Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

отпуск за свой счет

Відправлено користувачем Вика1 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
добрый день. у меня человек уходит в очередной отпуск с 18 мая до 14 июня и с 15 июня по 30июня за свой счет. с 15-30.06 я должна начислять ЕСВ? спасибо
ДФСУ у листі від 10.02.2017 р. №2649/6/99-99-13-02-03-15 роз'яснила: якщо працівник підприємства знаходиться частину календарного місяця у відпустці без збереження зарплати і його дохід у вигляді заробітної плати за відпрацьований час не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, то сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата, та ставки єдиного внеску.

Якщо працівник знаходиться у відпустці без збереження заробітної плати повний календарний місяць, ЄСВ не нараховується, оскільки відсутня база нарахування єдиного внеску.

в законе прописано так. а как правильно высчитать переходной отпуск?
працівник знаходиться у відпустці без збереження заробітної плати повний календарний місяць, поэтому доход =0 и ЄСВ не нараховується.


а если полмесяца как у меня. полмесяца в очередном я ему плачу ЕСВ, а за вторую половину в котором он без зп доплачивать разницу до минимальной зп?
У Вас же есть доход за июнь, значит доплачивать ЕСВ до минимального нужно. Не считайте по полмесяца. Допустим, отпускные за дни июня 2500, значит доплатить до минимального нужно (3723-2500)*22%.
боже как они все надоели с этими многозначными законами, каждый читает как хочет, как кому удобней
они их сами хоть понимают?
Re: отпуск за свой счет
Quote
Вика1
боже как они все надоели с этими многозначными законами, каждый читает как хочет, как кому удобней
они их сами хоть понимают?

"У разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску."

База меньше минзарплаты -->> начисляем ЄСВ с минималки, других условий нет.

Здесь все четко в законе написано, просто не нужно додумывать то, чего нет.

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Quote
Вика1
боже как они все надоели с этими многозначными законами, каждый читает как хочет, как кому удобней
они их сами хоть понимают?
Це нормально: якщо працівник знаходиться у постійних трудових відносинах, і раптом бере, частково, відпустку за свій рахунок на декілька днів - це означає, що йому ВЕСЬ місяць повинен бути зарахований до страхового стажу. Отже, по закону про пенсію - ви повинні перерахувати за цього робіника мінімум страхового внеску. І тільки коли відпустка за свій рахунок буде повний календарний місяць..... а такого не може бути взагалі - це порушення закону про відпустки, можна надавати не більше 15 календарних днів....якось так)
Re: отпуск за свой счет
Quote
Buh2018
....тільки коли відпустка за свій рахунок буде повний календарний місяць..... а такого не може бути взагалі - це порушення закону про відпустки, можна надавати не більше 15 календарних днів....якось так)

полный месяц может быть за свой счет в определенных случаях
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031800000000004