Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

исправление ошибки НДС

Відправлено користувачем vito4ka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Обнаружилась ошибка по НДС в мае не показали НО 20 000. по итогам июля в декларации НДС получится минус 50 000. Посоветуйте, как поступить, чтоб не платить 20 000, штраф и пеня будет точно. Может кто сталкивался с такой ситуацией?
никак
минус следующего месяца никак не перекроет обязательства мая
если у вас в мае не найдется какой-то непроведенной НН от поставщика, чтоб отразить в уточненке - тогда только платить

если подать ндс за июль с минус 50000, а ч/з пару дней УР за май с плюс 30000, на ЛС в налоговой эти суммы не "свернутся"?


а если включить майские НО в июль как июльские (выписывались не плательщику), какие последстаия при проверке могут быть?
Проверят май - найдут ошибку, доначислят, оштрафуют. Проверят июль и ничего не найдут, скажут шо так и нада. Тем более, возможна ситуация, что проверять будут по 1 полугодие. Тогда июль в период проверки не попадет.
Если бы Вы не ошиблись и сразу правильно показали НО, то эту сумму Вы бы уже оплатили в июне. А то что в июле минус, на май никак не влияет. Поэтому и ошибки майские будущим периодом не перекрываются. Посмотрите на ситуацию иначе. Вы должны были оплатить в июне 20тыс, но получили отсрочку под 3%. Но оплатить все равно придется. Но можно позже. Не обязательно сейчас уточненку подавать, главное до проверки успеть.
vito4ka,
в декларації з ПДВ є рядок 20.1 При його заповненні поточне від'ємне значення погашає суму боргу по особовому рахунку (який виникне після подачі уточнення). Але там є "нюанс з датами" ... Потрібно врахувати багато факторів...
Є інший, простіший варіант. Якщо у Вас від'ємне значення оплачене (маєте право на бюджетне відшкодування), на наступний місяць поставте його в рядок 23.2. На особовому рахунку зявиться переплата. Тоді можете подавати уточнення по зобов'язаннях. Але, в даному випадку, потрібно бути впевненим що перевірка (по БВ, яка може бути набагато пізніше) підтвердить дане бюджетне відшкодування... Тоді платити нічого не потрібно!
natalka_I,
спасибо огромное за то,что откликнулись, отличная идея!!! Подскажите пожалуйста, у меня экспорт будет в августе, за который в июле частично мы проплатили и остаток в августе, когда появиться строка 23.2 ??? Давно с этим не работала...
Quote
vito4ka
Подскажите пожалуйста, у меня экспорт будет в августе, за который в июле частично мы проплатили и остаток в августе, когда появиться строка 23.2 ??? Давно с этим не работала...

ВАЖКО Вам щось підказати. Все дуже індивідуально...
1. Для того, щоб сказати коли Вам заповнювати р.23.2 потрібно бачити показники декларації травня, червня, липня і навіть серпня 2013 року. А що якщо у Вас в серпні буде позитивне значення (не дивлячись що є експорт, можуть бути великі інші зобов'язання), яке повністю "з'їсть" Ваше від'ємне липня 2013 року? Тоді нічого не вийде.... Потрібно дивитися чи Ви взагалі маєте право на БВ (чи мали обсяги оподатковуваних операцій за останні 12 місяців та в якому розмірі, коли зареєстровані платником ПДВ і т.д.).
2. Бюджетне відшкодування в принципі не залежить від періоду здійснення експортної операції... (Хоча податкова зараз так не думає...). Оскільки: "бюджетному відшкодуванню підлягає частина такого від'ємного значення, яка дорівнює сумі податку, фактично сплаченій отримувачем товарів/послуг у попередніх та звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/послуг".
3. Варто нагадати Вам, що запропонований мною варіант містить в собі певні ризики. Якщо Ви помилитесь при визначенні суми бюджетного відшкодування чи періоду, виникнення права на БВ, і перевірка (камеральна, чи виїзна, чи невиїзна) не підтвердить Вам право на БВ Ви: "попадете" на штраф 25%-50% (від суми непідтвердженого ПДВ) + прийдеться погашити якимсь чином борг 20 тис (ПЗ травня 2013 року) + штраф (3%) + пеня + можливий штраф (за невчасне погашення узгодженого ПЗ). Але є і плюси cool smiley (якщо все правильно зробите).
Дякую.
1. в травні , червні, - позитивне значення 300-500 грн, в серпні планується також 300 грн зобовязань, працюємо давно з 1998 року і оподатковуваних операцій вистачає, ПЗ не "з'їсть" від'ємне значення
2. експорт у серпні, сплатили постачальнику за товар частину у липні(у звіті буде велике (100 тис) відємне значення) , а залишок у серпні (також у звіті велике відємне (65 тис) значення, так питання коли виникне БВ? От і хочемо якось перекрити ці 20 000...
Якщо у Вас податковий кредит липня 2013 року ("реальне" придбання товарів, які Ви у серпні експортуєте) оплачений частково в липні 2013 року і частково в серпні 2013 року то право на отримання бюджетного відшкодування у Вас виникає в серпні 2013 року (але лише в межах оплаченого в липні-серпні 2013 року від'ємного значення липня 2013 року).
Вам потрібно прийняти рішення щодо розміру суми бюджетного відшкодування (можна заявити всю суму від'ємного значення (100 тис.грн. - 300 грн = 99,7 тис.грн., якщо вона вся оплачена в липні-серпні 2013 року!!!!), або лише частину суми. Наприклад: якщо з від'ємного значення 100 тис.грн. оплачено в липні-серпні 2013 року лише 40 тис.грн. ПДВ - тоді в рядку 23.2 декларації за серпень 2013 року ставите 40 тис.грн. Якщо решта від'ємного значення липня 2013 року 60 тис.грн. (100 тис.грн-40 тис.грн=60 тис.грн.) оплачена в жовтні 2013 року і не "перекрита" зобов'язаннями серпня, вересня, жовтня 2013 року - то право на бюджетне відшкодування цієї суми (60 тис.грн.) виникне в декларації за жовтень 2013 року і т.д.
Чи потрібна Вам вся сума (99,7 тис.грн.) на особовому рахунку (як переплата) - це Вам самостійно потрібно визначитись, це залежить від планів підприємства "на майбутнє".. А з іншого боку - якщо є повністю оплата, а поставите лише частинку суми - то є висока ймовірність що отримаєте податкове повідомлення рішення "В2" (тобто податкова сама своїм рішенням перекине Вам решту суми на особовий рахунок). Нічого поганого в цому немає, все без штрафів і пені, хіба що тільки у Вас плани були заявити їх на р/р...
Спасибо Вам огромное , все поняла!!!!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031599999999998