Добрый день ! Прочла статью Назара Дмитришина (ДтКт25-26,стр 47) и впору запониковать-все,подлежит ликвидации предприятие.на котором я работаю,только потому,что Назар в статье дает ссылку на ч.12 ст 19 Закона о госрегистрации и на этом основании делает вывод:Несоответствие фактического и зарегистрированного местонахождения юрлица может причинить немало неудобств такому лицу,наибольшее из которых-его ликвидация.
А теперь представьте себе лицо директора такого предприятия,к которому примчался неискушенный главбух ,размахивая этой статьей...
А затем представьте себе лицо этого главбуха,когда директор заставит его почитать внимательно этот самый Закон...
Зачем строить выводы статьи только на части 12.ст 19 Закона о госрегистрации,а именно
12. У разі ненадходження в установлений частиною одинадцятою цієї статті строк реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор зобов'язаний надіслати рекомендованим листом протягом п'яти робочих днів з дати, встановленої для подання реєстраційної картки, юридичній особі повідомлення щодо необхідності подання державному реєстратору зазначеної реєстраційної картки.
если есть статья 11 этого же Закона
11. Юридична особа зобов'язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.
и статья 14
14. У разі неподання юридичною особою протягом місяця з дати надходження їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність підтвердження зазначених відомостей.
Якщо державному реєстратору повернуто рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку про відсутність юридичної особи за зазначеною адресою, державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.
Из которых следует,что если Госрегистратору направляется форма 18-ОПП,то это не значит,как следует из статьи,что Госрегистратор сразу же исключает предприятие из Госреестра и у предприятия возникают проблемы.
Или я не права?
С ув.
Люблю тебя, моя страна