Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley

Відправлено користувачем Yulka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
У нас така ситуація.Нам надало послуги державне підприємство у листопаді і грудні 2010 року.Як виявилось, податкові накладні вони не висилають (я дзвонила просила, щоб вислали, казала що конверт вкладу ну ніяк), до них треба їхати.Поїхав наш представник.Передали ці ПН у Грудні за листопад.І нашу назву вказали відповідно до свідоцтва платника ПДВ ТзОВ "О-с", у статутних документах ми - ТзОВ "О-С".Я відксерила статут, свідоцтво, завірила нашою печаткою, відправила людину до них .... а вони знову не переробили.Керуються назвою зі Свідоцтва ПДВ.Я подзвонила головному бухгалтеру (ну дуже зайнята людина, я розумію), а вона сказала , щоб я читала порядок виписки податкових накладних.Я дуже зла...Нічого не розумію.Маю намір написати офіційного листа і обовязково вказати , що в разі відмови у нашому проханні просимо надіслати письмову відповідь.Скажіть, будь ласка, чи за це можуть зняти нам податковий кредит? І чи мої дії вірні? І чим керуватись , якщо буду писати на сьогоднішній день , то Податковим Кодексом, але це за 2010 рік- то може ЗУ "Про ПДВ"?Так обідно, допоможіть...
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Доречі у Акті виконаних робіт назва вказана вірно
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
У Вас назва у свідоцтві ПДВ не відповідає тому, що у статуті????
Необхідно виписувати відповідно до свідоцтва


Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
У статуті ТзОВ "О-С", у свідоцтві про державну реєстрацію ТзОВ "О-С", у свідоцтві ПДВ , яке видане 2001 році ТзОВ "О-с".В мене зараз серце трісне....
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Знайшла ще таку ссилку [byhgalter.com]
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Будь ласка, порадьте....
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
валерьянку, сухари, и в бега, другого выхода не вижу.
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Valeka , ну у вас і жарти.
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Покупець завжди має право вимагати у продавця видати податкову накладну без помилок.
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Они правы,что выписали так,как в свидетельстве НДС.В данном случае налоговая накладная правильная.А как же вам все остальные выписывали,на основании чего?Я сама заполняю четко согласно свидетельства,зная,что налоговая к запятой может придраться.
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Усі інші виписували згідно назви яка зазначена у Статуті. Скажіть, будь ласка, те що я просила їх виписати згідно Статуту , це не правильно?
У мене питання по цій ж темі. Якщо і в статуті,і в свідоцтві написано ТОВ "КВІТКА-ІВ", а в податковій накладній- ТОВ "Квітка-Ів"- теж можуть визнати неедійсною? Чи це стосується тільки ТОВ і ТзОВ?
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Получается,что неправильно.Трудно сказать,как налоговая будет на это реагировать.Все зависит от человеческого фактора.
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Відправте їм офіційного листа, зі зворотнім повідомленням (а можна із описом вкладення), з проханнням переписати податкову накладну (зазначивши причину), чи дати письмову вмотивовану причину у відмові такого переписування. Можливо доречно буде вказати, що ви напишете відповідного листа до податкової інспекції контраагента де вкажете на незаконні дії бухгалтерського департаменту. Один екземпляр такого свого листа залишіть собі і приклейте туди потім зворотнє повідомлення про вручення (там буде дата вручення і прізвище того, хто отримав листа). І нехай тоді Абрам переживає...
Бувають же ш такі вперті люди, які тратять енергію на сперечання, замість того, щоб сісти і за 2 хвилини переробити людині документи.
Ось таке ще нагуглила, може вам допоможе:
[byhgalter.com]ї-nakladnoї-chi-slid-vipisuvati-novu/

