010 13:02
Нет, вы не являетесь служебным (должностным) лицом. Поэтому не можете быть субъектом преступления по указанной вами статье.
==========================
+1

2 biy
вот еще письмо, возможно пригодится в общении с тАвариШШами:
МИНИСТЕРСТВО ВНУТРЕННИХ ДЕЛ УКРАИНЫ
ГЛАВНОЕ СЛЕДСТВЕННОЕ УПРАВЛЕНИЕ
ПИСЬМО

от 31.03.2010 г. N 13/3-4156

В Главном следственном управлении МВД во исполнение поручения заместителя Председателя Комитета по вопросам борьбы с организованной преступностью и коррупцией Верховной Рады Украины Джиги Н. В. в пределах компетенции рассмотрено обращение относительно проблемных вопросов привлечения к уголовной ответственности бухгалтеров предприятий.

Сообщаем о том, что в соответствии со статьей 98 УПК Украины уголовное дело может быть возбуждено в том числе и в отношении бухгалтеров предприятий при наличии поводов и оснований, указанных в статье 94 названного Кодекса.

Общее понятие служебного лица дано в примечании 1 к ст. 364 УК Украины. Кроме того, лицо является служебным не только тогда, когда оно исполняет соответствующие функции или обязанности постоянно, но и тогда, когда оно делает это временно или по специальным полномочиям при условии, что указанные функции или обязанности возложены на него в установленном законом порядке правомочным органом или правомочным служебным лицом. Занятие определенной должности или поручение временно исполнять соответствующие обязанности должно быть оформлено соответствующим решением (приказом, распоряжением и т. п.).

Таким образом, лицо, которое ведет бухгалтерский учет по гражданско-правовому договору о предоставлении услуг по бухгалтерскому и налоговому учету, если оно не назначено на должность на предприятии, не является его служебным лицом, то есть исполняющим организационно-распорядительные, административно-хозяйственные обязанности, не может нести уголовную ответственность за совершение преступлений, субъектом в которых является специальное (служебное) лицо.

Такие работники предприятий, функциональные обязанности которых так или иначе связаны с финансовой и налоговой документацией, но на которых не возложена ответственность за финансовую деятельность юридического лица в целом и исполнение обязанности относительно ведения надлежащим образом бухгалтерского учета, при наличии оснований могут привлекаться к ответственности в качестве пособников в совершении ряда преступлений экономической направленности и в сфере служебной деятельности.

Кроме того, в случае если лицо, находясь на должности бухгалтера на основании трудового договора, совершает общественно опасное деяние, при наличии достаточных данных его действия необходимо квалифицировать по соответствующим статьям особой части Уголовного кодекса Украины, в том числе и по статьям 212, 364, 367 УК Украины.

Также сообщаем о том, что в соответствии со статьей 112 УПК Украины по делам о преступлениях, предусмотренных частями 2, 3 и 4 ст. 212 УК Украины, досудебное следствие проводится следователями налоговой милиции.

Большая часть преступлений, предусмотренных статьями 364, 367 и 369 УК Украины, расследуется следователями прокуратуры.



Заместитель начальника


В. Ильчук

Так, я підписував цей звіт. Згідно договору про надання послуг з ведення бухгалтерського обліку:
___________________________________________________________________________________

2.4. За цим Договором Виконавець зобов’язаний:
2.4.1. Виконувати функції головного бухгалтера на підприємстві. Здійснювати організацію бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності та контроль за ощадливим використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, особистими силами, та силами бухгалтерії, що йому підпорядковується.
2.4.2. Формувати відповідно до законодавства про бухгалтерський облік облікову політику виходячи зі структури й особливостей діяльності підприємства, необхідності забезпечення його фінансової стійкості.
2.4.3. Надавати послуги на належному рівні. Надані послуги визнаються належними, коли вони виконані відповідно до вказівок Замовника та нормативних документів, які регламентують надання таких послуг. Виконання не визнається неналежним, у разі, коли його належному виконанню перешкоджало невиконання чи неналежне виконання Замовником взятих на себе зобов’язань.
2.4.4. Допускати ревізійну комісію (ревізора) Товариства, інші контрольно-ревізійні органи і представників державної податкової адміністрації до перевірки документів і матеріалів, що входять до його відання, з дозволу Генерального директора.
2.4.5. Забезпечувати раціональну організацію бухгалтерського обліку та звітності на підприємстві.
2.4.6. Забезпечувати законність, своєчасність і правильність оформлення документів, розрахунків з заробітної плати , правильне нарахування і сплату податків і зборів у державний та місцеві бюджети, страхових внесків у державні соціальні фонди, погашення у встановлені терміни заборгованостей банкам за позиками.
2.4.7. Здійснювати контроль за дотриманням порядку оформлення первинних і бухгалтерських документів, розрахунків і платіжних зобов’язань, витрат фонду заробітної плати, за встановленням посадових окладів працівникам підприємства, проведенням інвентаризацій основних засобів, товарно-матеріальних цінностей і коштів, перевірок організації бухгалтерського обліку і звітності, а також документальних ревізій на підприємстві.
2.4.8. Брати участь у проведенні економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності підприємства за даними бухгалтерського обліку і звітності з метою виявлення внутрішньогосподарських резервів, усунення втрат та непродуктивних витрат.
2.4.9. Вживати заходів з попередження нестач, незаконної витрати коштів і товарно-матеріальних цінностей, порушення фінансового і господарського законодавства.
2.4.10. Вести роботу з забезпечення суворого дотримання штатної, фінансової і касової дисципліни, кошторисів адміністративно-господарських та інших витрат, законності списання з рахунків бухгалтерського обліку нестач, дебіторської заборгованості та інших втрат.
2.4.11. Забезпечувати складання балансу і оперативних звітів про доходи та витрати на підприємстві як в контролюючі органи так і для аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства
керівництвом, податкової звітності, статистичної звітності, звітів у соціальні фонди та іншої бухгалтерської звітності, подання їх у встановленому порядку у відповідні органи.
2.4.12. Негайно повідомити Замовника про причини, які можуть зашкодити чи унеможливити належне виконання замовлення. Даний пункт стосується також випадків, коли належному виконанню замовлення перешкоджають дії самого Замовника.
2.4.13. У разі, коли вказівки Замовника суперечать законодавству, Виконавець повідомляє про це Замовника.
2.4.14. Проводити контроль та організацію за веденням обліку у бухгалтерії та інших підрозділах підприємства.
2.4.15. Забезпечувати схоронність переданих йому матеріалів та конфіденційність відомостей, що містяться в них.
а задолженность по з/плате когда наехали уже была погашена????????
Коли винесли обвинувальний висновок, заборгованості по з/пл. вже не було. Але, що спільного це має із ст. 366
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000386