Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

СРОЧНО Уставной фонд

Відправлено користувачем практикант 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
5 лет назад из ООО выбыли участники...в течении года УФ не был уменьшен и доли в % были не распределены ....теперь мы хотим уменьшить и перераспределить доли в %, какими штрафами или какая ответственность ждет нас, за невыполненное..т.е. к чему быть готовыми.........
Re: СРОЧНО Уставной фонд
Тобто, якщо я правильно зрозуміла, ви учасникам, які війшли з ТОВ, не виплатили їхню частку? А протокол про зміну складу засновників складали?
тем кто вышел мы выплатили, но их проценты остались нераспрределенными, а по законы мы должны их были продать третьим лицам или уменьшить УФ, это не сделали, а хотим сделать сейчас


Re: СРОЧНО Уставной фонд
Загалом, я не бачу таких проблем для оформлення зменшення СФ. Складайте протокол 2010 роком і вносьте зміни до статуту.
Штрафів та відповідальності - нараз жодної. А ось нотаріус та держреєстратор можуть щось вигадати....)))))))))) Вони в таких питаннях непередбачувані!!!!
по закону УФ должен быть уменьшен, если в течении года не были проданы доли(части).... я понимаю, что передраться может госрегистратор, вот и спрашиваю последствия, к чему быть готовым........
Re: СРОЧНО Уставной фонд
На мою думку, як раз реєстратор не матиме законних підстав відмовити у проведенні держреєстрації. А ось нотаріус - той може перевірити та запитати, коли вони вийшли фактично, якщо якась інфа проскочить в розмові (наприклад, про 5 років). Все ж такі оформляти це через такий термін....)))))
Питання: а ви оформляли зміни у складі засновників? Якщо так, то проблем не має бути.
Подскажите, пожалуйста, нормативку об обязательной необходимости нотариального заверения купли-продажи уставной доли в ООО. Ранее договор купли - продажи оформлялся в простой форме, а вчера регистраторы не приняли доки по выходу 2 учредителей из состава ООО (свои доли продали третьему оставшемуся за 500грн.).
Re: СРОЧНО Уставной фонд
Це виключно для здійснення державної реєстрації (ч.3 ст.29 Закону про державну реєстрацію № 755), ЦКУ та ГКУ такого не передбачають.
/Це виключно для здійснення державної реєстрації (ч.3 ст.29 Закону про державну реєстрацію № 755), ЦКУ та ГКУ такого не передбачають./

Так от ми і подали доки держ. реєстратору про зміни в статуті ТОВ, а саме про зміну складу засновників (було 3, став один), а реєстратор затребував надати Договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі (два вийшовших продали третьму, що залишився) завірений нотаріально. Раніше такого не було. За завірення такого договору нотаріус затребував по 1000,00грн. за кожен договір та необхідно сплатити 15% від отриманої третім учасником долі. Стат. капітал під-ва 1000 000,00грн. Третій учасник володів раніше лише 25% (250000,00грн.) таким чином потрібно сплатити 112500,00грн.(15%) Під-во збиткове, не працює, коштів на сплату цих 15% не має,а засновники не хочуть в подальшому бути в складі засновників. От так ситуація. Майже така ситуація з уступкою прав, тільки договір уступки не потрібно нотаріально завіряти, а 15% сплачуєш. Як засновникам вийти зі складу ТОВ з найменшими поблемами?
Так почитайте статтю Закону про державну реєстрацію №755.
Вам же jurKa написав. Можливо знайте відповіді на свої питання.
Спасибо за помощь! Перечитала:
Державна реєстрація змін до установчих документів юридичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності
Згідно зі ст. 29 Закону про державну реєстрацію для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи засновники (учасники) або уповноважений ними орган чи особа повинні подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) такі документи:
- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи;
- нотаріально посвідчену копію рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу, яким затверджено зміни до установчих документів;
- оригінал установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію;
- два примірники змін до установчих документів юридичної особи та два примірники установчих документів у новій редакції, або два примірники установчих документів у новій редакції;
- документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів (30% збору, що стягується за проведення державної реєстрації юридичної особи).
У разі внесення змін до статуту, які пов'язані із зменшенням статутного фонду юридичної особи, крім зазначених документів, додатково подається документ, що підтверджує внесення плати за публікацію у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації відповідного повідомлення.
У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників юридичної особи, крім вищезазначених документів, додатково подається або копія рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників), засвідчена в установленому порядку, або нотаріально посвідчена копія заяви фізичної особи про вихід зі складу засновників (учасників), або нотаріально посвідчений документ про передання права засновника (учасника) іншій особі, або рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) зі складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи.

