Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

вилучення копій документів

Відправлено користувачем Светла 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Чи може підприємство до кінця под.перевірки самостійно додати копії документів, якщо один опис вже складено? І чи можуть перевіряючі відмовити у прийтятті цих копій? Поможіть будь-ласка!
какцю проверку ви имеете в виду? налоговоую?
До кінця под.перевірки самостійно додати копії документів - можна! Перевіряючі відмовити у прийтятті цих копій - також можуть, але тоді оформіть супровідний лист надішліть дані копії документів безпосередньо в Вашу податкову (через канцелярію) на підставі п. 44.7 ст.44 ПКУ.

"44.7. У разі якщо посадова особа контролюючого органу, яка здійснює перевірку, відмовляється з будь-яких причин від врахування документів, наданих платником податків під час проведення перевірки, платник податків має право до закінчення перевірки надіслати листом з повідомленням про вручення та з описом вкладеного або надати безпосередньо до контролюючого органу, який призначив проведення перевірки, копії таких документів (засвідчені печаткою платника податків (за наявності печатки) та підписом платника податків - фізичної особи або посадової особи платника податків - юридичної особи).

Протягом п’яти робочих днів з дня отримання акта перевірки платник податків має право надати до контролюючого органу, що призначив перевірку, документи, визначені в акті перевірки як відсутні.

У разі якщо під час проведення перевірки платник податків надає документи менше ніж за три дні до дня її завершення або коли надіслані у передбаченому абзацом першим цього пункту порядку документи надійшли до контролюючого органу менше ніж за три дні до дня завершення перевірки, проведення перевірки продовжується на строк, визначений статтею 82 цього Кодексу.

У разі якщо надіслані у передбаченому абзацом першим цього пункту порядку документи надійшли до контролюючого органу після завершення перевірки або у разі надання таких документів відповідно до абзацу другого цього пункту, контролюючий орган має право не приймати рішення за результатами проведеної перевірки та призначити позапланову документальну перевірку такого платника податків."


СПАСИБО! очень пригодилось!
Светла, так у вас это налоговая проверка? у меня сейчас проверка но описи доков они не далает. я что-то упустила?
ElkaO, прочитайте статтю 85 ПКУ, а саме п. 85.7: "Отримання копій документів оформляється описом. Копія опису, складеного посадовими (службовими) особами органу державної податкової служби, вручається під підпис платнику податків або його законному представнику. Якщо платник податків або його законний представник відмовляється від засвідчення опису або від підпису про отримання копії опису, то посадові (службові) особи органу державної податкової служби, які отримують копії, роблять відмітку про відмову від підпису".

І ще один нюанс, під час проведення перевірки, посадові особи ДПС мають право вимагати копії документів, "що свідчать про порушення вимог податкового законодавства або іншого законодавства", а не всі які їм захочеться...
Здравствуйте, помогите ,может есть пример описи документов в налоговую, у меня проверка начинается нужно сделать опись...Спасибо.
Ну так берёте их запрос и пишете - в ответ на Ваш запрос предоставляем следующие копии документов - и перечисляете всё, что передаёте.
sk2009,
опис довільної форми.
Опис документiв як правило складається у двох примiрниках у присутностi посадових осіб підприємства та ДПІ. В описi в обов'язковому порядку зазначається кожний переданий документ iз указанням його найменування, номера та дати видачi. У разi наявностi значної кiлькостi однотипних документiв, наприклад, накладних на придбання товару, в описi допускається запис iз зазначенням назви однотипних документiв (накладна), їх кiлькостi, за який перiод дiяльностi вони наданi та кiлькостi аркушiв. Якщо Ви з чимось не згідні, в кінці документу можете про це зазначити.
При проверке налоговая работает с оригиналами документо
При проверке налоговая работает с оригиналами документов?
да с оригиналами. копии они попросят вас сделать - тех которіе их особо интересуют
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00030999999999998