Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Акцизный налог коктейли

Відправлено користувачем Iuliia 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Как облагать акцизным налогом (а за декабрь сбором на виноделие) коктейли, напитки, содержащие алкоголь? Если в 150 мл кофе плеснули 30 мл виски - облагать налогом всю стоимость этого кофе+виски, или только виски? Кто как делает?
Очень интересный вопрос. Виноградарством облагала всю стоимость коктейля. Да что там, иногда и вообще всю выручку, когда налоговую нагрузку требовали, а выручки с алкоголя не хватало. Но там процент поменьше был, чем сейчас акциз... Так что я тоже в раздумье, как считать.
Quote
Iuliia
Как облагать акцизным налогом (а за декабрь сбором на виноделие) коктейли, напитки, содержащие алкоголь? Если в 150 мл кофе плеснули 30 мл виски - облагать налогом всю стоимость этого кофе+виски, или только виски? Кто как делает?

smiling smiley плесните мне smiling smiley)

Да, всю стоимость коктейля.

_________________________________________

Говорят, улыбка - лучшее оружие ....
Я киллер! smiling smiley smiling smiley smiling smiley


Quote
Blick
Очень интересный вопрос. Виноградарством облагала всю стоимость коктейля. Да что там, иногда и вообще всю выручку, когда налоговую нагрузку требовали, а выручки с алкоголя не хватало. Но там процент поменьше был, чем сейчас акциз... Так что я тоже в раздумье, как считать.
Я виноделием облагала только стоимость виски. Сейчас хотелось бы продолжать так делать...
Ответ из ЗІРа (по виноделию):
Коротка:
Об’єктом оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є виручка – товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово –роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування (через мережу закладів ресторанного господарства, спеціалізованих відділів підприємств з універсальним асортиментом товарів) алкогольних напоїв, що входять до складу коктейлів.
Повна:
Пунктом 16 підрозділу 10 «Інші перехідні положення» розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами і доповненнями (далі – ПКУ) встановлено, що тимчасово, до 01 січня 2018 року, встановлюється збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
Платниками збору є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово – роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.
Виробники алкогольних напоїв та пива є платниками збору лише за умови реалізації ними цієї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам. У разі постачання такої продукції суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства (п.п. 1.1 п. 16 підрозділу 10 розділу XX ПКУ).
Підпунктом 1.3 підрозділу 10 розділу XX ПКУ встановлено, що об’єктом оподаткування збором є виручка – товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, у тому числі за операціями, що не передбачають оплати у грошовій формі.
Згідно з п.п. 14.1.5 п. 14.1 ст. 14 ПКУ алкогольні напої – продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 1,2 відс. об’ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вмістом спирту етилового 8,5 відс. об’ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД.
Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями (далі – Правила) затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 року № 854. При цьому у тексті Правил слова «суб’єкт господарської діяльності» і «підприємство громадського харчування» в усіх відмінках і формах числа замінено словами «суб’єкт господарювання» і «заклад ресторанного господарства» у відповідному відмінку і числі згідно з постановою Кабінету Міністрів України від
11 грудня 2013 року № 924.
Згідно з п. 22 Правил продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці дозволяється тільки закладами ресторанного господарства та спеціалізованими відділами підприємств, що мають статус закладів ресторанного господарства, підприємств з універсальним асортиментом товарів.
При цьому забороняється під час продажу алкогольних напоїв на розлив у закладах ресторанного господарства змішувати напої різних видів і марок, крім виготовлення коктейлів. Технологічні, калькуляційні картки на коктейлі погоджуються із санітарно – епідеміологічною службою, затверджуються керівником підприємства, бухгалтером та скріплюються печаткою (п. 23 Правил).
Таким чином, об’єктом оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є виручка – товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування (через мережу закладів ресторанного господарства, спеціалізованих відділів підприємств з універсальним асортиментом товарів) алкогольних напоїв, що входять до складу коктейлів.
Quote
Apolinaria
Quote
Iuliia
Как облагать акцизным налогом (а за декабрь сбором на виноделие) коктейли, напитки, содержащие алкоголь? Если в 150 мл кофе плеснули 30 мл виски - облагать налогом всю стоимость этого кофе+виски, или только виски? Кто как делает?

smiling smiley плесните мне smiling smiley)

Да, всю стоимость коктейля.

Почему?
А как выделить стоимость виски из коктейля? Допустим, коктейль состоит из сока 150 гр и виски 50 гр. Сок в рознице 10 грн, виски 30 грн, если отдельно продавать. А коктейль 60 грн. По какой цене тогда виски из коктейля считать? По 30 грн неправильно будет.
Quote
Blick
А как выделить стоимость виски из коктейля? Допустим, коктейль состоит из сока 150 гр и виски 50 гр. Сок в рознице 10 грн, виски 30 грн, если отдельно продавать. А коктейль 60 грн. По какой цене тогда виски из коктейля считать? По 30 грн неправильно будет.
Я считаю по 30 грн. Но у меня продается только алкоголь и алкогольные коктейли. В описанном случае я бы добавляла к 30 грн. часть превышения цены коктейля над суммарной продажной стоимостью ингредиентов по отдельности.
Quote
Blick
А как выделить стоимость виски из коктейля? Допустим, коктейль состоит из сока 150 гр и виски 50 гр. Сок в рознице 10 грн, виски 30 грн, если отдельно продавать. А коктейль 60 грн. По какой цене тогда виски из коктейля считать? По 30 грн неправильно будет.

Мені здаєцця потрібно рахувати з усієї вартості коктейлю,
бо алкогольний чи слабоалкогольний напій теж обкладаєцця
акцизним податком...імхо...drinking smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033699999999992