И все же Закон пишет: АБО нотариально заверенное заявление АБО нотариально заверенный документ на передачу прав другому лицу. А у нас регистраторы требуют И то И другое... и нотариально заверенное (завление нотар. в наличии им его мало, несмотря на то что в заявлении судьба его доли в уставном фонде указана четко - продана такому-то).

Если у кого - то была аналогичная ситуация, подскажите как и что вы платили (имею ввиду платили ли 15% с приобретаемой доли по договору купли-продажи)confused smiley
Вот нашла такое разъяснение от Гос комитета регуляторной политики и предпринимательства:

15.04.2010

Главою 54 розділу III Цивільного кодексу України визначено загальні положення про купівлю-продаж. Статтею 657 Кодексу встановлено, що договір купівлі-продажу земельної ділянки, єдиного майнового комплексу, житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації.

Отже, ЦКУ не передбачено нотаріальне посвідчення договору купівлі-продажу частки учасника в статутному капіталі товариства. Проте необхідність його нотаріального посвідчення може бути встановлена іншими законами або домовленістю сторін.

Відповідно до частини третьої статті 29 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (далі - Закон про реєстрацію) у разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається або копія рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників), завірена в установленому порядку, або нотаріально засвідчена копія заяви фізичної особи про вихід зі складу засновників (учасників), або нотаріально засвідчена копія документа про перехід чи передання частки учасника у статутному капіталі товариства, або нотаріально посвідчений договір про такий перехід чи передання, або рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) зі складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи.

Отже, Законом про реєстрацію встановлено вимогу щодо подання державному реєстратору, зокрема, оригіналу договору про перехід чи передання частки в статутному капіталі товариства та його нотаріального посвідчення.[

Таким чином, для проведення державної реєстрації змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи, у разі укладення договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю, державному реєстратору додатково до переліку документів, визначених частиною першою статті 29 Закону про реєстрацію, необхідно подавати нотаріально посвідчений договір про такий перехід чи передання.

Ладно, нотариально заверим, но почему нотариусы берут 15% от продаваемой части уставного фонда?
Re: СРОЧНО Уставной фонд
У вас надто мудрий нотаріус... Нотаріус має брати 1% (мито відповідно до Декрету № 15-93) плюс витрати нотаріуса за оформлення договору. Які 15%? Скільки разів це оформляли, ще такого ніхто не вимагав!!! У вас фізична особа продає фізичній особі... Звідки взяли 15 % та ще й з суми СК?
Такі договори оформляються виключно з метою здійснити держреєстрацію, для них не встановлено жодних вимог чи обмежень для нотаріального оформлення!!!
Може поміняєте нотаруіса? Або пригрозіть йому що сплатите, але по суду будете вимагати цю суму та ще й збитки...Або попросіть відмову через несплату цих 15%. Скажіть, що будете оскаржувати дії нотаріуса в суді або в Мінюст... Вони цього дуже бояться...)))))
Большое спасибо, jurKa !
Согласны с Вами на все 100. Обзвонили нотариусов и нашлось всего 2,которые бы взялисьза данное нотариальное заверение. Некоторые просто ответили - не делаем такие договора, только одна объяснила, что так как ЦКУ и ХКУ этого не требуют нот. заверение поэтому они не делают его и вообще (понизив голос), что там имеются нюансы несовсем понятные и ... Два согласившихся требуют оплату этих 15% (вроде как бы выступают налоговым агентом по отношению к покупателю или фиг знает кого). Это в достаточно крупном пром. городе в Полт. обл.sad smiley
Продумываем варианты уменьшения уст фонда до максимально минимального и затем выход с уступкой корп.прав . Но опять очень много вопросов.

Может кто сталкивался, подскажите как с минимальными затратами учредителям уйти? Пожалуйста!!!!
Из закона о гос.регистрации о смене учредителей:
"або нотаріально засвідчена копія документа про перехід чи передання частки учасника у статутному капіталі товариства"
Подскажите, пожалуйста, Как оформляется этот документ про перехід чи передання частки учасника? Протокол учредителей? Или что-то другое?
Нотаріусом і оформлюється.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000384