Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Розрахунок коригування!!! Хелп, голова не варитьsad smiley

Відправлено користувачем rainy_days 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 2    Сторінки: Попередні12
вже прикопалися, хочуть щоб я виправляла помилку і сума така не маленька, відносно...

як же правильно зробити??? sad smiley
Ось, що було в узагальн. конс.

Питання 4. Чи може бути виключена з Єдиного реєстру помилково сформована податкова накладна?

Відповідь. Якщо показники документа, вказані платником при його реєстрації в Єдиному реєстрі, не відповідають тим, що містяться у податковій накладній, такий документ не може бути виключений з Єдиного реєстру і не може бути підставою для формування податкового кредиту покупцем. При цьому платник має право зареєструвати в Єдиному реєстрі правильно оформлену податкову накладну, яка підлягає включенню до реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та відображенню у деклараціях контрагентів.

Питання 5. Які наслідки помилкової реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі?

Відповідь. Наявність в Єдиному реєстрі податкової накладної з помилками спричиняє розбіжності між даними Єдиного реєстру та реєстру виданих податкових накладних платника податку - продавця. Ці розбіжності є податковою інформацією, що свідчить про можливі порушення платником податків податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи податкової служби. Якщо платник не надасть пояснення щодо суті таких розбіжностей та документальні підтвердження своїх пояснень на обов’язковий письмовий запит органу державної податкової служби протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту, це є однією з обставин, за наявності якої здійснюється документальна позапланова перевірка платника податку (підпункт 78.1.1 пункту 78.1 статті 78 розділу ІІ Кодексу).
и возможно стоит выписать правильную нн от 17/10/2012 на сумму 9000..., а 19/10 на сумму 1000. А старую нн на 10...сторнировать через РК......либо же оставить ее (на 10000) висеть едином реестре без отражения своем учете..., но тогда см. ответ 5


Я уже писала выше, что в моем случае (зарегила нн неправильной датой) я даже составить РК не могу, так как НН неправильно выписана и, согласно консультациям ГНИ (обобщающей и в Единой базе), покупатель не сможет по ней отразить кредит. И там же ГНИ пишет, что изъять из Ед.реестра неправильно выписанную НН никто не может, но правильно выписать и выдать покупателю мы должны. Т.е., не говоря прямым текстом, ГНИ наталкивает на мысль "забыть" о неправильно выписанной и зарегистрированной НН и выписать и зарегить правильную. В свой реестр же мы должны включить только правильно выписанные НН.

Исходя из вышесказанного, я ничего не делала с неправильно выписанной НН, а просто выписала еще одну с таким же номером, но правильной датой и зарегистрировала ее. И эту правильную выдала покупателю.
Это было в этом месяце, поэтому о последствиях еще пока ничего не известно. Но в моем случае другого выхода нет (покупатель не имеет права отражать у себя в НК налоговую накл. с неправильной датой, и следовательно, не подпишет мне РК).

В вашем случае, если следовать моему алгоритму, тоже можно "забыть" о неправильной нн от 17.10.12, а выписать и зарегить правильную от 17.10.12 и правильную от 19.10.12.
Решать, конечно, Вам.
Все !!!! знайшла як викрутитись без проблем для себе і клієнта, всім дякую smiling smiley
Розказую все по порядку. З самого початку.

