Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Уточнююча декларація по нерухомості

Відправлено користувачем Vitohka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Доброго вечора, колеги. Виникло питання. При подачі декларації по нерухомості за 2017 рік помилилась в коді типу об'єкта нерухомості (замість типу 6 - нежитлова нерухомість, вказала тип з - житлова нерухомість). Податок протягом року сплачувала правильно. Тепер подаю уточнюючі декларації, де виправляю тип об'єкта (в першій забираю житлову, в другії уточнюючій нараховую нежитлову).

Питання в наступному - чи нараховувати собі штраф і пеню по уточнюючій декларації на збільшення под.зобов'язань? ДФС каже обов'язково, але я сумніваюсь - адже недоплати податку не було. Хто правий?
Ну чому ж не було - ви ж недоплачували по житловій
як у вас вказано в деці - абсурд, але так і живем yawning smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
по житловій нарахувало пеню само (за недоплату ), а по нежитловій я платила - не було нарахувань. Тепер, коли хочу показати нарахування - "просять" 3% сплатити і пеню самлстійно(((


Ну виходить ви ж нараховуєте по нежитловій невчасно,
хоч і платили туди, так шо змиріцця і платіть(((



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
а як правильно нарахувати пеню, не підскажете?
Пишіть свою почту скину статєйку drinking smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Ловіть - там дві статєйки drinking smiley
Відпишіцця шо отримали, а то почтовик
сам поставив маленькі букви confused smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
А що воно на різні рахунки платиться?
Так, на різні, і в податковій це різні картки одного податку.
у меня такое было в 2017 году -поставила др.тип .Но выявила эта сама налоговая -позвонила ,что у меня недоимка по налогам -то есть деньги были на 1 карточке ( без начислений) -а по др.карточке было начисление ( без денег) .Сдала уточненки .Через пол года пришло уведомление о пене с налоговой ( то есть они сами все посчитали ).Заплатила .
А ви в уточнюючих (на збільшення под.зобов'язань) порахували тільки штраф без пені? Мене мусово заставляють вираховувати пеню...
а у меня ошибка не в сумме была а в типе -а суммы были рассчитанный правильно .
Но если у вас збільшення -тогда да -нужно рассчитывать и штраф и пеню ( по обликовой ставке НБУ) .
Я однажды такое рассчитывала по налогу на землю .И платить нужно с определенной формулировкой и счет посмотреть на какой платить .
так у мене теж помилка не в сумі, а в типі! Суми розраховані правильно. Перший раз уточнюючі подала без нарахування штрафу і пені, так подзвонили з податкової, що уточнююча неправильна, бо немає самостійно нарахованого штрафу! Я перший раз рядок із заниженням (недоплатою) залишила пустим. Уточнююча прийнялась. Але тепер просять ту скасувати, а нову подати зі штрафами!
Vitohka, Ніякого штрафу ні пені не нараховуйте самостійно. Я за 1 квартал 2017року провела сплату на рахунок житлової а потрібно було - нежитлової . Податкова дала рішення про застосування санкції. На рішення подала скаргу. в ДФС України. І на велике здивування штрафні санкції були скасовані.
maturka, щось дуже мало адекватних людей залишилось в податковій. Якими скаргами доказати, що податкові зобов'язання у мене не були занижені, а була тільки помилка в типі нерухомості? Тай цілих два роки справно платила за нежитлову нерухомість, а нарахувань не було. Звідки я могла знати, що у них картки по житловій і нежитловій - різні?
Моя декларація за 2016 рік взагалі нікуди не внесена, є тільки уточнююча, де змінено тип нерухомості.
Вже сил нема з ними боротись...
я подавала 2 уточненки -одну с нулями с неправильным кодом ,а вторую с правильным кодом и правильными сумами .А потом мне пришло уведомление о штрафе ,что я не вовремя заплатила -хотя заплатила я вовремя.Но они посчитали дни между датой уточненки и датой оплаты .Но там суммы были небольшие -проще заплатить .Тем более я 40 ммнут !!! пыталась выяснить фио инспектора -но увы ...Никто не знал что и как .Посылали туда сюда .
Та якщо це один податок і один бюджет, то які можуть бути недоплати, якщо він сплачений? Свої рахунки і програмні коди нехай заховають подальше
так отож і я так вважаю. Але доказувати це треба лише в судовому порядку, бо адекватних в ДФС уже не залишилось - всіх поскорочували. Мою уточнюючу без штрафних санкцій не проводять, ставлять "до відома"...
Я тоже в прошлом году поставила не тот тип (3 а не 6), мне позвонили с налоговой, сказали подать уточненку, и больше ничего, никаких штрафов и пени. До сих пор в эл.кабинете вижу, что все ок!
Я в електронному кабінеті теж бачу все ок. А вони зараз рік закривають, дзвонять, кажуть, що беруть уточнюючу "до відома", подавайте нову, зі штрафною санкцією 3%.
А вони взагалі мають право таке зробити???
у них разные счета и разные карточки для жилой и нежилой
нафига, вообще не понятно
у нас был очень небольшой штраф - всего 58 гривен, решили не связываться
но так чесались руки посудится
считаю, что очень хорошие шансы на выигрыш


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
і ви декларували штраф в уточнюючій? Чи податківці самі нарахували? Бо у мене тільки пеня по житловій вилізла в 300 грн до моменту подання уточнюючої, яка забирала нарахування...
Они имеют право по камералке считать отчет непринятым, если в нем есть ошибки. Но у них на это сроки ограничены (кажется 5 дней после сдачи, но могу и ошибаться), и уведомить они должны письменно по какой причине отчет не прошел камеральную проверку. Если пришлют письмо о непринятии отчета, его можно оспорить.
термін 5 днів пройшов давно, мене "просять" самій визнати уточнюючі помилково поданими і подати нові. Зверталась в обласну податкову за консультацією, кажуть - занижені податкові зобов'язання, треба показувати штраф, інакше нарвусь на загальну перевірку. Доказувати щось самій податковій - мартна трата нервів і часу. А суди у нас реформуються, суддів нема... Якби хоч якогось толкового юриста в штат, а то все сама...
Поэтому и просят, т.к. сами ничего уже сделать не могут. Остальное лишь угрозы, сказать они могут что угодно, слово к делу не пришьешь.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00041799999999992