Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Налоговая накладная!!!!"1"

Відправлено користувачем Taras-uspishnyj 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Підскажіть будьласка чи відповідає вимогам ДПА податкові накладні в яких стоять основні печатки з позначками "1"????????????????????????(Буду дуже вдячний за відповідь ))))) особливо працівникам ДПА)

Ми поставляєм продукцію багатьом будівельним торговим центрам.
На податкових накладних ми ставим такі печатки підприємства:
-Основна печа,
-Додаткова основна печатка з позначкою "1",
Наш постачальник не сплачує товар на основі того, що под.накладні не правильно оформлені
бо там стоять не ті печатки.Тобто Додаткова основна печатка з позначкою "1".
Вони обгрунтовують це тим, що в листі податкової написано::« податкові накладні, скріплені печатками "Канцелярія", "Фінансовий відділ", "Для документів", "Для довідок" або будь-якими іншими, виготовленими за умови дотримання норм вищезгаданої Інструкції або Інструкції про порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 18 жовтня 1993 року N 643, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 28 жовтня 1993 року (яка втратила чинність згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ України від 11 січня 1999 року N 17). крім основної печатки підприємства та простої круглої печатки "Для податкової накладної", не дають права підприємству-покупцю на податковий кредит, оскільки кожна
з вищезазначених печаток має свої особисті повноваження (про які говорить їх назва).
Однак ця відповідь була зроблена ДПА трохи на інше питання.

Читаючи цю відповід буквально можна дійти висновок що і печатки "Для податкової накладної"позначкою "1" також будутьне відповідати вимогам.
А можливість таких печаток передбачено Інструкції про порядок видачі міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям, господарським об'єднанням та громадянам дозволів на право відкриття та функціонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток і штампів, а також порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів, затвердженої наказом МВС України від 11.01.99 р. N 17 та зареєстрованої в Мін'юсті України 28.04.99 р. N 264/3557, зокрема:
підприємства, установи, організації, господарські об'єднання, суб'єкти підприємницької діяльності, об'єднання громадян, суб'єкти господарювання однієї з інших організаційних форм підприємництва можуть мати тільки по одному примірнику основної каучукової або металевої печатки.
Якщо в діяльності зазначених організацій недостатньо використання однієї печатки, то є припустимим - відповідно до наказу, розпорядження або рішення по них - виготовлення додаткових печаток з цифрами "1", "2" і т. д., а також простих круглих печаток та різних штампів для: секретаріатів, секретних відділів (спецчастини), канцелярії (загального відділу), управлінь справами, адміністративно-господарських управлінь (відділів), управлінь (відділів) кадрів, а також інших, які передбачені статутом, положенням або наказом по цих підприємствах.

Буду дуже вдячний за відповідь )))))
Re: Налоговая накладная!!!!"1"
Для того, щоб пояснити свою позицію, буду виходити із порядку заповнення податкової накладної.
По-перше, Лист, на якій ви посилаєтесь, ще 1999 року. Там справді сказано, що "...крім основної печатки підприємства та простої круглої печатки "Для податкової накладної", не дають права підприємству-покупцю на податковий кредит, оскільки кожна з вищезазначених печаток має свої особисті повноваження (про які говорить їх назва)..."
По-друге, ваш контрагент не приймає податкову накладну через неправильне заповнення, оскільки він "переживає" за свій ПК. Якщо зважати на те, що серед обовязкових реквізитів, визначених у пп. 7.7.1 Закону про ПДВ, взагалі немає такого реквізиту як печатка, то чи можна взагалі говорити про неправильне або неналежне оформлення ПН? (наприклад, постанова ВГСУ від 22.07.2004 р. у справі № 25/274а). Та й взагалі, встановлюючи особливі правила оформлення податкової накладної у Наказі № 165, на мою думку, податкова дещо розширила свої права по відношенню до Закону про ПДВ.
По-третє, багато судових рішень по спорах щодо оформлення податкових накладних дозволяють зробити висновок, що суд також звертає увагу на можливість ідентифікувати продавця (код ЄДРПОУ на печатці).
Хоча стурбованість вашого контрагента розумію, адже як показує практика, бухгалтери вимагають наявності оригінальної печатки на податковій накладній, не визнаючи навіть накази продавця по підприємству про використання додаткових печаток.
Якщо податкова захоче дістати, то перше, що приверне її увагу - це податкові накладні. А потім потрібно буде бігати по судах та доказувати право на ПК та ВВ. Цього, як правило, ніхто не бажає.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00026800000000005