Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

выведение из реестра залога

Відправлено користувачем marfyshenka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день,
Прошу прощения что вопрос немного личного характера, но обратится больше не к кому.

Ситуация: Куплено авто к кредит. Был подписан кредитный договор, застраховано авто, подписан договор залога... и т.д.

По прошествии 2 лет, все чудесно платили в Укрпромбанк. Однажды приходим платить, а мне говорят, что банк поменялся. Чудесно, платим в другой банк. Вот пришло время Х и мне говорят, что я должна застраховать авто только в предложенных банком стр. компаниях (их всего 2 шт) и переоформить договор залога за свой счет ( естественно только в "их" нотариусов).

Вопрос: насколько правомерно требование о стр. компаниях и переоформлении договора залога? (в тех. паспорте указан владелец авто Укрпромбанк, на мой вопрос о смене тех паспорта после нового залога ответили, что ничего менять не будут)

Спасибо заранее
Re: выведение из реестра залога
Ох і весела у вас ситуація ..)))) Що написано в кредитному договорі? Загалом, договір застави може укладати власник авто - ви (принаймі таке має бути написано в кредитному договорі), а заставодержателем - є кредитор (тобто банк).
Загалом, почитайте уважно Закон про заставу.
У вашій ситуації - хто є заставодержателем взагалі? Щось ваш Укрпромбанк таке наплутав.... або в техпаспорті вказали неправильно(помилково виписали на банк)
Я б не радила переукладати жодних договорів застави. Справа в тому, якщо власник ліквідований, а ви заставодержатель - то ви маєте право вимагати визнання за вами права власності на це авто по суду та забрати із застави ваше майно smiling smiley
спасибо за внимание, кредитный пакет, как мне сказали выкупил другой банк, банк Дельта.

Залогодержателем является бывший банк, так составлены документы


Re: выведение из реестра залога
Якщо заставодержатель - банк, тоді чому він же вписаний в техпаспорт на авто? В техпаспорті має бути власник - кредитоотримувач, і зазначена фраза - "заборона на відчуження".
Бо у вашій ситуації зроблена помилка при видачі техпаспорта і вам тепер потрібно звертатись в суд та вимагати видати новий техпаспорт з правильними даними.
А щодо договору застави на новий банк (нового заставодержателя), то дивіться спочатку договір кредиту. З вами його мали переоформити. Що написано в договорі про неукладення договору застави - є якісь санкції або щось інше?
Спасибо ... вот взяла тех паспорт и покраснела, вы правы, собственник я, есть особливі відмітки, о том, что кредит Укрпромбак.

по поводу нового кредитного договора, то он еще не составлялся, только привезла все документы
Re: выведение из реестра залога
Ну якщо буде укладатися новий договір кредиту, тоді ви маєте укласти договір застави. Але, відразу поставьте питання про попередню заставу на Укрпромбанк та про техпаспорт. Домовляйтесь з банком як це все зробити. Поки не отримуєте від них ясної та чткої відповіді, не погоджуйтеся оформляти новий договір застави. Бо тут всі витрати ляжуть на вас smiling smiley
Да і пізніше будете мати проблеми, бо кредит погасите одному банку, а в техпаспорті написано інший. Ви не зможете продати авто. Вам потрібен документ про те, що Укрпромбанку ви нічого не винні....)))) Хоча, на мій погляд, це все має бути прописано в новому кредитному договорі. Якщо ні, то вимагайте або прописати в договорі, або дати Листа, про те, що новий банк викупив цю кредитну лінію. Короче, вам потрібен документ, якій говорить про передачу прав та обовязків новому кредитору!!!!!
Говоріть з банком, ви маєте зясувати всі моменти зараз, поки договір ще не укладений і не підписаний вами.
jurKa
огромное спасибо за подробную консультацию, надеюсь ваши ответы пригодятся еще кому-то
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000301