Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Бесплатная аренда нежилого помещения

Відправлено користувачем Ola-la 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день! У нас образовалась следующая ситуация: Физ.лицо является собственником нежилого помещения и одновременно одним из основателей стоматологической клиники, которая будет размещаться в этом помещении. Соответственно мы хотим взять у него в аренду как помещение так и оборудование. Подскажите ,пожалуйста, как лучше это сделать. И возможен ли вариант договора бесплатной аренды? Поскольку самому себе здавать помещение и еще платить за это налоги...согласитесь - не весьма благоразумно...
P.S. Физ лицо является ЧП на едином налоге.
Re: Бесплатная аренда нежилого помещения
На мою думку, можна укласти договір безоплатної оренди.
Переваги: Якщо приміщення буде здавати ФО на єдиному податку, то немає значення чи має він такий вид діяльності у Свідоцтві (відповідний код КВЕД). Не буде й обєкту оподаткування ПДФО.
Недоліки: ЦКУ та ГКУ на містять прямої норми, яка б говорила про те, що договір оренди може бути оплатний чи безоплатний. Про безопланий характер має бути прямо сказано у договорі. АБО щось на кшталт цього.
Тому, потрібно бути готовим к тому, що податкова за відсутності ціни договору може визнати його нікчемним або порахувати орендну плату з врахуванням споживчої якості речі та ін (ст.762 ЦКУ). Тоді, підете в суд і будете доводити, що договір дійсний й укладений з наміром використати його у госпдіяльності. Адже витрати по утриманню цього приміщення будете нести саме ви - підприємство. Хоча, цього може й не бути....))))))
Загалом, на практиці, багато хто уникає таких безоплатних договорів та встановлює мінімальну (чисто номінально) ціну оренди.
Залежно від того, наскільки ви готові до несподіваного повороту подій у майбутньому....))))
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00030000000000002