Не переживайте. Було б того горя winking smiley
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Na_to4ka, дуже дякую.Лист я вже зробила, от думала відправляти чи ні....Відправлю.
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 10.12.2003 р. N 10138/6/19-2415
Державна податкова адміністрація України розглянула ваш лист від 28.11.2003 р. N 738 щодо порядку заповнення податкової накладної в частині зазначення назви покупця, і повідомляє наступне.
Порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 30.05.97 N 165 "Про затвердження форм податкової накладної, книги обліку придбання та книги обліку продажу товарів (робіт, послуг), порядку їх заповнення", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 23.06.97 за N 233/2037.
Пунктом 2 Порядку визначено, що податкову накладну складає особа, яка зареєстрована як платник податку в податковому органі і якій присвоєно індивідуальний податковий номер платника податку на додану вартість.
Поряд з цим пунктом 5 зазначеного Порядку передбачено, що податкова накладна вважається недійсною у разі її заповнення іншою особою, ніж вказаною у пункті 2 даного Порядку.
Згідно з підпунктом 7.2.1 пункту 7.2 статті 7 Закону України від 03.04.97 N 168/97-ВР "Про податок на додану вартість" податкова накладна повинна містити: порядковий номер і дату виписування податкової накладної; назву юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість; податковий номер платника податку (продавця та покупця); місце розташування юридичної особи або місце податкової адреси фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість; опис (номенклатуру) товарів (робіт, послуг) та їх кількість (обсяг, об'єм); повну назву отримувача; ціну продажу без врахування податку; ставку податку та відповідну суму податку в цифровому значенні; загальну суму коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку.
Виходячи з вищевикладеного відсутність хоча б одного з цих реквізитів позбавляє покупця права на включення до податкового кредиту витрат зі сплати податку на додану вартість на підставі такої накладної.
Дане питання висвітлене в оглядовому листі Вищого господарського суду від 23.11.2001 N 01-8/1271.
Щодо необхідності здійснення повного запису в податковій накладній (поле "Особа (платник податку) - покупець") виду організаційно-правової форми підприємства: Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ), Відкрите акціонерне товариство (ВАТ) та інші, то слід зазначити таке.
Відповідно до статті 9 Закону України від 27.03.91 N 887-XII "Про підприємства в Україні" у найменуванні підприємства, яке визначається в статуті, повинно зазначатися його назва і вид. При цьому перелік видів підприємств, які можуть діяти в Україні, викладено в статті 2 цього Закону (приватне, колективне, державне підприємства та інші).
Таким чином, з урахуванням вищевикладеного, скорочений вид підприємства-покупця або підприємства-продавця з його назвою (наприклад, ТОВ "Зеніт"), зазначений у податковій накладній, за наявності всіх інших вищезгаданих реквізитів, не може бути підставою для визначення такої податкової накладної недійсною.

Заступник Голови М. В. Степанов



Надруковано:
"Все про бухгалтерський облік",
N 120, 15 грудня 2003 р.
(Лист, Державна податкова адміністрація, від 10.12.2003, № 10138/6/19-2415 "Щодо порядку заповнення податкової накладної в частині зазначення назви покупця")
Re: ПОРАДЬТЕ, БЛАГАЮyawning smiley
Обратимся к Положению о Реестре плательщиков НДС, утвержденному приказом ГНАУ от 01.03.2000 г. № 79 (далее – Положение № 79), который создан согласно требованиям ст. 9 Закона о НДС и предназначен, в частности, для обеспечения единых принципов идентификации плательщиков НДС и их регистрации в органах государственной налоговой службы.
Нормы п. 3 указанного Положения устанавливают, что при включении в данный Реестр какого-либо лица, деятельность которого подлежит налогообложению, ему присваивается индивидуальный налоговый номер плательщика НДС (далее – ИНН). Причем такой номер является единым для всего информационного пространства Украины и сохраняется за этим налогоплательщиком до момента исключения его из Реестра в связи с выбытием из числа плательщиков НДС. Использование ИНН, предоставленного при регистрации, является обязательным при оформлении и пользовании всеми видами документов, связанными с расчетами при приобретении товаров, учетом, отчетностью о налоге на добавленную стоимость, а также оформлении налогового кредита (п. 4 Положения № 79).
К тому же, п. 2 Порядка заполнения налоговой накладной, утвержденного приказом ГНАУ от 30.05.97 г. № 165, установлено, что налоговую накладную составляет лицо, зарегистрированное в качестве налогоплательщика в налоговом органе, которому присвоен ИНН плательщика НДС. Недействительность налоговой накладной может повлечь только заполнение ее иным лицом, нежели указано в п. 2 данного Порядка (п. 5 Порядка).
Налоговые накладные в указанный период выписывал тот же поставщик, имеющий прежние реквизиты, за исключением его наименования, поэтому нет оснований полагать, что такие накладные будут недействительны. Вместе с тем, такой поставщик продолжал оставаться плательщиком НДС, что подтверждается наличием в Реестре плательщиков НДС его ИНН.
Правомерность отражения покупателем, получившим такие налоговые накладные, сумм НДС в составе налогового кредита также подтверждается тем, что в тот период у поставщика было действительно еще старое свидетельство плательщика НДС. Ведь вполне логично, что пока не выдано новое, будет действовать старое.
Чтобы убедиться в этом, вернемся еще раз к нормам Положения № 79: п. 21 предусмотрено, что новое свидетельство выдается вместо старого в случае изменения наименования или адреса (в пределах одного административного района) плательщика НДС. При этом в левой верхней части свидетельства делается специальная запись «Выдано в связи с перерегистрацией вместо Свидетельства под № ___» с указанием номера старого свидетельства.
А это значит, что изменится только номер свидетельства плательщика НДС поставщика. При этом в новом свидетельстве будет указано его новое наименование, ИНН такого плательщика НДС останется неизменным.

(Статті, Газета "Адвокат Бухгалтера", від 12.12.2005, "Постачальник змінив своє найменування: як бути з податковими накладними?")
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00057399999999996