Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Отпуск директора

Відправлено користувачем Natalie 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Отпуск директора
В организации только директор имеет права подписи бухгалтерских документов (первичных, отчетов, только у него есть право подписи платежек и т.д.), так записано в уставе. Бухгалтер, соответственно, не предусмотрен.
Уходя в отпуск он приказом назначает своего заместителя ответственным за выполнение обязанностей директора. Достаточно ли только приказа, чтобы заместитель во время отпуска директора подписывал договора, бухгалтерские документы (расходные и налоговые накладные, акты выполненных работ), пользовался электронной подписью директора в системе банк-клиент и т.д. Или кроме приказа должна быть оформлена доверенность?
Re: Отпуск директора
А в статуті сказано, що диреткор має право передоручати підписувати документи первинної звітності іншій особі? Щодо клієнт-банку, то я не знаю жодної людини зі здоровим глуздом, яка б надала свій пароль на ел.підпис іншій особі....)))))) Адже, для банку підписується саме директор?
Re: Отпуск директора
Ні, такого не сказано. Але є пункт про те, що директор здійснює керівництво діяльністю товариства, розподіляє обовязки між своїми заступниками, визначає їх компетенцію та повноваження.
Щодо банк-клієнту, то, напевно, можна взагалі утриматись від здійснення платежів на час відпустки.


Re: Отпуск директора
Якщо директор не хоче відповідати за всі дії, що вчинить особа, якій передав повноваження, тоді краще винести таке на розгляд засновників (а). Вони можуть передати/наділити відповідними повноваженнями заступника директора чи іншу особу.
Щодо клієнт-банку, то платежі мають здійснюватись - адже є виконання зобовязань за госпдоговорами, зарплата, податки тощо....)))
Але тут вже як вирішать засновники....
Re: Отпуск директора
Хоча, якщо директор визначає компетенцію та повноваження заступників, думаю, що можна наказом розподілити обовязки між заступниками або наділити повноваженнями одного заступника. І по клієнт-банку він також може додати підпис такої особи тимчасово ...
Re: Отпуск директора
Дякую за допомогу!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00051599999999999