Виставили рахунок клієнту на суму 9982.00 грн. (в цьому рахунку вартість одного товару була початково 660 грн. Без ПДВ).
Потім клієнт подумав- подумав і вирішив що цей один товар йому не підходить він хоче трошки інший, цей інший коштує 1525.00 грн. Без ПДВ.
Далі клієнти оплатили ще по старому рахунку суму 9982.00 грн.
Потім я помилково виписала ПН на аванс, але на суму вже товару по вищій ціні, тобто 11020.00 грн., зареєструвала.
Вирішили поступити наступним чином: у нас є ФОП, в якого є переплата на велику суму ще в одного ФОПа, і який може задніми числами дати парочку товарних чеків. Наш ФОП умовно купує цей товар і отримує на нього товарний чек, потім продає нам.
Моє завдання було домовитись з клієнтами, що ми закриваємо оплачений ними товар на суму 9982.00 грн., і не міняємо ціну того одного товару на більшу. Я віддаю їм ПН на 11020 грн., коректую цю ПН на -1038 грн., і видаю їм видаткову на суму 9982.00 грн.
Звісно трохи в грошах попадаю, але потім ще їм щось продам на цю різницю.
Вирішила , що це найбільш безболісна процедура і для нас , і для клієнта.
АЛЕ, є ВЕЛИКЕ АЛЕ мені повезло , що в мене є такий підприємець , і в нього є така можливість продати товар.
ну в мене на залишку ще залишається одна лишня штука цього товару за вищою ціною, яку придбала в іншого постачальника
Добрый вечер ! Подскажите пожалуйста был возврат от покупателя в 2011 году.Товар импортный.это возврат я не зарегистрировала в ЕРНН.Чтобы не было проблем бухгалтер (покупателей) делает уточненку и забирает этот возврат.Скажите пожалуйста мне тоже надо делать уточненку по этому возврату.и увеличивать свои обязательства.?
Заранее спасибо!
если Вы показали этот возврат в дод. 1 и в стр 8,1 декл. НДС за февраль, то Вы сейчас уточняете декларацию, но перед подачей уточненки уплачиваете обязательства (на сумму ндс-а по возврату) + 3% штрафа.
Quote
Alina
если Вы показали этот возврат в дод. 1 и в стр 8,1 декл. НДС за февраль, то Вы сейчас уточняете декларацию, но перед подачей уточненки уплачиваете обязательства (на сумму ндс-а по возврату) + 3% штрафа.
Спасибо Вам большое что ответили !
НЕзачто, только ошиблась, в декл. за январь( мысли уже о другом)smiling smiley
Девочки такая ситуация.
1.октябрь месяц 2012 года делаем отгрузку на ФОП1 на суму 12000 грн. ФОП неплательщик НДС.
2. 28 февраль 2013 года этот ФОП1 не сохранил накладную и делает нам частично проплату за товар с другого ФОП2 тоже неплательщика. ели нашла 01 марта что за люди нам заплатили и соответственно не успеваю вернуть деньги тому ФОПу2 плательщику.
3. Договариваемся о следующем: Я получаю деньги с ФОП 1 , и возвращаю деньги ФОП. ФОП 2 дает мне письмо о том что прошу вернуть неправильно перечисленные деньги. возврат идет мартом. Я у себя не показываю ни НО в феврале, ни РК в марте.
4. Дир кричит что никому ничего не будет возвращать (в смысле деньги) , а сделайте возврат товара с ФОП 1 , а отгрузку на ФОП 2.
При возврате товара ФОП 1 согласно НКУ я не имею права откорректировать НО , т.к. возврат от неплательщика и товар не оплачен. При отгрузке товара ФОП 2 у меня опять НО.
Правильно ли я мыслю?
Вроди да, на ФОП 2 у Вас будет 2 НН (февраль-март) и Вы попадаете еще на 2000 НДС-аsad smiley
Если ФОП 2 пишет что прошу вернуть неправильно перечисленные деньги в сумме ___, то могу не отображать НО в феврале. Или же отображаю НО февралем, а мартом могу откорректировать так как идет денежный возврат?
договорились с ФОП 1, что впишу в отгрузочной накладной за октябрь 12 года, что отгрузка была на ФОП 2. и теперь у меня в феврале 13 года было послеоплата за отгруженый товар.
Поменяю реестр налоговых за октябрь и усе.
Больше у меня нигде не светится какому ФОп была отгрузка.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 2    Сторінки: Попередні12
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032699999999999